AÄRON BLOMME studeerde viool aan de Conservatoria van Gent en Moskou en behaalde er respectievelijk...

viool, geschiedenis, orthodox, musicus, Japan AÄRON BLOMME studeerde viool aan de Conservatoria van Gent en Moskou en behaalde er een Master in Muziek - Uitvoerende kunsten, viool en een postgraduaat. Hij behaalde daarna aan de Universiteit Gent een Master in de Oost-Europese Talen en Culturen.

ALONA LYUBAYEVA werd geboren in Oekraïne, studeerde Europese studies aan de KU Leuven en volg...

Oekraïne, bestuurssecretaris Maatschappelijke oriëntatie, Vlaams diversiteitsambtenaar ALONA LYUBAYEVA werd geboren in Oekraïne.Dankzij haar studies in Oekraïne en in België is ze uitermate vertrouwd met de hele Oost-Europese regio en met Rusland en Oekraïne in het bijzonder.

ANDRÉ DE WINTER is doctor in de geschiedenis en master in godgeleerdheid en godsd...

godgeleerdheid, geschiedenis, professor, Spaanse kunst André De Winter is doctor in de geschiedenis en master in godgeleerdheid en godsdienstwetenschappen. Meer dan 20 jaar organiseerde hij studiereizen naar Spanje met aandacht voor cultuur, folklore, religie, gastronomie en natuur.

ANN VANDERMEEREN reist sinds 1975 naar Italië. Het begon al te kriebelen bij de 1ste ‘parole’. ...

reisleider, Italië, Umbrië, RoC ANN VANDERMEEREN reist sinds 1975 naar Italië. Het begon al te kriebelen bij de 1ste ‘parole’. Nu spreekt ze vloeiend Italiaans. Als leerkracht houdt ze ervan om haar passie voor cultuurschatten te delen. Door middel van boeiende verhalen ontsluiert ze he

ANNE DESPLENTER studeerde Oude Geschiedenis, Archeologie en Egyp...

India, reisleider, Calabrië, Italië, Egypte Anne Desplenter leerde India kennen toen ze een schoolproject in Jaipur steunde. Haar eerste bezoek was een openbaring. Haar fascinatie voor de Indische cultuur is sindsdien alleen nog maar gegroeid en ze reisde al verschillende keren door Rajasthan.

ANNELIES VALGAEREN studeerde archeologie aan de KU Leuven en specialiseerde zich in de geschie...

Peru ANNELIES VALGAEREN studeerde archeologie aan de KU Leuven en specia - liseerde zich in de geschiedenis, talen en archeologie van precolumbiaans Amerika aan de Universiteit Leiden.

ANNEMIE JOSSON studeerde Economie aan de KU Leuven en Bedrijfsmanagement aan de Vlerick Business Sch...

Rwanda, BRS, RoC ANNEMIE JOSSON studeerde Economie aan de KU Leuven en Bedrijfsmanagement aan de Vlerick Business School UGent. Ze werkte daarna bij KBC, hoofdzakelijk in het bedrijvensegment. Ze kwam als bankier ook in contact met BRS en microfinanciering in het Zuiden.

ANNIE CABUY is geografe en was lector aan de Hogeschool West-Vlaanderen, dep...

Ijsland, Annie Cabuy, Golden Circle, blue lagoon, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Annie Cabuy is geografe en was lector aan de Hogeschool West-Vlaanderen, departement Lerarenopleiding.

BART HENDRICKX doceert Russisch aan de UGent en heeft al van jongs af een passie voor de Russische r...

ruimtevaart, ruimte, sterren, urania, sterrenreis, ruimtereis, ruimtevaart Ga met ruimtedeskundige Bart Hendrickx naar Bajkonoer en maak er een raketlancering mee!

BART VAN THIELEN was 25 jaar verbonden aan de KU Leuven als directeur van het Centrum voor Lev...

Israël en de Palestijnse gebieden, Ierland, Bart Van Thielen, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Bart Van Thielen was 25 jaar verbonden aan de KU Leuven als directeur van het Centrum voor Levende Talen (CLT).

BEA HONORÉ gaf les aan de Katholieke Hogeschool Vives - Campus Kortrijk en verdie...

BEA HONORÉ gaf les aan de Katholieke Hogeschool Vives - Campus Kortrijk en verdiept zich al meer dan 20 jaar in de Baltische landen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze gastcolleges heeft gegeven in de Letse hoofdstad Riga en al verschillende reizen

BERT GEVAERT is leerkracht klassieke talen en wetenschappelijk medewerker binnen de onderzoeksgroep ...

leerkracht, wetenschappelijk medewerker, KU Leuven, Latijn, Mongolië, vzw AndA Bert Gevaert is leerkracht klassieke talen en wetenschappelijk medewerker binnen de onderzoeksgroep Latijnse literatuur aan de KU Leuven. Sinds hij in 2005 voor het eerst naar Mongolië reisde, is hij gebeten door het land.

BRAM VAN DAMME is kunsthistoricus en was na zijn opleiding in Namen en Gent hoofdzakelijk actief in ...

kunstenaar, kunst, hedendaagse kunst, Amsterdam BRAM VAN DAMME is kunsthistoricus en was na zijn opleiding in Namen en Gent hoofdzakelijk actief in de wereld van de hedendaagse kunst. Als docent kunsttheorie aan de Hogeschool Gent en voormalig medewerker van Netwerk Aalst heeft hij in het bijzonder

BRITGITTE RASKIN, historica en schrijfster, vertelt ware verhalen en zet die naar haar hand: Het Koe...

Denemarken, Brigitte Raskin, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Brigitte Raskin, historica en schrijfster, vertelt ware verhalen en zet die naar haar hand: Het Koekoeksjong...

BRIGITTE VOETEN is vertaler Frans-Nederlands en een gediplomeerde reisleider. Ze heeft een pas...

Corsica, Brigitte Voeten, reisleider Davidsfonds Cultuurreizen Brigitte Voeten is vertaler Frans-Nederlands en een gediplomeerde reisleider. Ze heeft een passie voor Frankrijk.

BRUNO SPAEPEN is historicus en woonde 5 jaar lang in Italië. Daar deed hij niet alleen ...

Milaan, Bruno Spaepen, reisleider Davidsfonds Cultuurreizen Bruno Spaepen is historicus en woonde 5 jaar lang in Italië.

CARLOS STEEL doceerde meer dan 30 jaar antieke en middeleeuwse filosofie aan het Hoger Instituut voo...

Sicilië, Carlos Steel, reisleider Davidsfonds Cultuurreizen Carlos Steel doceerde meer dan 30 jaar antieke en middeleeuwse filosofie aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven.

CHRIS DE PAEPE is em. gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Zijn onderzoek gaat o.a. over de Spa...

Baskenland & Navarra, Chris De Paepe, reisleider Davidsfonds Cultuurreizen Chris De Paepe is em. gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Zijn onderzoek gaat o.a. over de Spaanse cultuurgeschiedenis.

CHRIS MICHEL is tv-journalist en documentairemaker. Recent zond Pano (VRT) nog een documentaire van ...

