PILI MOLINA werkt al 26 jaar voor het Centrum voor Levende Talen (CLT)in Leuven als...

ANN SLEEBUS studeerde Romaanse filologie en Media- en informatiekunde aan de KU Leuven, en Internati...

Barcelona, Spanje, reisleider, Catalonië, Davidsfonds Cultuurreizen ANN SLEEBUS studeerde Romaanse filologie en Media- en informatiekunde aan de KU Leuven, en Internationale relaties en coöperatie in Madrid. Ze woont al meer dan 20 jaar in Barcelona, en is officiële gids van Catalonië.

ANN VANDERMEEREN reist sinds 1975 naar Italië. Het begon al te kriebelen bij de 1ste ‘parole’. ...

reisleider, Italië, Umbrië, RoC ANN VANDERMEEREN reist sinds 1975 naar Italië. Het begon al te kriebelen bij de 1ste ‘parole’. Nu spreekt ze vloeiend Italiaans. Als leerkracht houdt ze ervan om haar passie voor cultuurschatten te delen. Door middel van boeiende verhalen ontsluiert ze he

ANNE DESPLENTER studeerde Oude Geschiedenis, Archeologie e...

India, reisleider, Calabrië, Italië, Egypte Anne Desplenter leerde India kennen toen ze een schoolproject in Jaipur steunde. Haar eerste bezoek was een openbaring. Haar fascinatie voor de Indische cultuur is sindsdien alleen nog maar gegroeid en ze reisde al verschillende keren door Rajasthan.

Anne Marie Van Broeck studeerde sociale en culturele antropologie, en doceerde in toerisme-opleiding...

Anne Vandenborre is landbouwkundig ingenieur met specialisatie plantenteelt en gaf gedurende twaalf ...

ANNELIES VALGAEREN studeerde archeologie aan de KU Leuven en specialiseerde ...

Peru ANNELIES VALGAEREN studeerde archeologie aan de KU Leuven en specia - liseerde zich in de geschiedenis, talen en archeologie van precolumbiaans Amerika aan de Universiteit Leiden.

ANNEMIE JOSSON studeerde Economie aan de KU Leuven en Bedrijfsmanagement aan de Vlerick Business Sch...

Rwanda, BRS, RoC ANNEMIE JOSSON studeerde Economie aan de KU Leuven en Bedrijfsmanagement aan de Vlerick Business School UGent. Ze werkte daarna bij KBC, hoofdzakelijk in het bedrijvensegment. Ze kwam als bankier ook in contact met BRS en microfinanciering in het Zuiden.

Journaliste, schrijfster en tv-maakster ANNEMIE STRUYF maakt spraakmakende reportages vanuit een gro...

Journaliste, schrijfster en tv-maakster ANNEMIE STRUYF maakt spraakmakende reportages vanuit een grote authenticiteit en persoonlijke betrokkenheid.

ANNICK VER EECKE is geboren in België, maar werkt al meer dan 25 jaar in Spanje, woont in Valencia ...

ANNIE CABUY is geografe en was lector aan de Hogeschool West-Vlaanderen, dep...

Ijsland, Annie Cabuy, Golden Circle, blue lagoon, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Annie Cabuy is geografe en was lector aan de Hogeschool West-Vlaanderen, departement Lerarenopleiding.

BART HENDRICKX doceert Russisch aan de UGent en heeft al van jongs af een passie voor de Russische r...

ruimtevaart, ruimte, sterren, urania, sterrenreis, ruimtereis, ruimtevaart Ga met ruimtedeskundige Bart Hendrickx naar Bajkonoer en maak er een raketlancering mee!

BART VAN THIELEN was 25 jaar verbonden aan de KU Leuven als directeur van het Centrum vo...

Israël en de Palestijnse gebieden, Ierland, Bart Van Thielen, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Bart Van Thielen was 25 jaar verbonden aan de KU Leuven als directeur van het Centrum voor Levende Talen (CLT).

BEA HONORÉ gaf les aan de Katholieke Hogeschool Vives - Campus Kortrijk en verdie...

BEA HONORÉ gaf les aan de Katholieke Hogeschool Vives - Campus Kortrijk en verdiept zich al meer dan 20 jaar in de Baltische landen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze gastcolleges heeft gegeven in de Letse hoofdstad Riga en al verschillende reizen

BERT GEVAERT is leerkracht klassieke talen en wetenschappelijk medewerker binnen de onderzoeksgroep ...

leerkracht, wetenschappelijk medewerker, KU Leuven, Latijn, Mongolië, vzw AndA Bert Gevaert is leerkracht klassieke talen en wetenschappelijk medewerker binnen de onderzoeksgroep Latijnse literatuur aan de KU Leuven. Sinds hij in 2005 voor het eerst naar Mongolië reisde, is hij gebeten door het land.

BERT KRUISMANS is van vele markten thuis: jurist, humorist, columnist, auteur, presentator, ra...

BERT KRUISMANS is van vele markten thuis: jurist, humorist, columnist, auteur, presentator, radio- en televisiemaker en beergeek.

BOB MINNEKEER is een icoon in de Belgische whiskywereld. Hij is al 50 jaar lang gepassioneerd bezig ...

BOB MINNEKEER is een icoon in de Belgische whiskywereld.

BRIGITTE RASKIN, historica en schrijfster, vertelt ware verhalen en zet die naar haar hand. Met Hart...

Denemarken, Brigitte Raskin, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Brigitte Raskin, historica en schrijfster, vertelt ware verhalen en zet die naar haar hand: Het Koekoeksjong...

BRIGITTE VOETEN is vertaler Frans-Nederlands en een gediplomeerde reisleider. Ze heeft een pas...

Corsica, Brigitte Voeten, reisleider Davidsfonds Cultuurreizen Brigitte Voeten is vertaler Frans-Nederlands en een gediplomeerde reisleider. Ze heeft een passie voor Frankrijk.

CARLOS STEEL doceerde meer dan 30 jaar antieke en middeleeuwse filosofie aan het Hoger Instituut voo...

Sicilië, Carlos Steel, reisleider Davidsfonds Cultuurreizen Carlos Steel doceerde meer dan 30 jaar antieke en middeleeuwse filosofie aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven.

CHRIS MICHEL is tv-journalist en documentairemaker. Hij maakte de voorbije jaren reportag...

Chris Michel, journalist, Oeganda, TV, Congo CHRIS MICHEL is tv-journalist en documentairemaker. Recent zond Pano (VRT) nog een documentaire van hem uit over ontwikkelingssamenwerking in Centraal-Afrika. Zijn reportages over de kindergevangenis van Oeganda en de knikkebolziekte in Zuid-Soedan kregen

CHRISTIAN LAES doceert geschiedenis van de oudheid, klassieke talen en Byzantijnse geschiedenis...

geschiedenis, hoogleraar, Sardinië, reisleider CHRISTIAN LAES doceert geschiedenis van de oudheid, klassieke talen en Byzantijnse geschiedenis aan de Universiteit van Manchester (UK) en de Universiteit Antwerpen (UA).

