zoom_out_map chevron_left chevron_right

Amsterdam
arrow_forward16 juni 2019 -
arrow_back16 juni 2019

assignment_ind Reisleider: Yves Senden Inschrijven is niet meer mogelijk
YVES SENDEN: ‘De h-Moll-Messe is een werk vol raadsels. 1: de protestantse Bach die een katholieke mis schrijft, 2: een trompetsolo die 'onspeelbaar' is en toch gespeeld wordt, 3: een samenhang die gebaseerd lijkt op extreme verscheidenheid ... Ik zal deze aspecten met plezier voor u ontleden en duiden, en u ook duidelijk maken waarom het slot van het Gloria een van de allerbeste pagina's uit onze muziekgeschiedenis is.’

De h-Moll-Messe van Bach geldt als een van zijn meest opmerkelijke composities. Hij schreef Kyrie en Gloria in 1733 als een visitekaartje van zijn kunnen. 16 jaar later voegt hij Credo, Sanctus en Agnus Dei toe om het werk te voltooien, en dat in een indrukwekkende stilistische consistentie.

Collegium Vocale Gent werd opgericht in 1970 door Philippe Herreweghe. Momenteel geldt het als een van de meest vooraanstaande vocale ensembles op het gebied van oude muziek, en Philippe Herreweghe als een van de beroemdste dirigenten. In navolging van de laatste inzichten worden de grote werken van Bach en andere componisten in een kleinere, transparante bezetting uitgevoerd. Met Herreweghe als dirigent en Dorothee Mields en Alex Potter als solisten bent u verzekerd van een topuitvoering van Bachs Hohe Messe.

Op de heenreis geeft Yves Senden u een inleidende lezing over het uitgevoerde werk binnen het œuvre van Bach en gaat hij dieper in op het unieke van deze compositie.

DAGPROGRAMMA
Per autocar vertrekt u vanuit Gentbrugge rond 08.40 uur en vanuit Berchem rond 09.30 uur naar Amsterdam. ’s Middags eet u in een lokaal restaurant, daarna volgt een introductielezing. Iets voor 14.00 uur neemt u plaats in het Concertgebouw voor de uitvoering van de h-Moll-Messe van Bach. Het einde is voorzien rond 16.35 uur. Aansluitend woont u een meet & greet (o.v.) bij met dirigent Philippe Herreweghe en de solisten en muzikanten. Rond 17.35 uur rijdt u terug huiswaarts. Afhankelijk van het verkeer bent u in Berchem rond 19.45 uur en Gentbrugge rond 20.30 uur.

Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • € 195
  • min. 30, max. 45 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Ticket in cat. 1+ in het Concertgebouw, incl. inleiding en 2 drankjes (waarde: € 84,50)
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Yves Senden
  • Middagmaal in een lokaal restaurant
  • Vervoer in comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur), vertrek vanuit het station van Gentbrugge of vanuit het station van Berchem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left