Chris Michel, journalist, Oeganda, TV, Congo CHRIS MICHEL is tv-journalist en documentairemaker. Recent zond Pano (VRT) nog een documentaire van hem uit over ontwikkelingssamenwerking in Centraal-Afrika. Zijn reportages over de kindergevangenis van Oeganda en de knikkebolziekte in Zuid-Soedan kregen

CHRISTIAN LAES doceert geschiedenis van de oudheid, klassieke talen en Byzantijnse geschiedenis...

geschiedenis, hoogleraar, Sardinië, reisleider CHRISTIAN LAES doceert geschiedenis van de oudheid, klassieke talen en Byzantijnse geschiedenis aan de Universiteit van Manchester (UK) en de Universiteit Antwerpen (UA).

CHRISTIANE STRUYVEN studeerde rechten in Leuven en kunstgeschiedenis in Cambridge. Ze was 25 jaar la...

advokaat, BOZAR, reisleider Christiane Struyven was 25 jaar lang advocaat in Brussel. Sinds 2009 is ze gids voor BOZAR en geeft ze voordrachten over 20ste-eeuwse schilderkunst voor o.a. de Koninklijke Bibliotheek van België, het Museum Dhondt-Dhaenens en het Musée Picasso (Parijs).

CHRISTOPHE BUSCH is algemeen directeur van Kazerne Dossin en expert dadergedrag bij collectief gewel...

Auschwitz & Krakau, Christophe Busch, reisleider Davidsfonds Cultuurreizen Christophe Busch is algemeen directeur van Kazerne Dossin en expert dadergedrag bij collectief geweld.

DIMITRI DE MAESSCHALCK studeerde kunstwetenschappen aan de KU Leuven en de Freie Universität Berlin...

Bonn & Keulen Dimitri De Maesschalck studeerde kunstwetenschappen aan de KU Leuven en de Freie Universität Berlin.

DIRK TIELEMAN is een ex-VRT journalist. In die functie reisde hij zowat de hele wereld rond. N...

Cuba, Dirk Tieleman, reisleider Dirk Tieleman is een ex-VRT journalist. In die functie reisde hij zowat de hele wereld rond.

DOMINIQUE PIETERS studeerde architectuur en journalistiek en werkte op de redactie van de architectu...

dominique, pieters, dominiq, dominik, piters, bauhaus, architectuur Dominique Pieters is zaakvoerster van de architectuurreisorganisatie Planopli.

EDWARD DE MAESSCHALCK is doctor in de geschiedenis en specialiseerde zich in de late middeleeu...

de maesschalck, edward, eduard, edouard, demaasschalck, de maeschalck, de maeschalk, de maaschalk Edward De Maesschalck is doctor in de geschiedenis en specialiseerde zich in de late middeleeuwen. Hij schreef talrijke historische werken en is al jaren reisleider, vaak samen met zijn zoon Dimitri.

ELS SWINNEN studeerde piano aan het Lemmensinstituut in Leuven en later ook aan de Acade...

Els Swinnen studeerde piano aan het Lemmensinstituut in Leuven en later ook aan de Academie voor Muzische Kunsten in Praag.

ELS VAN HOOF behaalde een licentie in de klassieke filologie en in de musicologie aan de KU Le...

Klara, radio Klara Els Van Hoof is sinds 1997 programmamedewerker en muzieksamensteller bij Klara. Ze begeleidde haar eerste Davidsfonds Cultuurreis naar Parijs in 2018.

EMMANUEL WAEGEMANS is emeritus hoogleraar Slavistiek aan de KU Leuven, waar hij Russische lite...

EMMANUEL WAEGEMANS is emeritus hoogleraar Slavistiek aan de KU Leuven, waar hij Russische literatuur en cultuur doceerde. Hij heeft vooral belangstelling voor de Russische cultuur van de 18de tot de 20ste eeuw en voor alles wat te maken heeft met Rusland.

ERIC DEBRAEKELEER is een ervaren reisleider die al 30 jaar het Portugese vasteland en zijn eilanden ...

dourocruise, opvolger jan goossens, jan goossens Ga samen met Eric Debraekeleer op Dourocruise en het ontdek het mooiste van Portugal.

ERIC VERCRUYSSE heeft meer dan 20 jaar ervaring als begeleider van studiereizen in Europa, Azië en ...

eric, vercruysse, duitsland, duitslandkenner Eric Vercruysse heeft meer dan 20 jaar ervaring als begeleider van studiereizen in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Hij is germanist en zeer vertrouwd met de geschiedenis, cultuur en gebruiken van de “Duitse Landen”, zowel de huidige als de voormalige. Hij i

ERIK GOBIN studeerde archeologie en moderne geschiedenis aan de KU Leuven en is na...

Erik Gobin studeerde archeologie en moderne geschiedenis aan de KU Leuven en is rectoraal adviseur alumniwerking aan de KU Leuven, en stafmedewerker fondsenwerving en alumniwerking voor het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte. Hij begeleidde al meerdere rei

ERIK VERDONCK is freelance auteur en fotograaf. Hij publiceerde recent o.a. Het Belgisch Bier Boek (...

bieren, auteur, fotograaf, bierboek, festival oostende ERIK VERDONCK is freelance auteur en fotograaf. Hij publiceerde al heel wat 'bierboeken' en dit najaar verschijnt Bierland België (Lannoo, 2020). Hij is mede-eigenaar van www.beertourism.com en de Belgian Beer Culture app.

Flip Feyten werkt al 36 jaar voor de VRT als journalist. Hij was 12 jaar eindredacteur van De ...

reisleider, Radio 1, verslaggever Cultuur, Verenigd Koninkrijk, Engeland FLIP FEYTEN werkt al 36 jaar voor de VRT als journalist. Hij was 12 jaar eindredacteur van ‘De Zevende Dag’, presenteerde het Radio 1-programma ‘Feyten of Fillet’ en is nu verslaggever Cultuur voor VRT Nieuws.

FRANS-JOS VERDOODT is em. hoogleraar aan de hogescholen van Gent, Utrecht en Den Haag. Hij was gastd...

Nederland Frans-Jos Verdoodt is em. hoogleraar aan de hogescholen van Gent, Utrecht en Den Haag.

FRÉDERIC CRAHAY studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel en internationale politiek...

Auschwitz & Krakau Frédéric Crahay studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel en internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen.

Frederic Delmotte studeerde musicologie aan de KU Leuven en de TU Berlijn. Zijn grote passies zijn m...

GERARD BODIFEE is doctor in wetenschappen en deed onderzoek naar het ontstaan van sterren. Samen met...

Gerard Bodifée begeleidt cultuurreizen naar Kreta samen met Pieter Thyssen rond filosofie.

GERD BRABANT is al meer dan 18 jaar actief in de Duitse wijnwereld. Zowel als importeur, als m...

wijn, Duitse wijn Gerd Brabant is al meer dan 18 jaar actief in de Duitse wijnwereld. Zowel als importeur, als medewerker van het Informatiebureau voor Duitse Wijn, en als lesgever bij Syntra.

GIDO VAN IMSCHOOT was verantwoordelijke wijnen aan de Hotelschool Spermalie en voorzitter van ...

Bourgogne, Loire Gido Van Imschoot was verantwoordelijke wijnen aan de Hotelschool Spermalie en voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.