CHRISTIANE STRUYVEN is kunsthistorica, expert en spreker over moderne en hedendaagse plastisch...

advokaat, BOZAR, reisleider Christiane Struyven was 25 jaar lang advocaat in Brussel. Sinds 2009 is ze gids voor BOZAR en geeft ze voordrachten over 20ste-eeuwse schilderkunst voor o.a. de Koninklijke Bibliotheek van België, het Museum Dhondt-Dhaenens en het Musée Picasso (Parijs).

Prof. Christoffel Waelkens, licentiaat natuurkundige wetenschappen en wijsbegeerte, promoveerd...

Prof. Christoffel Waelkens, licentiaat natuurkundige wetenschappen en baccalaureus in de Wijsbegeerte, promoveerde met een proefschrift over stellaire astrofysica. Aan de K.U.Leuven en de KULAK doceert hij over sterrenkunde.

CHRISTOPHE BUSCH studeerde criminologie aan de UGent, Holocaust en genocidestudies aan de...

Auschwitz & Krakau, Christophe Busch, reisleider Davidsfonds Cultuurreizen Christophe Busch is directeur van het Hannah Arendt Instituut en expert dadergedrag bij collectief geweld.

DAPHNE AALDERS is culinair journaliste en eigenares van het multiculinaire kookatelier Food For Food...

DAPHNE AALDERS is culinair journaliste en eigenares van het multiculinaire kookatelier Food For Foodies in het hart van exotisch Antwerpen.

DIMITRI DE MAESSCHALCK studeerde kunstwetenschappen aan de KU Leuven en de Freie Universität Berlin...

Bonn & Keulen Dimitri De Maesschalck studeerde kunstwetenschappen aan de KU Leuven en de Freie Universität Berlin.

DIRK AUDENAERT is Luitenant-kolonel bij Defensie. Hij heeft deelgenomen aan tal van buitenlandse opd...

DIRK TIELEMAN is een ex-VRT journalist. In die functie reisde hij zowat de hele wereld rond. N...

Cuba, Dirk Tieleman, reisleider Dirk Tieleman is een ex-VRT journalist. In die functie reisde hij zowat de hele wereld rond.

Edel Maex is psychiater, zenleraar en een van de grondleggers van het werken met mindfulnesstraining...

EDWARD DE MAESSCHALCK is doctor in de geschiedenis en specialiseerde zich in de late middeleeu...

de maesschalck, edward, eduard, edouard, demaasschalck, de maeschalck, de maeschalk, de maaschalk Edward De Maesschalck is doctor in de geschiedenis en specialiseerde zich in de late middeleeuwen. Hij schreef talrijke historische werken en is al jaren reisleider, vaak samen met zijn zoon Dimitri.

ELS SNICK studeerde Germaanse filologie en geschiedenis aan de Universiteit Gent. Ze is docente Duit...

Els Snick studeerde Germaanse filologie en geschiedenis aan de Universiteit Gent. Ze is docente Duits, vertaalt voor diverse uitgeverijen en kenner van Joseph Roth.

ELS SWINNEN studeerde piano aan het Lemmensinstituut in Leuven en later ook ...

Els Swinnen studeerde piano aan het Lemmensinstituut in Leuven en later ook aan de Academie voor Muzische Kunsten in Praag.

ELS VAN HOOF behaalde een licentie in de klassieke filologie en in de musicologie aan de KU Le...

Klara, radio Klara Els Van Hoof is sinds 1997 programmamedewerker en muzieksamensteller bij Klara. Ze begeleidde haar eerste Davidsfonds Cultuurreis naar Parijs in 2018.

EMIEL LAMBERTS doceerde tussen 1973 en 2006 nieuwste geschiedenis aan de KU Leuven. Tot zijn b...

Professor, KULeuven, Napoleon, historicus, reisleider EMIEL LAMBERTS doceerde tussen 1973 en 2006 nieuwste geschiedenis aan de KU Leuven. Tot zijn belangrijkste publicaties behoren: Geschiedenis van de Nederlanden, Christian Democracy in the European Union (1945-1995), The Black International (1870-1878) en

EMMANUEL WAEGEMANS is emeritus hoogleraar Slavistiek aan de KU Leuven, waar hij Russische lite...

EMMANUEL WAEGEMANS is emeritus hoogleraar Slavistiek aan de KU Leuven, waar hij Russische literatuur en cultuur doceerde. Hij heeft vooral belangstelling voor de Russische cultuur van de 18de tot de 20ste eeuw en voor alles wat te maken heeft met Rusland.

ERIC DEBRAEKELEER is een ervaren reisleider die al 30 jaar het Portugese vasteland en zijn eilanden ...

dourocruise, opvolger jan goossens, jan goossens Ga samen met Eric Debraekeleer op Dourocruise en het ontdek het mooiste van Portugal.

ERWIN GOEGEBEUR is departementshoofd van de de opleiding Beeldende Kunsten aan de Hogeschool PXL in ...

ERWIN GOEGEBEUR is departementshoofd van de de opleiding Beeldende Kunsten aan de Hogeschool PXL in Hasselt.

Flip Feyten werkt al 36 jaar voor de VRT als journalist. Hij was 12 jaar eindredacteur van De ...

reisleider, Radio 1, verslaggever Cultuur, Verenigd Koninkrijk, Engeland FLIP FEYTEN werkt al 36 jaar voor de VRT als journalist. Hij was 12 jaar eindredacteur van ‘De Zevende Dag’, presenteerde het Radio 1-programma ‘Feyten of Fillet’ en is nu verslaggever Cultuur voor VRT Nieuws.

Indoloog FRANCIS LALEMAN leeft met zijn gezin in Singapore. Hij werkte als onderzoeker aan de KU Leu...

FRANK MAECKELBERGHE had decennialang een boeiende onderwijsopdracht als leraar geschiedenis en godsd...

Spanje reisleider

FRANK VAN IERSEL gidst sinds 1975 in India. In 1983 reisde hij naar Japan en werd verlie...

Japan

Franky Bostyn was tien jaar conservator van het Memorial Museum Passchendaele 1917 en werkt nu bij d...

FRÉDERIC CRAHAY studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel en internationale politiek...

Auschwitz & Krakau Frédéric Crahay studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel en internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen.

Frederic Delmotte studeerde musicologie aan de KU Leuven en de TU Berlijn. Zijn grote passies zijn m...

GERARD BODIFEE is doctor in wetenschappen en deed onderzoek naar het ontstaan van sterren. Samen met...

Gerard Bodifée begeleidt cultuurreizen naar Kreta samen met Pieter Thyssen rond filosofie.

