chevron_left

Ga mee op muzikale daguitstap naar Amsterdam


Juditha Triumphans in De Nationale Opera & Ballet

Vivaldi componeerde Juditha Triumphans voor de meisjes van het weeshuis Ospedale della Pietà in Venetië, waar hij les gaf. Het is een werk met een feestelijk grote bezetting: solisten (allemaal vrouwen), koor en een uitgebreid kleurrijk orkest. Het is een oratorium, maar het dramatische verhaal leent zich perfect voor een enscenering. Gerenommeerd dirigent en Vivaldispecialist Andrea Marcon leidt zijn eigen ensemble, La Cetra Barockorchester Basel, en waagt zich aan een eigen interpretatie. Reisleider Els Van Hoof is alvast heel benieuwd en kijkt ernaar uit om dit unieke concert met u mee te maken.

Zondag 3 februari 2019

Klik hier voor meer informatie en reservatie

Bachs Johannespassie in Het Concertgebouw

Sinds jaar en dag voert het Concertgebouworkest in de passietijd afwisselend Bachs Johannespassie (1724) en Mattheuspassie (1727) uit. In 2019 staat de Johannespassie op het programma, een werk dat reisleider Karel van Cauwenberghe al kent sinds hij klein is en zelf ook al vaak heeft uitgevoerd met het koor deCHORALE. Zo komt u tijdens deze daguitstap meer te weten over Bach en het werk van iemand die het door en door en van binnenuit kent. 

Zondag 14 april 2019

Klik hier voor meer informatie en reservatie

Bachs Hohe Messe in Het Concertgebouw

De h-Moll-Messe van Bach geldt als een van zijn meest opmerkelijke composities. Hij schreef Kyrie en Gloria in 1733 als een visitekaartje van zijn kunnen. 16 jaar later voegt hij Credo, Sanctus en Agnus Dei toe om het werk te voltooien, en dat in een indrukwekkende stilistische consistentie. Reisleider Yves Senden vertelt u er graag alles over. 

Zondag 16 juni 2019

Klik hier voor meer informatie en reservatie

ZOEK EEN REIS