Duurzaam reizen

‘Reizen is het enige wat geld kost en tegelijk rijker maakt.’ 

Het is een bekend citaat, maar bij Davidsfonds Cultuurreizen geloven we er rotsvast in. We doen er dan ook alles aan om uw ervaringen zo rijk en aangenaam mogelijk te maken. En die positieve beleving willen we ook doortrekken naar uw bestemming en de bevolking ter plaatse. Daarom zijn wij heel wat samenwerkingen aangegaan die van uw reis een duurzame reis maken. 


 • arrow_drop_down Respect voor het milieu

  Een van de belangrijke ecologische gevolgen van reizen is de uitstoot van CO2. Die uitstoot kunnen we niet ongedaan maken, maar wel compenseren in een sociaal- en milieuproject. Dat doen we dan ook in samenwerking met Greentripper (het vroegere CO2 Logic). Voor elke vlucht krijgt die organisatie een bedrag dat naar een project in Oeganda gaat. 

  In Oeganda is 95% van de bevolking afhankelijk van hout en houtskool voor het klaarmaken van hun maaltijden. Door duurzame houtkachels te installeren reduceert Greentripper de ontbossing en dringt het kindersterfte terug. 

  Met dit initiatief worden dus niet enkel bossen, maar ook mensenlevens gered. Het project en de bijhorende CO2-reducties zijn onafhankelijk geregistreerd en geverifieerd onder het internationaal erkende Gold Standard-label.

  Davidsfonds Cultuurreizen compenseert als enige in de Belgische reissector de CO2-uitstoot van elke vlucht, bus- en treinreis. In 2016 werd zo 4.000 ton CO2-uitstoot gecompenseerd, zo’n 1.800 duurzame houtkachels werden geïnstalleerd en 27.000 bomen werden gered.

  Een groep cultuurreizigers bezocht samen met reisleider Chris Michel het project. • arrow_drop_down Respect voor de lokale cultuur

  Bij Davidsfonds Cultuurreizen reist u in kleine groepen, met een reisleider die goed op de hoogte is van de lokale gewoontes en aandacht heeft voor duurzaamheid.

  Bovendien staat duurzaamheid letterlijk op het programma van verschillende beleefreizen die werden uitgewerkt samen met o.a. Ondernemers voor Ondernemers (OVO) en de Raiffeisenstichting (BRS). Tijdens zo’n reis komt u meer te weten over lokaal ondernemerschap en de werking van ngo’s.

  Tot slot krijgt u vóór uw reis een boekje Te Gast in … met tips en weetjes over de lokale cultuur (als dat voor uw bestemming bestaat).

 • arrow_drop_down Respect voor de natuur

  Daarnaast is er dankzij de samenwerkingen met Landelijke Gilden en WWF België ook aandacht voor natuur(behoud). 


ZOEK EEN REIS