GIL MICHAUX studeerde klassieke filologie, hebraïstiek en assyriologie aan de UAntwerpe...

Rome, Lazio, Cuba GIL MICHAUX studeerde klassieke filologie, hebraïstiek en assyriologie aan de UAntwerpen, UGent en de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem. Hij doceerde oude talen en filosofie en geeft lezingen over deze onderwerpen.

GRIET MEERT is afgestudeerd als romaniste aan de KU Leuven en doceert Frans, Spaans en Portugees. Da...

reisleider Portugal Lissabon VivaCultura Citytrip en Davidsfonds Cultuurreis naar Lissabon met Gret Meert als reisleider

GUIDO DECLERCQ is auteur van het boek Naar Andalusië… op het ritme van flamenco. In die apa...

Andalusië GUIDO DECLERCQ is auteur van het boek Naar Andalusië… op het ritme van flamenco. In die aparte reisgids neemt hij u mee door de bakermat van de ‘arte fla - menco’ en komt u te weten hoe en waar u flamenco kunt beleven in Andalusië.

GUIDO LATRÉ doceerde Engelse letterkunde aan de KU Leuven en is hoogleraar aan de UCL. Zijn onderzo...

guido, latre, guido latrez, guido latree, latrée, engeland, zuid-engeland, taalcursus, engels, taalles, taal leren, groot-brittannië, uk, united kingdom, Brits, britse cultuur Guido Latré doceerde Engelse letterkunde aan de KU Leuven en is hoogleraar aan de UCL. Zijn onderzoek richt zich op de Engelse literatuur en cultuur van de late middeleeuwen en de renaissance. Hij was betrokken bij verschillende bekroonde documentaires.

GUIDO SCHEPENS  is em. gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Vanuit een brede belangstelling voor...

hoogleraar, ku leuven, filoloog, historicus, archeoloog, kunsthistoricus, oudheid, grieken, romeinen, historiografie GUIDO SCHEPENS is em. gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Hij doceerde verschillende vakken op het gebied van de oudheid. Zijn voornaamste wetenschapsdomein is de studie van de Grieks-Romeinse historiografie.

GUIDO VANDEN BERGHE is doctor in de natuurkundige wetenschappen en deed onderzoek in de theoretische...

HANS AUSLOOS doctoreerde aan de KU Leuven en is hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de UCLouvain. Zij...

HANS AUSLOOS doctoreerde aan de KU Leuven en is hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de UCLouvain. Zijn onderzoek spitst zich toe op het ontstaan en de overlevering van de Bijbel, waarover hij in talrijke tijdschriften en boeken heeft gepubliceerd. Hij is a

HANS GEYBELS studeerde geschiedenis, godsdienstwetenschappen en godgeleerdheid aan de KU Leuve...

Vaticaanstad Hans Geybels studeerde geschiedenis, godsdienstwetenschappen en godgeleerdheid aan de KU Leuven en in Oxford.

HANS HAUBEN is classicus en historicus met een bijzondere belangstelling voor de multiculturele were...

HANS HAUBEN is classicus en historicus met een bijzondere belangstelling voor de multiculturele wereld van het oostelijk Middellandse Zeegebied. Zijn wetenschappelijk werk gaat vooral over de hellenistische geschiedenis en het antieke christendom. Als pro

HANS MARTENS studeerde kunsten aan Sint-Lucas en kunstgeschiedenis aan de UGent. Hij werkte al...

Moderne kunst,Rührgebied, Hans Martens, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Hans Martens studeerde kunsten aan Sint-Lucas en kunstgeschiedenis aan de UGent.

HEDWIG ZEEDIJK werd in Nederland geboren als dochter van een Belgische moeder en Nederlandse vader. ...

Nederland,Rome, België, journalist, reisleider HEDWIG ZEEDIJK werd in Nederland geboren als dochter van een Belgische moeder en Nederlandse vader. In 1991 verloor ze haar hart aan een Italiaanse jongen, om dat daarna ook te verliezen aan zijn stad waar ze drie jaar later voor het eerst kwam: Rome!

HELGA GIELEN is archeoloog en erkend reisleider en gids. Ze heeft in Tongeren de Sagalassostentoonst...

archeoloog, reisleider, gids, sagalassos, turkije, historicus Helga Gielen is archeoloog en erkend reisleider en gids. Sinds haar 1ste bezoek aan Turkije in het kader van een Europees project is ze gefascineerd geraakt door de rijke en boeiende geschiedenis van het land.

HENDRIK VOS is hoogleraar Europese politiek, verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij is ook colu...

hoogleraar Europese politiek, columnist bij De Standaard, geeft geregeld commentaar op recente ontwikkelingen in de Europese Unie. HENDRIK VOS is hoogleraar Europese politiek, verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij is ook columnist bij De Standaard en geeft geregeld commentaar op recente ontwikkelingen in de Europese Unie.

HERMAN COLE fietste in 1963 met een klasmaatje zijn eerste reis. Reizen is leven, het ronkende motto...

Apulië Herman Cole fietste in 1963 met een klasmaatje zijn eerste reis. Reizen is leven, het ronkende motto van Hans Christian Andersen, werd ook zijn visie.

HILDE GOEDGEZELSCHAP studeerde musicologie aan de KU Leuven en is als leraar muziekgeschiedenis en m...

Beethoven; reisleider Ga op reis met Hilde Goedgezelschap, musicologe en Beethovenkenner.

HILDE GOEMINNE is sociaal-verpleegkundige en voormalig diensthoofd in het UZA. Ze werkte ook in de f...

Tanzania en Zanzibar, verpleegkundige, Afrika HILDE GOEMINNE is sociaal-verpleegkundige en voormalig diensthoofd in het UZA. Ze werkte ook in de farmaceutische industrie in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen.

HILDE SELS is historica en reist sinds 2000 elk jaar naar Italië. Ze deelt met haar echtgenoot, Joz...

HILDE SELS is historica en reist sinds 2000 elk jaar naar Italië.

HUBERT DE VOS is een generaal-majoor op rust. Zijn laatste functie bij Defensie was die van Commanda...

HUBERT DE VOS is een generaal-majoor op rust. Zijn laatste functie bij Defensie was die van Commandant van de Landcomponent. Hij oefende talrijke commando- en staffuncties uit in binnen- en buitenland, waaronder in Kabul, en was stafchef van het voormalig

INE ROOX is sinds 2003 buitenlandjournaliste bij de krant De Standaard. Ze studeerde vertaalkunde en...

Ine Roox, reisleider, journalist, De Standaard, Sicilië INE ROOX is sinds 2003 buitenlandjournaliste bij de krant De Standaard. Ze studeerde vertaalkunde en journalistiek in Antwerpen, en taal- en letterkunde in Padua, Noord-Italië. Als buitenlandreporter maakte ze verschillende reportagereizen.

JACQUES VAN REMORTEL had een leidinggevende functie in een multinationaal telecommunicatiebedrijf en...

Donaucruise Jacques Van Remortel had een leidinggevende functie in een multinationaal telecommunicatiebedrijf en maakte vele reizen, o.m. naar Centraal- en Oost-Europa.

JAN DEWILDE is musicoloog en werkte jarenlang voor diverse muziekprogramma’s bij de VRT. Nu ...