GERD BRABANT is al meer dan 18 jaar actief in de Duitse wijnwereld. Zowel als importeur, als m...

wijn, Duitse wijn Gerd Brabant is al meer dan 18 jaar actief in de Duitse wijnwereld. Zowel als importeur, als medewerker van het Informatiebureau voor Duitse Wijn, en als lesgever bij Syntra.

GIDO VAN IMSCHOOT was staflid en verantwoordelijke wijnen aan de Hotelschool Sperm...

Bourgogne, Loire Gido Van Imschoot was verantwoordelijke wijnen aan de Hotelschool Spermalie en voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.

GIL MICHAUX studeerde klassieke filologie, hebraïstiek en assyriologie aan de UAntwerpe...

Rome, Lazio, Cuba GIL MICHAUX studeerde klassieke filologie, hebraïstiek en assyriologie aan de UAntwerpen, UGent en de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem. Hij doceerde oude talen en filosofie en geeft lezingen over deze onderwerpen.

GRIET MEERT is afgestudeerd als romaniste aan de KU Leuven en doceert Frans, Spaans en Portugees. Da...

reisleider Portugal Lissabon VivaCultura Citytrip en Davidsfonds Cultuurreis naar Lissabon met Gret Meert als reisleider

GUIDO DECLERCQ is auteur van het boek Naar Andalusië… op het ritme van flamenco. In die apa...

Andalusië GUIDO DECLERCQ is auteur van het boek Naar Andalusië… op het ritme van flamenco. In die aparte reisgids neemt hij u mee door de bakermat van de ‘arte fla - menco’ en komt u te weten hoe en waar u flamenco kunt beleven in Andalusië.

GUIDO LATRÉ doceerde Engelse letterkunde aan de KU Leuven en is hoogleraar aan de UCL. Zijn onderzo...

guido, latre, guido latrez, guido latree, latrée, engeland, zuid-engeland, taalcursus, engels, taalles, taal leren, groot-brittannië, uk, united kingdom, Brits, britse cultuur Guido Latré doceerde Engelse letterkunde aan de KU Leuven en is hoogleraar aan de UCL. Zijn onderzoek richt zich op de Engelse literatuur en cultuur van de late middeleeuwen en de renaissance. Hij was betrokken bij verschillende bekroonde documentaires.

GUIDO SCHEPENS  is em. gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Vanuit een brede belangstelling voor...

hoogleraar, ku leuven, filoloog, historicus, archeoloog, kunsthistoricus, oudheid, grieken, romeinen, historiografie GUIDO SCHEPENS is em. gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Hij doceerde verschillende vakken op het gebied van de oudheid. Zijn voornaamste wetenschapsdomein is de studie van de Grieks-Romeinse historiografie.

GUIDO VANDEN BERGHE is doctor in de natuurkundige wetenschappen en deed onderzoek in de theoretische...

HANS AUSLOOS doctoreerde aan de KU Leuven en is hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de UC...

HANS AUSLOOS doctoreerde aan de KU Leuven en is hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de UCLouvain. Zijn onderzoek spitst zich toe op het ontstaan en de overlevering van de Bijbel, waarover hij in talrijke tijdschriften en boeken heeft gepubliceerd. Hij is a

HANS GEYBELS studeerde geschiedenis, godsdienstwetenschappen en godgeleerdheid aan de KU Leuve...

Vaticaanstad Hans Geybels studeerde geschiedenis, godsdienstwetenschappen en godgeleerdheid aan de KU Leuven en in Oxford.

HANS HAUBEN is classicus en historicus met een bijzondere belangstelling voor de multiculturele were...

HANS HAUBEN is classicus en historicus met een bijzondere belangstelling voor de multiculturele wereld van het oostelijk Middellandse Zeegebied. Zijn wetenschappelijk werk gaat vooral over de hellenistische geschiedenis en het antieke christendom. Als pro

HEDWIG ZEEDIJK werd in Nederland geboren als dochter van een Belgische moeder en Nederlandse vader. ...

Nederland,Rome, België, journalist, reisleider HEDWIG ZEEDIJK werd in Nederland geboren als dochter van een Belgische moeder en Nederlandse vader. In 1991 verloor ze haar hart aan een Italiaanse jongen, om dat daarna ook te verliezen aan zijn stad waar ze drie jaar later voor het eerst kwam: Rome!

HELGA GIELEN is archeoloog en erkend reisleider en gids. Ze heeft in Tongeren de Sagalassostentoonst...

archeoloog, reisleider, gids, sagalassos, turkije, historicus Helga Gielen is archeoloog en erkend reisleider en gids. Sinds haar 1ste bezoek aan Turkije in het kader van een Europees project is ze gefascineerd geraakt door de rijke en boeiende geschiedenis van het land.

HENDRIK VOS is hoogleraar Europese politiek, verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij is ook colu...

hoogleraar Europese politiek, columnist bij De Standaard, geeft geregeld commentaar op recente ontwikkelingen in de Europese Unie. HENDRIK VOS is hoogleraar Europese politiek, verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij is ook columnist bij De Standaard en geeft geregeld commentaar op recente ontwikkelingen in de Europese Unie.

HERMAN COLE fietste in 1963 met een klasmaatje zijn eerste reis. Reizen is leven, het ronkende motto...

Apulië Herman Cole fietste in 1963 met een klasmaatje zijn eerste reis. Reizen is leven, het ronkende motto van Hans Christian Andersen, werd ook zijn visie.

HILDE GOEDGEZELSCHAP studeerde musicologie aan de KU Leuven en is als leraar muziekgeschiedenis en m...

Beethoven; reisleider Ga op reis met Hilde Goedgezelschap, musicologe en Beethovenkenner.

HUBERT DE VOS is een generaal-majoor op rust. Zijn laatste functie bij Defensie was die van Co...

HUBERT DE VOS is een generaal-majoor op rust. Zijn laatste functie bij Defensie was die van Commandant van de Landcomponent. Hij oefende talrijke commando- en staffuncties uit in binnen- en buitenland, waaronder in Kabul, en was stafchef van het voormalig

INE ROOX is sinds 2003 buitenlandjournaliste bij de krant De Standaard. Ze studeerde vertaalkunde en...

Ine Roox, reisleider, journalist, De Standaard, Sicilië INE ROOX is sinds 2003 buitenlandjournaliste bij de krant De Standaard. Ze studeerde vertaalkunde en journalistiek in Antwerpen, en taal- en letterkunde in Padua, Noord-Italië. Als buitenlandreporter maakte ze verschillende reportagereizen.

IONE REUS is afkomstig van Brazilië en gepassioneerd door reizen, kunst, cultuur en architect...

JACQUES VAN REMORTEL had een leidinggevende functie in een multinationaal telecommunicatiebedrijf en...

