zoom_out_map chevron_left chevron_right

Mahler Festival in Amsterdam
arrow_forward16 mei 2020 -
arrow_back16 mei 2020

assignment_ind Reisleider: Piet Swerts Inschrijven is niet meer mogelijk
PIET SWERTS: 'Dit is een ervaring voor uw muzikale bucketlist: in het iconische muziekgebouw waar Mahlers symfonieën een traditie zijn en waar de meester zélf in 1903 zijn 3de symfonie kwam dirigeren, kunt u getuige zijn van een uitvoering van een van de meest majestueuze symfonieën uit zijn negental door een van de beste orkesten van de wereld.'

In mei 2020 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer in 100 jaar tijd een groots Mahler Festival. Na de Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken alle symfonieën opnieuw in de Grote Zaal, uitgevoerd door internationaal gerenommeerde toporkesten. Davidsfonds Cultuurreizen wist voor u enkele van de zeer gegeerde tickets te bemachtigen, namelijk voor de uitvoering van de 8ste symfonie. 

Het is Daniel Harding die Mahlers Symfonie van duizend leidt. Die bijnaam zegt veel: ongeveer 400 musici en zangers zijn nodig voor de uitvoering van dit monumentale werk. Het Groot Omroepkoor en het Gustav Mahler Jugendorchester worden bijgestaan door diverse andere koren en solisten. 

Op weg naar Amsterdam geeft reisleider Piet J. Swerts een uitgebreide inleiding op deze grootse symfonie en de componist Mahler. 

DAGPROGRAMMA U vertrekt in een comfortabele autocar vanuit Gentbrugge (vertrek rond 7.30 uur) via de luchthaven van Zaventem (vertrek rond 8.30 uur) en Berchem (vertrek rond 9.15 uur) naar Amsterdam. Onderweg situeert Piet J. Swerts de figuur en het werk van Mahler en licht hij de 8ste symfonie toe. Rond 12.00 uur schuift u aan voor het middagmaal. Om 14.15 uur maakt u in de Grote Zaal de uitvoering van Mahlers 8ste symfonie mee door het Gustav Mahler Jugendorchester en o.m. het Groot Omroepkoor o.l.v. Daniel Harding. Rond 16.30 uur rijdt u met de bus terug naar Berchem, Zaventem en Gentbrugge, waar u s avonds (resp. rond 18.45 uur, 19.30 uur en 20.30 uur) aankomt.


INSCHRIJVEN KAN ZOLANG ER PLAATSEN BESCHIKBAAR ZIJN OF TEN LAATSTE ZONDAG 28 JULI. 


Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 415
  • min. 30, max. 40 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Tickets in categorie I (zijbalkon) voor het het concert in het Concertgebouw (waarde: € 210)
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Piet J. Swerts
  • Middagmaal in een lokaal restaurant (incl. beperkte drankenkeuze)
  • Vervoer in comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur), vertrek vanuit Gentbrugge, de luchthaven van Zaventem en het station van Berchem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left