Salzburg, musicoloog, reisleider Jan Dewilde is musicoloog en werkte jarenlang voor diverse muziekprogramma’s bij de VRT.

JEF VAN CAMP is al bijna 50 jaar actief als vrijwilliger op de Volkssterrenwacht Urania en zetelt er...

JEF VAN CAMP is al bijna 50 jaar actief als vrijwilliger op de Volkssterrenwacht Urania en zetelt er in de Raad van Bestuur. Hij organiseerde en leidde al verschillende astronomische reizen naar Duitsland, Nederland en Engeland. In 1995 heeft hij een ecli

JELICA NOVAKOVIĆ is hoogleraar Nederlands en oprichtster van de Vakgroep Neerlandistiek aan d...

Schrijfster en vertaalster van Nederlandstalige literatuur,, reisleider, Servië, Schrijfster en vertaalster van Nederlandstalige literatuur Hoogleraar Nederlands en oprichtster van de Vakgroep Neerlandistiek aan de Universiteit van Belgrado. Schrijfster en vertaalster van Nederlandstalige literatuur, winnares van de P.E.N.-prijs Vlaanderen.

JOHAN DE BOOSE is doctor in de Slavische filologie, schrijver en performer. Hij publicee...

Istrië, auteur Johan de Boose is doctor in de Slavische filologie, schrijver en performer. Hij publiceerde opgemerkte boeken over Centraal- en Oost-Europa.

JOHAN PUTTEMANS studeerde filosofie en geschiedenis en stond daarna een aantal jaren in het onderwij...

Johan Puttemans studeerde filosofie en geschiedenis en stond daarna een aantal jaren in het onderwijs.

JOHAN UYTTERSCHAUT doceert zang en operageschiedenis aan LUCA School of Arts - Campus Lemmens ...

Riga Johan Uytterschaut doceert zang en operageschiedenis aan LUCA School of Arts - Campus Lemmens en is docent voor Davidsfonds Academie.

JOHAN VAN CAUWENBERGE werkte jarenlang voor VRT-radiozender Klara en doceert kunstkritiek aan het In...

johan van cauwenberge; van cauwenberghe Johan Van Cauwenberge is reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. Ontdek hier welke reizen hij begeleidt.

JOHN EVERAERT is em. hoogleraar aan de UGent, waar hij koloniale en maritieme geschieden...

cruise Adriatische kust, Nederland, Genua & de Cinque Terre, Malta JOHN EVERAERT is em. hoogleraar aan de UGent, waar hij koloniale en maritieme geschiedenis doceerde. Hij publiceerde over Vlamingen in dienst van de VOC en is mede-uitgever van de oudste scheepsjournalen.

JOKE QUINTENS en DIRK CHAUVAUX verhuisden in de zomer van 2017 definitief naar Marseille, de stad wa...

joke, quintens, dirk, chauvaux, parijs, marseille, cultuurreis frankrijk JOKE QUINTENS en DIRK CHAUVAUX verhuisden in de zomer van 2017 definitief naar Marseille, de stad waarop ze verliefd werden en die ze al 20 jaar regelmatig bezochten. Ontdek samen met hen Marseille.

JORIS BOGAERT is wandelgids, historicus en freelance vertaler. In 2000 behaalde hij zijn licentiaats...

stapreis, camino, via francigena, spanje Ga samen met Joris Bogaert mee langs de Via Francigena, een pelgrimsroute zoals de Camino de Compostela.

JORN DE COCK kent het Midden-Oosten op zijn duimpje. Hij studeerde geschiedenis van de Oudheid in Le...

journalist, Midden-Oosten, geschiedenis, Arabische Lente JORN DE COCK kent het Midden-Oosten op zijn duimpje. Hij studeerde geschiedenis van de Oudheid in Leuven en Keulen en reisde reeds grote delen van de wereld rond.

JOZEF SCHILDERMANS is historicus en reist sinds 2000 elk jaar naar Italië. Hij deelt met zijn echtg...

JOZEF SCHILDERMANS is historicus en reist sinds 2000 elk jaar naar Italië.

JULIE RENIERS studeerde Oost-Europese talen en culturen met Russische literatuur als focus aan de UG...

Jullie Reniers, Julee Reneers, Julie Reniers JULIE RENIERS studeerde Oost-Europese talen en culturen met Russische literatuur als focus aan de UGent en de universiteiten van Olomouc (Tsjechië) en Kazan (Rusland). Momenteel combineert ze haar baan als communicatiespecialist bij Bond Beter Leefmilieu

JURGEN BASSTANIE studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde een Mas...

Edinburgh Thoma More Reisleider Schotland voor Davidsfonds Cultuurreizen

KAREL PEETERS studeerde rechten en kerkelijk recht aan d...

KAREL PEETERS studeerde rechten en kerkelijk recht aan de KU Leuven en doceert er Recht en toerisme. Sinds zijn studententijd leidt hij groepsreizen, goed voor zo’n 40 jaar ervaring.

KAREL VAN CAUWENBERGHE is onderzoeksrechter in de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen. Hij houd...

onderzoeksrechter, reisleider KAREL VAN CAUWENBERGHE is onderzoeksrechter in de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen. Hij zingt al 40 jaar in deCHORALE, een van de grootste amateuroratoriumkoren in Vlaanderen, waarvan hij sinds februari 2017 voorzitter is.

KARL SYMONS was meer dan 20 jaar tv-producent en -presentator, gespecialiseerd in reisprogramma’s....

tv-producent en -presentator, zuid-Afrika, auteur KARL SYMONS was meer dan 20 jaar tv-producent en -presentator, gespecialiseerd in reisprogramma’s. Hij woont deeltijds in Kaapstad en werkt er als onafhankelijk documentairemaker, auteur van reisverhalen en nieuwscorrespondent.

KATELIJNE HERMANS werkte meer dan 15 jaar als journaliste voor de VRT en leidde al...

Ethiopië, VRT-journaal, reporter, Jeruzalem & Tel Aviv, Armenië, Midden-Oosten KATELIJNE HERMANS werkte jarenlang voor het VRT-journaal en trok regelmatig op reportage naar Afrika en het Midden-Oosten. Ook als Europees verkiezingswaarnemer bezocht ze heel wat verre kontreien. Ze begeleidt geregeld reizen voor het Davidsfonds.

KLAAS VANSTEENHUYSE is doctor in de archeologie. Zijn onderzoek van de late bronstijd in de oo...

Kreta, Noord- & Zuid-Cyprus, archeoloog, geschiedenis Klaas Vansteenhuyse is doctor in de archeologie. Zijn onderzoek van de late bronstijd in de oostelijke Middellandse Zee bracht hem o.a. voor opgravingen al tientallen keren naar o.m. Kreta.

KOERT DEBEUF studeerde oude geschiedenis aan de universiteiten van Leuven en Bologna. Hij is d...

koert; debeuf; deboeuf; de boeuf; kurt; oezbekistan; midden-oosten; egypte Koert Debeuf is reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. In 2020 kan u met hem naar Caïro & Luxor.

KRIS CLERCKX reist als journalist, auteur, blogger en ultra-atleet de wereld rond. Zijn verhalen en ...

clerx, klerx, klerckx, clerkx, chris, cris Ga met journalist en auteur Kris Clerckx op cultuurreis met Davidsfonds Cultuurreizen.