Donaucruise Jacques Van Remortel had een leidinggevende functie in een multinationaal telecommunicatiebedrijf en maakte vele reizen, o.m. naar Centraal- en Oost-Europa.

JAN DEWILDE is musicoloog en werkte jarenlang voor diverse muziekprogramma’s bij de VR...

Salzburg, musicoloog, reisleider Jan Dewilde is musicoloog en werkte jarenlang voor diverse muziekprogramma’s bij de VRT.

JAN GOORDEN kende na zijn studie sociologie aan de KU Leuven een zeer gevarieerde loopbaan. Hij was ...

JAN GOORDEN kende na zijn studie sociologie aan de KU Leuven een zeer gevarieerde loopbaan.

JEF VAN DEN STEEN studeerde brouwerijtechnologie aan de Gentse hogeschool en is mede-eigenaar en bro...

Jef Van den Steen is zonder enige twijfel de bierexpert van de Lage Landen!

JELICA NOVAKOVIĆ is hoogleraar Nederlands en oprichtster van de Vakgroep Neerlandistiek aan d...

Schrijfster en vertaalster van Nederlandstalige literatuur,, reisleider, Servië, Schrijfster en vertaalster van Nederlandstalige literatuur Hoogleraar Nederlands en oprichtster van de Vakgroep Neerlandistiek aan de Universiteit van Belgrado. Schrijfster en vertaalster van Nederlandstalige literatuur, winnares van de P.E.N.-prijs Vlaanderen.

JOHAN DE BOOSE is doctor in de Slavische filologie, schrijver en columnist voor o....

Istrië, auteur Johan de Boose is doctor in de Slavische filologie, schrijver en performer. Hij publiceerde opgemerkte boeken over Centraal- en Oost-Europa.

JOHAN PUTTEMANS studeerde filosofie en geschiedenis en stond daarna een aantal jaren in het onderwij...

Johan Puttemans studeerde filosofie en geschiedenis en stond daarna een aantal jaren in het onderwijs.

JOHAN UYTTERSCHAUT is eredocent opera aan de LUCA School of Arts en is docent ...

Riga Johan Uytterschaut is eredocent opera aan de LUCA School of Arts en is docent voor Davidsfonds Academie.

JOHAN VAN CAUWENBERGE werkte jarenlang voor VRT-radiozender Klara en doceert kunstkritiek aan het In...

johan van cauwenberge; van cauwenberghe Johan Van Cauwenberge is reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. Ontdek hier welke reizen hij begeleidt.

JOHN EVERAERT is em. hoogleraar aan de UGent, waar hij koloniale en maritieme gesc...

cruise Adriatische kust, Nederland, Genua & de Cinque Terre, Malta JOHN EVERAERT is em. hoogleraar aan de UGent, waar hij koloniale en maritieme geschiedenis doceerde. Hij publiceerde over Vlamingen in dienst van de VOC en is mede-uitgever van de oudste scheepsjournalen.

JOKE QUINTENS en DIRK CHAUVAUX verhuisden in de zomer van 2017 definitief naar Marseille, de stad wa...

joke, quintens, dirk, chauvaux, parijs, marseille, cultuurreis frankrijk JOKE QUINTENS en DIRK CHAUVAUX verhuisden in de zomer van 2017 definitief naar Marseille, de stad waarop ze verliefd werden en die ze al 20 jaar regelmatig bezochten. Ontdek samen met hen Marseille.

JORIS BOGAERT is wandelgids, historicus en freelance vertaler. In 2000 behaalde hij zijn licentiaats...

stapreis, camino, via francigena, spanje Ga samen met Joris Bogaert mee langs de Via Francigena, een pelgrimsroute zoals de Camino de Compostela.

JORN DE COCK kent het Midden-Oosten op zijn duimpje. Hij studeerde geschiede...

journalist, Midden-Oosten, geschiedenis, Arabische Lente JORN DE COCK kent het Midden-Oosten op zijn duimpje. Hij studeerde geschiedenis van de oudheid in Leuven en Keulen en reisde al grote delen van de wereld rond. Hij schreef 5 boeken, o.a. over de Arabische Lente, en woonde 2 jaar in Damascus. Van 2011 woo

JOS GEYSELS studeerde sociologie aan de UAntwerpen. Hij was bijna twintig jaar volksvertegenwoordige...

JOS GEYSELS studeerde sociologie aan de UAntwerpen. Hij was bijna twintig jaar volksvertegenwoordiger en engageert zich nu in de armoedebeweging en diverse culturele organisaties.

JOS MEERSMANS  studeerde musicologie aan de KU Leuven en was in zijn actieve loopbaan leraar mu...

JOS MEERSMANS studeerde musicologie aan de KU Leuven en is na zijn loopbaan zeer actief als verteller van fel gesmaakte componistenportretten.

KAREL PEETERS studeerde rechten en kerkelijk recht aan d...

KAREL PEETERS studeerde rechten en kerkelijk recht aan de KU Leuven en doceert er ‘Recht en toerisme’. Al tijdens zijn studententijd leidde hij groepsreizen. Daarbij gaat zijn interesse vooral uit naar geschiedenis, kunst en cultuur.

KAREL VAN CAUWENBERGHE is onderzoeksrechter in de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen. Hij houd...

onderzoeksrechter, reisleider KAREL VAN CAUWENBERGHE is onderzoeksrechter in de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen. Hij zingt al 40 jaar in deCHORALE, een van de grootste amateuroratoriumkoren in Vlaanderen, waarvan hij sinds februari 2017 voorzitter is.

KARL SYMONS was meer dan 20 jaar tv-producent en -presentator, gespecialiseerd in reisprogramma’s....

tv-producent en -presentator, zuid-Afrika, auteur KARL SYMONS was meer dan 20 jaar tv-producent en -presentator, gespecialiseerd in reisprogramma’s. Hij woont deeltijds in Kaapstad en werkt er als onafhankelijk documentairemaker, auteur van reisverhalen en nieuwscorrespondent.

KATELIJNE HERMANS werkte meer dan 15 jaar als journaliste voor de VRT en lei...

Ethiopië, VRT-journaal, reporter, Jeruzalem & Tel Aviv, Armenië, Midden-Oosten KATELIJNE HERMANS werkte jarenlang voor het VRT-journaal en trok regelmatig op reportage naar Afrika en het Midden-Oosten. Ook als Europees verkiezingswaarnemer bezocht ze heel wat verre kontreien. Ze begeleidt geregeld reizen voor het Davidsfonds.

KLAAS VANSTEENHUYSE is doctor in de archeologie. Zijn onderzoek van de late bronstijd in de oo...

Kreta, Noord- & Zuid-Cyprus, archeoloog, geschiedenis Klaas Vansteenhuyse is doctor in de archeologie. Zijn onderzoek van de late bronstijd in de oostelijke Middellandse Zee bracht hem o.a. voor opgravingen al tientallen keren naar o.m. Kreta.

