zoom_out_map chevron_left chevron_right

Waterloo
arrow_forward29 september 2020 -
arrow_back29 september 2020

assignment_ind Reisleider: Hubert De Vos Inschrijven is niet meer mogelijk
HUBERT DE VOS: ‘We bezoeken de voornaamste locaties op het slagveld, terwijl ik u fase per fase beschrijf na een inleiding. We bezoeken de Hoeve Hougoumont, waar een verschrikkelijke slag plaatsvond die een hele dag duurde, en het Memoriaal 1815, met uitzicht over het slagveld. De Hoeve Mont-Saint-Jean met het museum over oorlogstraumatologie is een uitermate interessante locatie, net zoals het Wellington Museum. Redenen genoeg om deze wereldberoemde veldslag opnieuw te beleven.’

Vanuit de luchthaven van Zaventem rijdt u rond 8.00 uur in een comfortabele autocar naar Waterloo.
Bij een kop koffie krijgt u een historische inleiding van uw reisleider over de laatste 100 dagen van Napoleon.

U rijdt verder naar Hoeve Belle Alliance. De hoeve waar de keizer de slag observeerde, is de ideale locatie om een duidelijk zicht te krijgen op de situering van de verschillende legers op het slagveld. 

Na een licht middagmaal rijdt u naar Hoeve Hougoumont, toneel van hevige gevechten tussen de Fransen en de Britten, waar u het verhaal hoort van ‘de slag tijdens de slag’.

Daarna gaat u naar de Hoeve Mont-Saint-Jean. Die lag vlak achter de geallieerde linies en de Hertog van Wellington besloot er zijn veldhospitaal in onder te brengen. Op enkele dagen tijd werden hier ongeveer 6.000 soldaten verzorgd. In de tentoonstelling over ‘het veldhospitaal van de Engelsen’ leert u meer over de medische voorzieningen tijdens de slag.

U bezoekt het Memoriaal 1815 aan de voet van de Leeuw, waar u onderduikt in de geschiedenis van de Slag van Waterloo. Niet enkel de slag zelf, maar ook wat eraan voorafging passeert de revue. U stapt doorheen de Franse Revolutie, de Napoleontische oorlogen en de Mars van Honderd Dagen tot u uiteindelijk midden in het strijdtoneel belandt.

Het beroemdste monument is natuurlijk de Leeuw van Waterloo. De Leeuw die zich op de top verheft, symboliseert de slag. De heuvel werd opgetrokken op de plaats waar de Prins van Oranje tijdens de strijd gewond zou zijn. De gietijzeren leeuw symboliseert de overwinning van de geallieerden. Als het weer het toelaat vertelt uw reisleider daar de laatste fasen van de slag.
 
U sluit de dag af in Wellington Museum. In het voormalige hoofdkwartier van de Hertog van Wellington wordt ingezoomd op zijn leven tijdens deze veldslag en komen de verschillende legers aan bod.
 
In de late namiddag keert u terug naar de luchthaven van Zaventem (aankomst rond 19.30 uur).

DE SLAG BIJ WATERLOO
Op zondag 18 juni 1815 raken de Franse troepen onder leiding van Napoleon Bonaparte slaags met de geallieerde strijdkrachten in Mont-Saint-Jean, vlakbij Waterloo. ’s Ochtends wordt er enkel gevochten door het leger van Wellington en de Franse troepen. Aan het einde van de namiddag valt het Pruisische leger de Franse troepen aan in de rechterflank en maakt zo een einde aan de veldslag. Na een meer dan 20 jaar durende oorlog, waarbij de grote Europese mogendheden betrokken waren, wordt Napoleon Bonaparte bij Waterloo definitief verslagen. 


Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 155
  • min. 15, max. 25 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Hubert De Vos
  • Gebruik van de audiofoon
  • Licht middagmaal in een lokaal restaurant
  • Vervoer in comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur), vertrek vanuit de luchthaven van Zaventem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • Als u dat wilt, kunt u rechtstreeks naar Waterloo reizen en daar bij de groep aansluiten. We vragen u wel om dat te melden bij de boeking, zodat de reisleider weet hoeveel mensen hij precies in Zaventem mag verwachten. Het juiste tijdstip en de plaats van samenkomst in Waterloo vindt u terug in de reisdocumenten.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left