Doe mee aan de haikuwedstrijd en win een reis

In 2020 dagen we u uit om een haiku te schrijven over een van uw reisherinneringen. De haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm, die doorgaans uit 3 regels bestaat van 5, 7 en 5 lettergrepen. De inhoud gaat vaak over de natuur of een zintuiglijke ervaring van de dichter, maar dat hoeft niet.

We geven u alvast enkele voorbeelden:

O, oude vijver! 
een kikvors springt van de kant,
geluid van water

-MATSUO BASHO

Monniken bidden
binnen muren, zacht gekleurd
als woestijnzand.

-HERMAN VAN ROMPUY

Bij het ontwaken
een handvol confetti
op het hoofdkussen.

-LUK GIJBELS

Hoe werkt het?

Stuur uw mooiste haiku’s over een bepaalde Davidsfonds Cultuurreis naar cultuurreizen@davidsfonds.be. Vermeld zeker uw volledige naam, de reis waar de haiku over gaat en natuurlijk de haiku zelf. Door de coronacrisis mag de haiku ook gaan over de impact van het coronavirus op uw leven.

Elke maand selecteert een nauwkeurig samengestelde jury, onder leiding van Herman Van Rompuy, 1 maandwinnaar. In januari 2021 wordt uit de 12 maandwinnaars 1 hoofdwinnaar gekozen.

U kan telkens tot de laatste dag van de maand uw haiku’s (max. 3) insturen om mee te dingen naar de prijs van die maand (dus bv. tot 31 maart als u maandwinnaar van maart wil worden). In de loop van de maand die volgt maken we de winnaar bekend via onze website en sociale media. 

Waarom meedoen?

Als u meedoet met de haikuwedstrijd van Davidsfonds Cultuurreizen deelt u uw mooiste reisherinneringen met andere reizigers. Dat is op zich al een goede reden!

Bovendien maakt u kans op mooie prijzen. Zo kiest een jury elke maand een haiku van de maand, goed voor een reischeque van € 100. Die kunt u meteen gebruiken voor uw volgende cultuurreis!

Daarnaast maakt elke maandwinnaar kans op de hoofdprijs. Dat is in 2020 een 5-daagse all-in cruise op de Rhône en de Saône van CroisiEurope voor 2 personen in volpension (vluchten en transfers niet inbegrepen)! Ook voor de tweede en de derde plaats zijn er mooie prijzen: een reischeque van € 250 en een boekenpakket van € 100.

De hoofdprijs gaat naar de haiku die het meeste stemmen behaalt tijdens de stemronde die in januari 2021 in de aanloop van het Reisevenement wordt georganiseerd. 

ZOEK EEN REIS