KOERT DEBEUF studeerde oude geschiedenis aan de universiteiten van Leuven en Bologn...

koert; debeuf; deboeuf; de boeuf; kurt; oezbekistan; midden-oosten; egypte Koert Debeuf is reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. In 2020 kan u met hem naar Caïro & Luxor.

KRIS CLERCKX reist als journalist, auteur, blogger en ultra-atleet de wereld rond. Zijn verhal...

clerx, klerx, klerckx, clerkx, chris, cris Ga met journalist en auteur Kris Clerckx op cultuurreis met Davidsfonds Cultuurreizen.

KRIS STEVENS bekleedde in zijn loopbaan een aantal topfuncties in een internationaal bedrijf. Het wa...

LAURA ANGELUCCI is lerares Italiaans in het Centrum voor Levende Talen (CLT) in Leuv...

Lesgeefster Italiaans, CLT, Italiaans, taalreis Davidsfonds, reisleider

LEILA BESHARAT studeerde Engelse Literatuur in Shiraz en doceerde Engels in privéschole...

docent, Iran, Vanishai LEILA BESHARAT studeerde Engelse Literatuur in Shiraz en doceerde Engels in privéscholen in Iran. Samen met haar ouders leidde ze enkele jaren het familiebedrijf Vanishai. Sinds enkele jaren organiseert en begeleidt zij reizen naar Iran.

LIEBRECHT VANBECKEVOORT (°1984) is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Hij ve...

muziek LIEBRECHT VANBECKEVOORT (°1984) is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Hij vervolmaakte zich tussen 2002 en 2009 achtereenvolgens bij gerenommeerde pedagogen als Jan Michiels (Brussel), Menahem Pressler (Bloomington), Russell Sherman

LIESBETH DE STROOPER is kunsthistorica en cultureel econoom. Sinds 2011 is ze als docent...

kunsthistorica, econoom, Seinecruise LIESBETH DE STROOPER is kunsthistorica en cultureel econoom. Sinds 2011 is ze als docent-promovendus verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en als vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven.

LIEVE DE CLERCK is sinds haar jeugd verbonden met het Oosten, vooral met China. Als rugzaktoer...

China, De zijderoute met Yangtzecruise Lieve De Clerck is sinds haar jeugd verbonden met het Oosten, vooral met China. Als rugzaktoerist maakte ze in haar eentje een tocht van 8000 km.

LOUIS BEYENS is professor emeritus in de biologische wetenschappen aan de Universiteit Antwerp...

professor, bioloog, universiteit antwerpen, poolgebied, ecoloog, winterexpeditie, schrijver LOUIS BEYENS is professor emeritus in de biologische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij is gespecialiseerd in polaire ecologie en verbleef al meer dan 50 keer in de poolgebieden.

LOUTFI BELGHMIDI is Comms en Philanthropies Lead bij Microsoft Belux. Voordien werkte hij voor VRT N...

LUC PONET volgde een brede artistieke opleiding in Leuven en Wenen. Hij is inspecteur vo...

organist, basiliek Tongeren, Bach Academie Alden Biesen, Leuven Orgelstad, orgel, orgels LUC PONET is organist-titularis van het monumentale Le Picardorgel in de basiliek van Tongeren en orgeldocent aan LUCA School of Arts.

LUC VERHUYCK publiceerde SPQR, Anekdotische reisgids voor Rome, ...

Napels, Pompeii & Herculaneum, Venetië, Firenze, Rome, Luc Verhuyck, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Luc Verhuyck publiceerde SPQR, Anekdotische reisgids voor Rome, die door zijn bijzondere invalshoek een groot succes werd.

LUT BATEN werkt aan de KU Leuven als projectleider in Cuba voor VLIR-UOS-projecten in capacite...

KULeuven, professor LUT BATEN werkt aan de KU Leuven als projectleider in Cuba voor VLIR-UOS-projecten in capaciteitsontwikkeling, o.a. Engels voor academische doeleinden, en als kwaliteitsbewaker, o.a. voor Europese projecten over interculturele competenties.

MARC DUBOIS was tot 2015 hoofddocent aan de faculteit architectuur van de KU Leuven (Gent &amp...

architectuur, docent, Rotterdam, Porto MARC DUBOIS was tot 2015 hoofddocent Faculteit KU Leuven, Gent & Brussel. Hij werkte mee aan verschillende tentoonstellingen en boeken over architectuur, is voorzitter DOCOMOMO België en een gewaardeerd docent bij Davidsfonds Academie.

MARC GEORGE is licentiaat klassieke filologie en gaf 40 jaar les aan het St.-Lodewijkscollege in Bru...

Marc George, Kreta, reisleider MARC GEORGE is licentiaat klassieke filologie en gaf 40 jaar les aan het St.-Lodewijkscollege in Brugge.

MARC VAN CRAEN behaalde, na zijn studies toerisme in Mechelen, een bachelor of arts in F...

Kopenhagen,Japan, Marc Van Craen, reisleider, master of arts MARC VAN CRAEN behaalde, na zijn studies toerisme in Mechelen, een bachelor of arts in Far East Area Studies en een master of arts in International Relations aan Sophia University in Tokyo. Hij heeft een lange diplomatieke carrière achter de rug.

MARC VERACHTERT heeft een achtergrond als tuinarchitect. Hij bezoekt en bezocht Japan talrijke...

tuinarchitect, Japanse tuin Hasselt, reisleider, Japan MARC VERACHTERT heeft een achtergrond als tuinarchitect en is onder andere bezieler van de Japanse Tuin Hasselt. Tuinieren is zijn hobby en passie, net als het ontdekken van mooie en/of bijzondere tuinen en groenprojecten in binnen- en buitenland.

MARIAN CRUZ CASANEZ is geboren en getogen in Granada. Ze studeerde er Spaanse filologie en hee...

MARLEEN REYNDERS is egyptoloog en musicoloog (KU Leuven) en geeft lezingen en gastcolleges in ...

Onder het oog van de Zonnegod, Kunstschatten uit Egypte, Het Egypte van de Farao's, reisleider, Egypte Marleen Reynders is auteur van de boeken Onder het oog van de Zonnegod, Kunstschatten uit Egypte en Het Egypte van de Farao’s. Ze is ervaren reisleider voor Egypte en tevens docent bij Davidsfonds Academie.

MATTHIAS HEYMAN heeft in 2018, als eerste in België, een doctoraat over jazz behaald. Momenteel is ...

beatles, jazz, new orleans, liverpool Matthias Heyman is reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. Ga met hem op muziekreis naar Liverpool in het spoor van The Beatles.

MIA DOORNAERT studeerde klassieke en oosterse talen en politieke wetenschappen aan de KU...

Donaucruise, Parijs, Lyon, Mia Doornaert, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Mia Doornaert studeerde klassieke en oosterse talen en politieke wetenschappen aan de KU Leuven.