LEILA BESHARAT studeerde Engelse Literatuur in Shiraz en doceerde Engels in privéschole...

docent, Iran, Vanishai LEILA BESHARAT studeerde Engelse Literatuur in Shiraz en doceerde Engels in privéscholen in Iran. Samen met haar ouders leidde ze enkele jaren het familiebedrijf Vanishai. Sinds enkele jaren organiseert en begeleidt zij reizen naar Iran.

LIEBRECHT VANBECKEVOORT (°1984) is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Hij ve...

muziek LIEBRECHT VANBECKEVOORT (°1984) is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Hij vervolmaakte zich tussen 2002 en 2009 achtereenvolgens bij gerenommeerde pedagogen als Jan Michiels (Brussel), Menahem Pressler (Bloomington), Russell Sherman

LIESBETH DE STROOPER is kunsthistorica en cultureel econoom. Sinds 2011 is ze als docent...

kunsthistorica, econoom, Seinecruise LIESBETH DE STROOPER is kunsthistorica en cultureel econoom. Sinds 2011 is ze als docent-promovendus verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en als vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven.

LIEVE DE CLERCK is sinds haar jeugd verbonden met het Oosten, vooral met China. Als rugzaktoer...

China, De zijderoute met Yangtzecruise Lieve De Clerck is sinds haar jeugd verbonden met het Oosten, vooral met China. Als rugzaktoerist maakte ze in haar eentje een tocht van 8000 km.

LOUIS BEYENS is professor emeritus in de biologische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hi...

professor, bioloog, universiteit antwerpen, poolgebied, ecoloog, winterexpeditie, schrijver LOUIS BEYENS is professor emeritus in de biologische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij is gespecialiseerd in polaire ecologie en verbleef al meer dan 50 keer in de poolgebieden.

LUC DE VOS is een voormalig hoger officier van het Belgische leger, emeritus gewoon hoogleraar...

Verdun & Sedan, Ieper, auteur Luc De Vos is een voormalig hoger officier van het Belgische leger, emeritus gewoon hoogleraar van de Koninklijke Militaire School en buitengewoon hoogleraar van de KU Leuven.

LUC HOORNAERT is doctor in de experimentele wiskunde, maar verloor al op jonge leeftijd zijn hart aa...

doctor, wijnliefhebber, wijn, Japankenner, Japan, auteur, columnist Luc Hoornaert verloor op jonge leeftijd zijn hart aan wijn en de Japanse cultuur. Hij is auteur van verschillende kookboeken en een reeks stadsgidsen met een focus op gastronomie.

LUC PONET volgde een brede artistieke opleiding in Leuven en Wenen. Hij is inspecteur vo...

organist, basiliek Tongeren, Bach Academie Alden Biesen, Leuven Orgelstad, orgel, orgels LUC PONET is organist-titularis van het monumentale Le Picardorgel in de basiliek van Tongeren en orgeldocent aan LUCA School of Arts.

LUC VERHUYCK publiceerde SPQR, Anekdotische reisgids voor Rome, die do...

Napels, Pompeii & Herculaneum, Venetië, Firenze, Rome, Luc Verhuyck, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Luc Verhuyck publiceerde SPQR, Anekdotische reisgids voor Rome, die door zijn bijzondere invalshoek een groot succes werd.

LUT BATEN werkt aan de KU Leuven als projectleider in Cuba voor VLIR-UOS-projecten in capacite...

KULeuven, professor LUT BATEN werkt aan de KU Leuven als projectleider in Cuba voor VLIR-UOS-projecten in capaciteitsontwikkeling, o.a. Engels voor academische doeleinden, en als kwaliteitsbewaker, o.a. voor Europese projecten over interculturele competenties.

MARC DUBOIS was tot 2015 hoofddocent aan de faculteit architectuur van de KU Leuven (Gent &amp...

architectuur, docent, Rotterdam, Porto MARC DUBOIS was tot 2015 hoofddocent Faculteit KU Leuven, Gent & Brussel. Hij werkte mee aan verschillende tentoonstellingen en boeken over architectuur, is voorzitter DOCOMOMO België en een gewaardeerd docent bij Davidsfonds Academie.

MARC GEORGE is licentiaat klassieke filologie en gaf 40 jaar les aan het St.-Lodewijkscollege in Bru...

Marc George, Kreta, reisleider MARC GEORGE is licentiaat klassieke filologie en gaf 40 jaar les aan het St.-Lodewijkscollege in Brugge.

MARC VAN CRAEN behaalde, na zijn studies toerisme in Mechelen, een bachelor of arts in Far Eas...

Kopenhagen,Japan, Marc Van Craen, reisleider, master of arts MARC VAN CRAEN behaalde, na zijn studies toerisme in Mechelen, een bachelor of arts in Far East Area Studies en een master of arts in International Relations aan Sophia University in Tokyo. Hij heeft een lange diplomatieke carrière achter de rug.

MARC VERACHTERT heeft een achtergrond als tuinarchitect en is onder andere bezieler van de Japanse T...

tuinarchitect, Japanse tuin Hasselt, reisleider, Japan MARC VERACHTERT heeft een achtergrond als tuinarchitect en is onder andere bezieler van de Japanse Tuin Hasselt. Tuinieren is zijn hobby en passie, net als het ontdekken van mooie en/of bijzondere tuinen en groenprojecten in binnen- en buitenland.

MARIE KUIJKEN is pianiste, zangeres en actrice en al sinds haar jeugd gefascineerd door liederen en ...

reisleider, Italië - Trequanda, pianiste, Mozart, zangeres, actrice, sopraan MARIE KUIJKEN is pianiste, zangeres en actrice en al sinds haar jeugd gefascineerd door liederen en 18de-eeuwse opera. Als sopraan is ze regelmatig te horen met het barokorkest La Petite Bande.

Mark EYSKENS, Minister van Staat, Professor em. KULeuven (economie), oprichter van de 'Lessen voor d...

Dourocruise, Napels, Pompeii & Herculaneum, reisleider Mark EYSKENS, Minister van Staat, Professor em. KULeuven (economie), oprichter van de 'Lessen voor de XXIste eeuw'. Voorzitter van de raad van bestuur van de KUL-UCL 1972-76. Van 1976 tot 1992 lid van 13 opeenvolgende regeringen.

MARLEEN REYNDERS is egyptoloog en musicoloog (KU Leuven) en geeft lezingen en gastcolleges in ...

Onder het oog van de Zonnegod, Kunstschatten uit Egypte, Het Egypte van de Farao's, reisleider, Egypte Marleen Reynders is auteur van de boeken Onder het oog van de Zonnegod, Kunstschatten uit Egypte en Het Egypte van de Farao’s. Ze is ervaren reisleider voor Egypte en tevens docent bij Davidsfonds Academie.

MATTHIAS HEYMAN heeft in 2018, als eerste in België, een doctoraat over jazz behaald. Momenteel is ...

beatles, jazz, new orleans, liverpool Matthias Heyman is reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. Ga met hem op muziekreis naar Liverpool in het spoor van The Beatles.

MIA DOORNAERT studeerde klassieke en oosterse talen en politieke wetenschappen aan de KU Leuve...

Donaucruise, Parijs, Lyon, Mia Doornaert, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Mia Doornaert studeerde klassieke en oosterse talen en politieke wetenschappen aan de KU Leuven.

MICHÈLE MELOTTE studeerde Romaanse filologie en Culturele studies aan de KU Leuven. De ...

anglofiel, Blue Badge Guide bij het Institute of Tourist Guiding, Gallo-Romeins Museum Michèle Melotte studeerde Romaanse filologie en Culturele studies aan de KU Leuven. De passie voor reizen bracht haar naar China, waar ze Engelse taal en literatuur doceerde.

MIEKE FELIX kwam bij een bezoek aan het Zuid-Franse dorpje Minerve voor het eerst in aanraking met h...

MIEKE FELIX kwam bij een bezoek aan het Zuid-Franse dorpje Minerve voor het eerst in aanraking met het middeleeuwse katharisme. Het werd een levenslange fascinatie, die leidde tot lezingen en cursussen over de inhoud van het kathaarse geloof en hun plaats

MIEKE MELS is kunsthistoricus van opleiding en werkt sinds 2013 als curator in Mu.ZEE Oostende. Daar...

curator in Mu.ZEE Oostende, Venetië, kunsthistoricus MIEKE MELS is kunsthistoricus van opleiding en werkt sinds 2013 als curator in Mu.ZEE Oostende. Daarvoor werkte ze o.a. voor de Witte Raaf, als programmator in Witte Zaal, als redacteur in het S.M.A.K. en als assistent curator voor Manifesta 9.

MYRIAM VAN SYNGHEL is germaniste en al van kleins af aan anglofiel door nauwe contacten in het Veren...

reisleider, germaniste, Wales, kunst en cultuur MYRIAM VAN SYNGHEL is germaniste en al van kleins af aan anglofiel door nauwe contacten in het Verenigd Koninkrijk. Het is een passie die uitgroeide tot reisleiding en een zeer grote interesse voor de geschiedenis, kunst en cultuur van het VK.

Em. Professor Nicole Delbecque kreeg haar vertrouwdheid met Spanje door haar veelvuldige reize...

Spanje Alumni KU Leuven professor reisleider

OLGA NOVITSKAJA is doctor in de Oost-Europese Talen en Culturen en doceert Russisch aan ...

Moskou en Sint-Petersburg, reisleider, Servië, doctor in de Oost-Europese Talen en Culturen Olga Novitskaja is doctor in de Oost-Europese Talen en Culturen en doceert Russisch aan de KU Leuven. Een deel van haar onderzoek gaat over interculturele communicatie, nationale communicatiestijlen en omgangscultuur.

PASCAL VERBEKEN is non-fictieschrijver en journalist. Hij werkt voor media zoals De Standaard, De Mo...

pascale, verbeke, verbeek, verbeken Pascal Verbeken is non-fictieschrijver en journalist. Hij werkt voor media zoals De Standaard, De Morgen, Knack, VRT en RTBF. Zijn belangrijkste thema is België. Met hem kunt u op daguitstap naar Charleroi.

PATRICIA BAETSLÉ trok in 1989 na haar studies romaanse filologie naar Lissabon om te studeren aan d...

Patricia Baetslé, reisleider, Lissabon & de Alentejo, Portugal, rondreis, PATRICIA BAETSLÉ trok in 1989 na haar studies romaanse filologie naar Lissabon om te studeren aan de Faculdade de Letras. Na een postgraduaat Europese Studies besloot ze in Portugal te blijven.

PATRICIA VERHOESTRAETE, een Vlaamse die haar hart volgde over het Kanaal, woont al 25 jaar in Londen...

Londen Engeland Blue badge guide Reisleidster bij Davidsfonds Cultuurreizen, blue badge guide voor het Verenigd Koninkrijk, specifiek Londen

PATRICK VAN DAMME is professor tropische landbouw en etnobotanie aan de UGent en aan de Czech Univer...

UGent, Afrika, Namibie, professor PATRICK VAN DAMME is professor tropische landbouw en etnobotanie aan de UGent en aan de Czech University of Life Sciences in Praag. Vanuit die functie reist hij regelmatig naar buitenlandse oorden, met een voorkeur voor Afrika. Zijn onderzoek bracht hem o

PAUL DE VOS was diplomaat en werkte 35 jaar lang voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenl...

diplomaat, reisleider, grondige kennis van de Iraanse geschiedenis, taal en cultuur. PAUL DE VOS was diplomaat en werkte 35 jaar lang voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

PAUL GEERTS studeerde rechten en sociologie in Leuven, Utrecht en Firenze. Hij is enorm geboeid door...

groenland, tuinen, auteur PAUL GEERTS studeerde rechten en sociologie in Leuven, Utrecht en Firenze. Hij is enorm geboeid door tuinen, architectuur, wetenschappen en geschiedenis. Bij elk tuinbezoek kan hij wel een verhaal of een anekdote vertellen

PAUL JANSSEN volgde opleidingen grafische vormgeving en tuinarchitectuur en ontwikkelde in zijn tuin...

tuinarchitectuur, lesgever, landelijke gilden Paul Janssen volgde opleidingen grafische vormgeving en tuinarchitectuur en begeleidt al jaren tuinreizen. Bij elk tuinbezoek laat hij de deelnemers stilstaan bij vormgeving, beplantingen, omgevingsfactoren en diversiteit in groenvormen in groenv

PEGGY STUYCK groeide op in de Gentse opera waar haar moeder deel uitmaakte van het ballet en h...

muziekpedagogie, musicologie, concertinleidingen, De Munt PEGGY STUYCK groeide op in de Gentse opera waar haar moeder deel uitmaakte van het ballet en het koor. Ze studeerde muziekpedagogie en musicologie en gaf regelmatig concertinleidingen in BOZAR. Nu is ze publieksmedewerker voor De Munt.

PETER SCHMIDT studeerde bijbelwetenschappen in Rome en doctoreerde in de theologie aan de KU Leuven....

Peter Schmidt, theoloog, Zuid-Engelse kathedralen, reisleider PETER SCHMIDT studeerde bijbelwetenschappen in Rome en doctoreerde in de theologie aan de KU Leuven. Hij doceerde aan het Grootseminarie in Gent en aan de KU Leuven.

PETER SCHRIJVERS doceerde oorlogsgeschiedenis aan universiteiten in Australië, de VS en Zwitserland...

reisleider, auteur, boeken over de Tweede Wereldoorlog, Nederland: Operatie Market Garden PETER SCHRIJVERS doceerde oorlogsgeschiedenis aan universiteiten in Australië, de VS en Zwitserland. Zijn boeken over de Tweede Wereldoorlog worden wereldwijd gepubliceerd, onder andere door de universiteiten van Cambridge en Yale.

PETER VERLINDEN is auteur van reisboeken over Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en de Cana...

peter, peter verlinden, verlinden, congo, oman, marie Peter Verlinden is auteur van reisboeken over Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en de Canadese provincie Québec, en publiceerde werk over Centraal-Afrika en zijn geschiedenis, politiek en menselijke dramatiek.