MICHÈLE MELOTTE studeerde Romaanse filologie en Culturele studies aan de KU...

anglofiel, Blue Badge Guide bij het Institute of Tourist Guiding, Gallo-Romeins Museum Michèle Melotte studeerde Romaanse filologie en Culturele studies aan de KU Leuven. De passie voor reizen bracht haar naar China, waar ze Engelse taal en literatuur doceerde.

MIEKE FELIX kwam bij een bezoek aan het Zuid-Franse dorpje Minerve voor het eerst in aanraking...

MIEKE FELIX kwam bij een bezoek aan het Zuid-Franse dorpje Minerve voor het eerst in aanraking met het middeleeuwse katharisme. Het werd een levenslange fascinatie, die leidde tot lezingen en cursussen over de inhoud van het kathaarse geloof en hun plaats

MIEKE MELS is kunsthistoricus van opleiding en werkt sinds 2013 als curator in Mu.ZEE Oostende. Daar...

curator in Mu.ZEE Oostende, Venetië, kunsthistoricus MIEKE MELS is kunsthistoricus van opleiding en werkt sinds 2013 als curator in Mu.ZEE Oostende. Daarvoor werkte ze o.a. voor de Witte Raaf, als programmator in Witte Zaal, als redacteur in het S.M.A.K. en als assistent curator voor Manifesta 9.

MOSCHA ASLANIDIS is afkomstig van een klein dorpje (Domatia) in het noorden van Griekenland. Al een ...

Em. Professor Nicole Delbecque kreeg haar vertrouwdheid met Spanje door haar veelvuldige reize...

Spanje Alumni KU Leuven professor reisleider

OLGA NOVITSKAJA is geboren in de voormalige USSR, in Tasjkent. Ze is doctor in de ...

Moskou en Sint-Petersburg, reisleider, Servië, doctor in de Oost-Europese Talen en Culturen Olga Novitskaja is doctor in de Oost-Europese Talen en Culturen en doceert Russisch aan de KU Leuven. Een deel van haar onderzoek gaat over interculturele communicatie, nationale communicatiestijlen en omgangscultuur.

PASCAL VERBEKEN is non-fictieschrijver en journalist. Hij werkt voor media zoals De Standaard,...

pascale, verbeke, verbeek, verbeken Pascal Verbeken is non-fictieschrijver en journalist. Hij werkt voor media zoals De Standaard, De Morgen, Knack, VRT en RTBF. Zijn belangrijkste thema is België. Met hem kunt u op daguitstap naar Charleroi.

PATRICIA BAETSLÉ trok in 1989 na haar studies romaanse filologie naar Lissabon om te studeren aan d...

Patricia Baetslé, reisleider, Lissabon & de Alentejo, Portugal, rondreis, PATRICIA BAETSLÉ trok in 1989 na haar studies romaanse filologie naar Lissabon om te studeren aan de Faculdade de Letras. Na een postgraduaat Europese Studies besloot ze in Portugal te blijven.

Patricia Konings studeerde sinologie aan de KU Leuven en aan de University of Pennsylvania. Sinds 19...

PATRICIA VERHOESTRAETE, een Vlaamse die haar hart volgde over het Kanaal, woont al 25 jaar in Londen...

Londen Engeland Blue badge guide Reisleidster bij Davidsfonds Cultuurreizen, blue badge guide voor het Verenigd Koninkrijk, specifiek Londen

PATRICK VAN DAMME is professor tropische landbouw en etnobotanie aan de UGent en aan de Czech Univer...

UGent, Afrika, Namibie, professor PATRICK VAN DAMME is professor tropische landbouw en etnobotanie aan de UGent en aan de Czech University of Life Sciences in Praag. Vanuit die functie reist hij regelmatig naar buitenlandse oorden, met een voorkeur voor Afrika. Zijn onderzoek bracht hem o

PAUL DE VOS was diplomaat en werkte 35 jaar lang voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenl...

diplomaat, reisleider, grondige kennis van de Iraanse geschiedenis, taal en cultuur. PAUL DE VOS was diplomaat en werkte 35 jaar lang voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

PAUL JANSSEN volgde opleidingen grafische vormgeving en tuinarchitectuur en ontwikkelde in zijn tuin...

tuinarchitectuur, lesgever, landelijke gilden Paul Janssen volgde opleidingen grafische vormgeving en tuinarchitectuur en begeleidt al jaren tuinreizen. Bij elk tuinbezoek laat hij de deelnemers stilstaan bij vormgeving, beplantingen, omgevingsfactoren en diversiteit in groenvormen in groenv

PEGGY STUYCK groeide op in de Gentse opera waar haar moeder deel uitmaakte van het ballet en h...

muziekpedagogie, musicologie, concertinleidingen, De Munt PEGGY STUYCK groeide op in de Gentse opera waar haar moeder deel uitmaakte van het ballet en het koor. Ze studeerde muziekpedagogie en musicologie en gaf regelmatig concertinleidingen in BOZAR. Nu is ze publieksmedewerker voor De Munt.

PETER SCHRIJVERS doceerde oorlogsgeschiedenis aan universiteiten in Australië, de VS en Zwitserland...

reisleider, auteur, boeken over de Tweede Wereldoorlog, Nederland: Operatie Market Garden PETER SCHRIJVERS doceerde oorlogsgeschiedenis aan universiteiten in Australië, de VS en Zwitserland. Zijn boeken over de Tweede Wereldoorlog worden wereldwijd gepubliceerd, onder andere door de universiteiten van Cambridge en Yale.

Peter Van de Vijver is maritiem advocaat in Gent (voorheen ook in Rotterdam ...

Azoren, Portugal, Davidsfonds Cultuurreizen

PETER VERLINDEN was meer dan 30 jaar lang VRT-journalist, gespecialiseerd in ...

peter, peter verlinden, verlinden, congo, oman, marie Peter Verlinden is auteur van reisboeken over Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en de Canadese provincie Québec, en publiceerde werk over Centraal-Afrika en zijn geschiedenis, politiek en menselijke dramatiek.

PHILIPPE DESPRIET is archeoloog en auteur van diverse publicaties over (de geschiedenis van) Frans-V...

archeoloog, auteur, reisbegeleiding Europa, archeologie zuid west vlaanderen PHILIPPE DESPRIET is archeoloog en auteur van diverse publicaties over (de geschiedenis van) Frans-Vlaanderen. Hij begeleidt geregeld reizen in Europa. Hij is stichtend lid en momenteel werkleider van Archeologie Zuid-West-Vlaanderen.

Pierre Vinck studeerde Germaanse Filologie aan de UGent en was 25 jaar leraar Nederlands, Engels, Es...

Gent

PIET LAMBERTS-VAN ASSCHE studeerde rechten, economische wetenschappen en filosofie aan de KU Leuven....