PHILIPPE DESPRIET is archeoloog en auteur van diverse publicaties over (de geschiedenis van) Frans-V...

archeoloog, auteur, reisbegeleiding Europa, archeologie zuid west vlaanderen PHILIPPE DESPRIET is archeoloog en auteur van diverse publicaties over (de geschiedenis van) Frans-Vlaanderen. Hij begeleidt geregeld reizen in Europa. Hij is stichtend lid en momenteel werkleider van Archeologie Zuid-West-Vlaanderen.

PIET J. SWERTS is een van de toonaangevende hedendaagse componisten in Vlaanderen. In 20...

componist, Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth 1993, reisleider, Berlijn & Potsdam, Bonn & het Beethovenfestival, New York Piet Swerts is een toonaangevend hedendaags componist. Als componist kreeg hij de Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth 1993 voor zijn vioolconcerto Zodiac. Musici van over de hele wereld vertolken zijn werken.

Piet Wostyn vertrok in 2003 vertrok voor de eerste keer naar Ecuador voor zijn stage in social...

Piet Wostyn was voor het eerst in Ecuador in 2003 voor zijn stage in sociale psychologie. Hij woonde en werkte gedurende een goed half jaar in Cuenca en leerde het binnenland van dichtbij kennen. Sindsdien volgde hij Ecuador en de buurlanden op de voet. N

PIETER BERGÉ is hoogleraar musicologie aan de KU Leuven en artistiek directeur van het Leuven...

Malta, Pieter Bergé, reisleider Davidsfonds cultuurreizen, musicoloog Pieter Bergé is hoogleraar musicologie aan de KU Leuven en artistiek directeur van het Leuvense Festival 20/21.

PIETER THIELS werkt als coördinerend geneesheer op de luchthaven van Zaventem. Hij heeft met zijn v...

Pieter Thiels, De Camino: te voet, Santiago De Compostela PIETER THIELS werkt als coördinerend geneesheer op de luchthaven van Zaventem.

PIETER THYSSEN is doctor in wetenschappen en bestudeerde de tabel van Mendelejev. Samen met Gerard B...

Kreta; Bodifée; Bodifee; Bodife; Thysen; Tijsen; Tijssen; Thijssen; Thyssen; Tijs; Thijs; Tys; filosofie; Werner; Hamelinck; Hamelink Pieter Thyssen begeleidt Davidsfonds Cultuurreizen naar Kreta samen met Gerard Bodifée.

PRAKASH GOOSSENS studeerde onder meer aan de KU Leuven, de Université Robert Schuman in Straatsburg...

reisleider, India, studeerde onder meer aan de KU Leuven PRAKASH GOOSSENS studeerde onder meer aan de KU Leuven, de Université Robert Schuman in Straatsburg en de UCL en was o.a. assistent aan de rechtenfaculteit van de KU Brussel.

RÉGINALD MOREELS is chirurg, medeoprichter van de Belgische tak van Artsen zonder Grenzen en oud-mi...

reginald, moreels, réginald, israël,israel, palestina, palestijnse gebieden RÉGINALD MOREELS is chirurg, medeoprichter van de Belgische tak van Artsen zonder Grenzen en oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking. Met Palestina heeft hij een band sinds de regeerperiode 1995-1999.

RIK TYRIONS werkte meer dan 25 jaar als radiojournalist bij de VRT. Hij maakte tie...

Berlijn & Potsdam, Rik Tyrions, reisleider, Davidsfonds cultuurreizen, Noord-Duitse Hanzesteden, Elbecruise RIK TYRIONS werkte meer dan 25 jaar als radiojournalist bij de VRT. Hij maakte tientallen reportages over het politieke, economische en sociale leven in Duitsland. Daarbij ging veel aandacht naar de hereniging van de DDR en de Bondsrepubliek.

ROELAND KOTSCH is jurist van opleiding, maar gehoorzaamde aan de roep van de Muze. Hij studeerde tek...

roeland kotsch; kotch; kotsch Roeland Kotsch is reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. Ontdek hier de reizen die hij begeleidt.

ROGER DELBAERE is historicus en eredirecteur van het secundair onderwijs en al 35 jaar reisleider va...

Hongarije, reisleider, Chili, Paaseiland, VVL, historicus, Albanië ROGER DELBAERE is historicus en eredirecteur van het secundair onderwijs en al 35 jaar reisleider van VVL.

ROGER VAN DER LINDEN is afgestudeerd als doctor in de wetenschappen en heeft een carrière als...

Wenen, Roger Van Der Linden, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Roger Van Der Linden is afgestudeerd als doctor in de wetenschappen.

RONALD KESTELOOT studeerde voor opvoeder en werkte zijn hele loopbaan met volwassenen met een mental...

the beatles, beatles, liverpool, muziekreis Ronald Kesteloot is liefhebber en kenner van The Beatles en reisleider van Davidsfonds Cultuurreizen. Ga met hem mee naar Liverpool.

RONALD SLEDSENS was inspecteur-adviseur voor het departement Onderwijs van de Vlaa...

theologie, reisleider, New York, Berlijn en Potsdam RONALD SLEDSENS was inspecteur-adviseur voor het departement Onderwijs van de Vlaamse Overheid. Hij gaf theologie van niet-christelijke godsdiensten aan het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen en is nu directeur van de Onderwijsmediatheek Obed.

RONNY DEBAERE won in 2002 de wedstrijd World Wine Taster of the Year. Sinds 1990 verblijft hij...

wijnkenner, sommelier Ronny Debaere won in 2002 de wedstrijd World Wine Taster of the Year. Sinds 1990 verblijft hij jaarlijks in de wijngaarden in Meursault en is een van de kenners van Bourgognewijnen. Hij is bovendien bestuurslid van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.

SEPPE DECKERS is emeritus hoogleraar aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven e...

reisleider, Ethiopië, Afrika, emeritus hoogleraar SEPPE DECKERS is emeritus hoogleraar aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en bouwde 35 jaar onderzoek en expertise op op het Afrikaanse continent, in Azië en Zuid-Amerika.

SIGISWALD KUIJKEN studeerde viool aan de conservatoria in Brugge en Brussel. Hij maakte zich vertrou...

Italië - Trequanda, Proceno, Bever,Sigiswald Kuijken, reisleider Davidsfonds cultuurreizen, violist SIGISWALD KUIJKEN studeerde viool aan de conservatoria in Brugge en Brussel. Hij maakte zich vertrouwd met de specifieke 17de- en 18de-eeuwse speeltechnieken en interpretatieconventies en richtte in 1972 La Petite Bande op.

STEFAN ANNEREL is kunstenaar en studeerde aan LUCA School of Arts in Gent, de Gerrit Rietveld Academ...

kunst, hedendaagse kunst, Londen, Amsterdam STEFAN ANNEREL is kunstenaar en studeerde aan LUCA School of Arts in Gent, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Antwerpen. Als coördinator en docent van de Academie Mechelen heeft hij veel ervaring

STEFAN BLOMMAERT studeerde geschiedenis, werd in 1984 journalist voor de toenmalige BRT en was eerde...

geschiedenis, journalist, Azie verslaggever, STEFAN BLOMMAERT studeerde geschiedenis, werd in 1984 journalist voor de toenmalige BRT en was eerder correspondent in Rusland. De laatste jaren verbleef hij in China als Azië-verslaggever voor de VRT

STEPHAN NEETENS studeerde oude geschiedenis, filosofie en rechten aan de KU Leuven, in Bologna en Si...

neetens, stefan, stephan, netens, georgië, georgie, azerbeidzjan, azerbeidjan, kaukasus Stephan Neetens verdiepte hij zich in het klassiek Armeens en Georgisch, en de studie van de Kaukasische wereld en de relatie met het Byzantijnse Rijk. Hij reisde vanuit die interesses al vaak naar de zuidelijke Kaukasus en Rusland.

STEV VAN THIELEN is de broer van Bart Van Thielen. Hij kent Spanje erg goed en spreekt vlot Spaans. ...

Bart Van Thielen, Stef, Van Thielen, Vanthielen, Vantielen, Van Tielen STEV VAN THIELEN kent Spanje erg goed en spreekt vlot Spaans. Hij is al jaren ‘onderweg’ naar Santiago de Compostela en legde de hele weg te voet af. Hij maakte verschillende tv-programma’s over de pelgrimstocht.

STEVEN DE FOER is sinds 1991 redacteur bij De Standaard. Hij was onder meer correspondent in Nederla...

STEVEN DE FOER is sinds 1991 redacteur bij De Standaard. Hij was onder meer correspondent in Nederland en schreef daarover Onder Hollanders (2001), en vele jaren filmrecensent wat resulteerde in Hollywood Boulevard (2016). Hij coverde de terroristische aa STEVEN DE FOER is sinds 1991 redacteur bij De Standaard. Hij was onder meer correspondent in Nederland en schreef daarover Onder Hollanders (2001), en vele jaren filmrecensent wat resulteerde in Hollywood Boulevard (2016). Hij coverde de terroristische aa

SVENJA VAN DRIESSCHE is een van de meest getalenteerde en beloftevolle violisten van haar generatie....

Svenja Van Driessche violiste Elbecruise Davidsfonds Cultuurreizen SVENJA VAN DRIESSCHE is een van de meest getalenteerde en beloftevolle violisten van haar generatie. Ze behaalde in 2016 haar masterdiploma aan het conservatorium van Antwerpen. Ze speelt recitals en concerten met gereputeerde orkesten in binnen- en buite

TOM BOIY studeerde oude geschiedenis en assyriologie en doctoreerde over de geschiedenis van de stad...

reisleider, Davidsfonds, cultuurreizen, Davidsfonds Cultuurreizen, Boy, Boi, Parijs, Syrië, Jordanië TOM BOIY studeerde oude geschiedenis en assyriologie en doctoreerde over de geschiedenis van de stad Babylon na Alexander de Grote aan de KU Leuven.

TOM BRUYER is doctor in de Taal-en Letterkunde en heeft ook politieke wetenschappen gestudeerd...

reisleider, passie voor het Midden-Oosten en oosterse talen, Israël & de Palestijnse gebieden TOM BRUYER is doctor in de Taal-en Letterkunde en heeft ook politieke wetenschappen gestudeerd met als specialisatie het Midden-Oosten (UGent). Zijn passie voor het Midden-Oosten en oosterse talen bracht hem voor studie- en werkverblijven naar de regio.

VLADIMIR RONIN is doctor in de geschiedenis en docent Russisch en cultuurgeschiedenis van Rusland aa...

doctor geschiedenis, docent russisch, auteur, vertaler, gids Vladimir Ronin is doctor in de geschiedenis en docent Russisch en cultuurgeschiedenis van Rusland.Hij publiceert over de relaties tussen Russen en Belgen door de eeuwen heen en over actuele aspecten van Rusland. Hij is ook vertaler, gids en spreker

WALDO GEUNS is in binnen- en buitenland actief als pianist, filosoof en musicoloog, 3 discipli...

Pianofestival Luzern, Waldo Geuns, reisleider Davidsfonds cultuurreizen, Arnhem, Dijon, Parijs Waldo Geuns is in binnen- en buitenland actief als pianist, filosoof en musicoloog, 3 disciplines die voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

WALTER VAN STRYDONCK is historicus en was al vroeg gefascineerd door Hellas en maakte in 2014 ...

historicus, Griekenland, De Cycladen Walter Van Strydonck is historicus en was al vroeg gefascineerd door Hellas. Zijn interesse gaat in de eerste plaats uit naar de Gouden Eeuw, maar hij wordt ook sterk geboeid door de 19de eeuw en het Griekenland van vandaag.

WERNER HAMELINCK is actief op de Volkssterrenwacht Urania. Als medeoprichter was hij 10 jaar verantw...

reisleider, München, Volkssterrenwacht Urania WERNER HAMELINCK is actief op de Volkssterrenwacht Urania. Als medeoprichter was hij 10 jaar verantwoordelijk voor de jeugdwerking van Urania en nu is hij docent aan de sterrenwacht.

WILBERT GEERS is docent basis- en voortgezet onderwijs in Nederland en auteur van het boek Beleef Co...

corsica, natuurpunt Ga samen met Wilbert Geers naar Corsica, een natuur- en cultuurreis in samenwerking met Natuurpunt.

WIM COUDENYS is doctor in de geschiedenis en hoogleraar Russische en Europes...

Moskou & de Gouden Ring, Soezdal, Wim Coudenys, reisleider Davidsfonds cultuurreizen, Moskou & Sint-Petersburg Wim Coudenys is doctor in de geschiedenis en doceert Russische en Europese geschiedenis aan de KU Leuven.

WIM MOENS studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven en werkte 35 j...

BRS, Rwanda Sinds 1999 is Wim Moens, via BRS, als vrijwilliger actief betrokken bij de begeleiding van microfinancieringsinstellingen in Rwanda. Hij begeleidde voor dezelfde organisatie 10 inleefreizen door Rwanda en sinds 2014 i.s.m. Davidsfonds Cultuurreizen.

WIM VANHOORNE was docent aan de Voorbereidende Divisie van de Koninklijke Militaire Scho...

docent, Koninklijke Militaire School, Istanboel, Bulgarije, Macedonië & Noord-Griekenland WIM VANHOORNE was docent aan de Voorbereidende Divisie van de Koninklijke Militaire School. Meer als historicus dan als germanist leidt hij al sinds 2005 elk jaar 1 of meer Davidsfonds Cultuurreizen.

YVES SENDEN, musicus en docent, is licentiaat in de klassieke filologie en doctor ...

reisleider, Thüringen & Leipzig, Crete Senesi, Griekenland, musicus, docent, klassieke filologie, muziekgeschiedenis, muziekfilosofie, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Gent YVES SENDEN, musicus en docent, is licentiaat in de klassieke filologie en doctor in de kunsten. Hij studeerde orgel in Antwerpen en Den Haag en is docent muziekgeschiedenis, analyse en muziekfilosofie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

YVONNE VAN EECKHOUTTE is geograaf en natuurgids. Ze doceerde aardrijkskunde in de lerarenopleiding v...

Hurtigrutencruise Yvonne Van Eeckhoutte is geograaf en natuurgids. Ze doceerde aardrijkskunde in de lerarenopleiding van de hogeschool Vives in Brugge.

ZOEK EEN REIS

search