PIET J. SWERTS is een van de toonaangevende hedendaagse componisten in Vlaanderen. In 20...

componist, Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth 1993, reisleider, Berlijn & Potsdam, Bonn & het Beethovenfestival, New York Piet Swerts is een toonaangevend hedendaags componist. Als componist kreeg hij de Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth 1993 voor zijn vioolconcerto Zodiac. Musici van over de hele wereld vertolken zijn werken.

PIETER BERGÉ is hoogleraar musicologie aan de KU Leuven en artistiek directeur van het Leuven...

Malta, Pieter Bergé, reisleider Davidsfonds cultuurreizen, musicoloog Pieter Bergé is hoogleraar musicologie aan de KU Leuven en artistiek directeur van het Leuvense Festival 20/21.

PIETER THIELS studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en is al 15 jaar actief als reisleider.&n...

Pieter Thiels, De Camino: te voet, Santiago De Compostela PIETER THIELS werkt als coördinerend geneesheer op de luchthaven van Zaventem.

PIETER THYSSEN is doctor in wetenschappen en bestudeerde de tabel van Mendelejev. Samen met Gerard B...

Kreta; Bodifée; Bodifee; Bodife; Thysen; Tijsen; Tijssen; Thijssen; Thyssen; Tijs; Thijs; Tys; filosofie; Werner; Hamelinck; Hamelink Pieter Thyssen begeleidt Davidsfonds Cultuurreizen naar Kreta samen met Gerard Bodifée.

PRAKASH GOOSSENS, Belg van Indiase origine, is gepassioneerd door zijn geboorteland Indi...

reisleider, India, studeerde onder meer aan de KU Leuven PRAKASH GOOSSENS studeerde onder meer aan de KU Leuven, de Université Robert Schuman in Straatsburg en de UCL en was o.a. assistent aan de rechtenfaculteit van de KU Brussel.

RÉGINALD MOREELS is chirurg, medeoprichter van de Belgische tak van Artsen zonder Grenzen en oud-mi...

reginald, moreels, réginald, israël,israel, palestina, palestijnse gebieden RÉGINALD MOREELS is chirurg, medeoprichter van de Belgische tak van Artsen zonder Grenzen en oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking. Met Palestina heeft hij een band sinds de regeerperiode 1995-1999.

RIK TYRIONS werkte meer dan 25 jaar als radiojournalist bij de VRT. Hij maak...

Berlijn & Potsdam, Rik Tyrions, reisleider, Davidsfonds cultuurreizen, Noord-Duitse Hanzesteden, Elbecruise RIK TYRIONS werkte meer dan 25 jaar als radiojournalist bij de VRT. Hij maakte tientallen reportages over het politieke, economische en sociale leven in Duitsland. Daarbij ging veel aandacht naar de hereniging van de DDR en de Bondsrepubliek.

ROBERT NOUWEN is naast fietsliefhebber ook historicus en auteur. Hij was o.a. conservator...

Robert Nouwen is historicus en auteur van talrijke publicaties over Gallo-Romeinse archeologie.

ROELAND KOTSCH is jurist van opleiding, maar gehoorzaamde aan de roep van de Muze. Hij studeerde tek...

roeland kotsch; kotch; kotsch Roeland Kotsch is reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen. Ontdek hier de reizen die hij begeleidt.

ROGER DELBAERE is historicus en eredirecteur van het secundair onderwijs en al 35 jaar reisleider va...

Hongarije, reisleider, Chili, Paaseiland, VVL, historicus, Albanië ROGER DELBAERE is historicus en eredirecteur van het secundair onderwijs en al 35 jaar reisleider van VVL.

ROGER VAN DER LINDEN is afgestudeerd als doctor in de wetenschappen en heeft een ca...

Wenen, Roger Van Der Linden, reisleider Davidsfonds cultuurreizen Roger Van Der Linden is afgestudeerd als doctor in de wetenschappen.

RONALD KESTELOOT studeerde voor opvoeder en werkte zijn hele loopbaan met volwassenen met een mental...

the beatles, beatles, liverpool, muziekreis Ronald Kesteloot is liefhebber en kenner van The Beatles en reisleider van Davidsfonds Cultuurreizen. Ga met hem mee naar Liverpool.

RONALD SLEDSENS was inspecteur-adviseur voor het departement Onderwijs van d...

theologie, reisleider, New York, Berlijn en Potsdam RONALD SLEDSENS was inspecteur-adviseur voor het departement Onderwijs van de Vlaamse Overheid. Hij gaf theologie van niet-christelijke godsdiensten aan het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen en is nu directeur van de Onderwijsmediatheek Obed.

RONNY DEBAERE won in 2002 de wedstrijd World Wine Taster of the Year. Sinds 1990 verblijft hij...

wijnkenner, sommelier Ronny Debaere won in 2002 de wedstrijd World Wine Taster of the Year. Sinds 1990 verblijft hij jaarlijks in de wijngaarden in Meursault en is een van de kenners van Bourgognewijnen. Hij is bovendien bestuurslid van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.

Sara geeft al 20 jaar les bij het Centrum voor Levende Talen (CLT) in Leuven. Ze komt oorspron...

Lesgeefster Italiaans, CLT, Italiaans, taalreis Davidsfonds

SEPPE DECKERS is emeritus hoogleraar aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven e...

reisleider, Ethiopië, Afrika, emeritus hoogleraar SEPPE DECKERS is emeritus hoogleraar aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en bouwde 35 jaar onderzoek en expertise op op het Afrikaanse continent, in Azië en Zuid-Amerika.

STEFAN ANNEREL is kunstenaar en studeerde aan LUCA School of Arts in Gent, de Gerrit Rietveld Academ...

kunst, hedendaagse kunst, Londen, Amsterdam STEFAN ANNEREL is kunstenaar en studeerde aan LUCA School of Arts in Gent, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Antwerpen. Als coördinator en docent van de Academie Mechelen heeft hij veel ervaring

STEFAN BLOMMAERT studeerde geschiedenis, werd in 1984 journalist voor de toenmalige BRT en was eerde...

geschiedenis, journalist, Azie verslaggever, STEFAN BLOMMAERT studeerde geschiedenis, werd in 1984 journalist voor de toenmalige BRT en was eerder correspondent in Rusland. De laatste jaren verbleef hij in China als Azië-verslaggever voor de VRT

STEPHAN NEETENS studeerde oude geschiedenis, filosofie en rechten aan de KU Leuven, in Bologna en Si...

neetens, stefan, stephan, netens, georgië, georgie, azerbeidzjan, azerbeidjan, kaukasus Stephan Neetens verdiepte hij zich in het klassiek Armeens en Georgisch, en de studie van de Kaukasische wereld en de relatie met het Byzantijnse Rijk. Hij reisde vanuit die interesses al vaak naar de zuidelijke Kaukasus en Rusland.

STEV VAN THIELEN is de broer van Bart Van Thielen. Hij kent Spanje erg goed en spreekt vlot Spaans. ...

Bart Van Thielen, Stef, Van Thielen, Vanthielen, Vantielen, Van Tielen STEV VAN THIELEN kent Spanje erg goed en spreekt vlot Spaans. Hij is al jaren ‘onderweg’ naar Santiago de Compostela en legde de hele weg te voet af. Hij maakte verschillende tv-programma’s over de pelgrimstocht.

STEVEN DE FOER is sinds 1991 redacteur bij De Standaard. Hij was onder meer correspondent in Nederla...

STEVEN DE FOER is sinds 1991 redacteur bij De Standaard. Hij was onder meer correspondent in Nederland en schreef daarover Onder Hollanders (2001), en vele jaren filmrecensent wat resulteerde in Hollywood Boulevard (2016). Hij coverde de terroristische aa STEVEN DE FOER is sinds 1991 redacteur bij De Standaard. Hij was onder meer correspondent in Nederland en schreef daarover Onder Hollanders (2001), en vele jaren filmrecensent wat resulteerde in Hollywood Boulevard (2016). Hij coverde de terroristische aa

SVENJA VAN DRIESSCHE is een van de meest getalenteerde en beloftevolle violisten van haar generatie....

Svenja Van Driessche violiste Elbecruise Davidsfonds Cultuurreizen SVENJA VAN DRIESSCHE is een van de meest getalenteerde en beloftevolle violisten van haar generatie. Ze behaalde in 2016 haar masterdiploma aan het conservatorium van Antwerpen. Ze speelt recitals en concerten met gereputeerde orkesten in binnen- en buite

THEO DE MEYER werkte jarenlang voor Toerisme Oost-Vlaanderen o.a. als coördinator voor de kle...

THEO DE MEYER werkte jarenlang voor Toerisme Oost-Vlaanderen o.a. als coördinator voor de kleinschalige logies in Oost-Vlaanderen.

TOM BOIY studeerde oude geschiedenis en assyriologie en doctoreerde over de geschiedenis van de stad...

reisleider, Davidsfonds, cultuurreizen, Davidsfonds Cultuurreizen, Boy, Boi, Parijs, Syrië, Jordanië TOM BOIY studeerde oude geschiedenis en assyriologie en doctoreerde over de geschiedenis van de stad Babylon na Alexander de Grote aan de KU Leuven.

TOM BRUYER is doctor in de Taal-en Letterkunde en heeft ook politieke wetenschappen gestudeerd...

reisleider, passie voor het Midden-Oosten en oosterse talen, Israël & de Palestijnse gebieden TOM BRUYER is doctor in de Taal-en Letterkunde en heeft ook politieke wetenschappen gestudeerd met als specialisatie het Midden-Oosten (UGent). Zijn passie voor het Midden-Oosten en oosterse talen bracht hem voor studie- en werkverblijven naar de regio.

VEERLE WINDELS werkt al meer dan 30 jaar als freelance modejournaliste, vooral voor De Standaar...

VEERLE WINDELS werkt al meer dan 30 jaar als freelance modejournaliste.

VICKY CORBEELS, sommelier en ‘Wine Lady of the Year 2015’, geeft wijnadvies, organiseert events ...

VICKY CORBEELS, sommelier en ‘Wine Lady of the Year 2015’, geeft wijnadvies, organiseert events en opleidingen.

Vincent Hofmans is kind aan huis in Sri Lanka. Zijn studies tot burgerlijk ingenieur bouwkunde ...

Sri Lanka,

VLADIMIR RONIN is doctor in de geschiedenis en docent Russisch en cultuurgeschiedenis van Rusland aa...

doctor geschiedenis, docent russisch, auteur, vertaler, gids Vladimir Ronin is doctor in de geschiedenis en docent Russisch en cultuurgeschiedenis van Rusland.Hij publiceert over de relaties tussen Russen en Belgen door de eeuwen heen en over actuele aspecten van Rusland. Hij is ook vertaler, gids en spreker

Het verhaal achter de muziek, dat is wat pianist en verteller WALDO GEUNS sinds jo...

Pianofestival Luzern, Waldo Geuns, reisleider Davidsfonds cultuurreizen, Arnhem, Dijon, Parijs Waldo Geuns is in binnen- en buitenland actief als pianist, filosoof en musicoloog, 3 disciplines die voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

WERNER HAMELINCK is actief op de Volkssterrenwacht Urania. Als medeoprichter was hij 10 jaar verantw...

reisleider, München, Volkssterrenwacht Urania WERNER HAMELINCK is actief op de Volkssterrenwacht Urania. Als medeoprichter was hij 10 jaar verantwoordelijk voor de jeugdwerking van Urania en nu is hij docent aan de sterrenwacht.

WIM COUDENYS is doctor in de geschiedenis en hoogleraar Russische en Europes...

Moskou & de Gouden Ring, Soezdal, Wim Coudenys, reisleider Davidsfonds cultuurreizen, Moskou & Sint-Petersburg Wim Coudenys is doctor in de geschiedenis en doceert Russische en Europese geschiedenis aan de KU Leuven.

WIM VANHOORNE was docent aan de Voorbereidende Divisie van de Koninklijke Militair...

docent, Koninklijke Militaire School, Istanboel, Bulgarije, Macedonië & Noord-Griekenland WIM VANHOORNE was docent aan de Voorbereidende Divisie van de Koninklijke Militaire School. Meer als historicus dan als germanist leidt hij al sinds 2005 elk jaar 1 of meer Davidsfonds Cultuurreizen.

YVES SENDEN, musicus en docent, is licentiaat in de klassieke filologie en doctor ...

reisleider, Thüringen & Leipzig, Crete Senesi, Griekenland, musicus, docent, klassieke filologie, muziekgeschiedenis, muziekfilosofie, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Gent YVES SENDEN, musicus en docent, is licentiaat in de klassieke filologie en doctor in de kunsten. Hij studeerde orgel in Antwerpen en Den Haag en is docent muziekgeschiedenis, analyse en muziekfilosofie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

YVONNE VAN EECKHOUTTE is geograaf en natuurgids. Ze doceerde aardrijkskunde in de lerarenoplei...

Hurtigrutencruise Yvonne Van Eeckhoutte is geograaf en natuurgids. Ze doceerde aardrijkskunde in de lerarenopleiding van de hogeschool Vives in Brugge.

ZJAKKI WILLEMS is master in de politieke wetenschappen, muziekproducer, radioprogrammamaker (VRT, RT...

ZJAKKI WILLEMS is master in de politieke wetenschappen, muziekproducer, radioprogrammamaker (VRT, RTBF e.a.) en curator (hij was curator van o.m. Europalia Brasil en het Moers Festival).

ZOEK EEN REIS

search