zoom_out_map chevron_left chevron_right

Amsterdam Purcell
arrow_forward15 juni 2025 -
arrow_back15 juni 2025

assignment_ind Reisleider: Yves Senden book Boek nu

Maak kennis met de theatermuziek van Henry Purcell. Deze Engelse componist staat bekend om zijn belangrijke bijdrage aan de barokmuziek. Op de heenreis introduceert reisleider Yves Senden je in de basisbegrippen van de barok. Daarnaast zoomt hij in op de figuur van Henry Purcell en gaat hij dieper in op de bijzondere eigenschappen van zijn opera Dido & Aeneas. 


De (semi)-opera’s van Purcell

Purcell heeft enkele werken geschreven die bedoeld zijn om op scène te worden uitgevoerd, als een theaterstuk. In het geval van King Arthur en Fairy Queen is er niet echt sprake van een opera in de volle betekenis van het woord. Maar laat je daardoor niet afschrikken: een lied als Cold Song houdt iedereen van de eerste tot de laatste noot in de ban. Dido & Aeneas is dan weer wel degelijk een opera, een tot de essentie herleide compositie, met een subtiele verbinding van tragedie en humor. Aan het einde van de opera weerklinkt When I am laid in Earth, een van de meest iconische melodieën uit het barokke repertoire.


Dame Sarah Connolly – Il Gardellino – Korneel Bernolet

Mezzo-sopraan Dame Sarah Connolly is een levende legende. Ze ontving vele prijzen en werd geridderd tot Dame. Als geen ander kan zij met emotie en haar prachtige stem de (beroemde) opera-aria’s van Purcell vertolken. Voor velen is zij dé Dido van de afgelopen decennia. Sarah Connolly is heel bekend om haar interpretaties van barokmuziek. Daarnaast bestrijkt ze nog een zeer ruim palet, met een repertoire van de 19de en 20ste eeuw.

Het muziekensemble Il Gardellino wordt beschouwd als een van de belangrijkste barokensembles van dit moment. Dirigent Korneel Bernolet zette in 2024 in het Concertgebouw een indrukwekkende prestatie neer toen hij samen met de vooraanstaande contratenor Alexander Chance een barokprogramma bracht.


Concertprogramma:

Diverse songs uit King Arthur (o.a. Cold Song en Fairest Isle) en Fairy Queen (o.a. O, let me weep en Thrice Happy).

Dido & Aeneas (integraal)

Rollen:

Dame Sarah Connolly, mezzosopraan (Dido)

Aylin Sezer, sopraan (Belinda)

Arturo den Hartog, countertenor (Aeneas)

Il Gardellino, Barokorkest en Vocaal Ensemble

Dirigent: Korneel Bernolet

Overige rollen vertolkt door leden van het Vocaal EnsembleHet Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam is een beroemde concertzaal en de thuisbasis van Het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Koninklijk Concertgebouw wordt geprezen om zijn prachtige akoestiek en de internationaal hoogstaande programmering. Je kan er concerten bijwonen van alle genres, van klassiek tot hedendaags, van jazz tot wereldmuziek.book Boek nu

Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 310
  • min. 15, max. 30 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • INBEGREPEN
  • Ticket in rang 1+ voor het concert in het Koninklijk Concertgebouw
  • Een drankje voor en tijdens de pauze van het concert
  • Een programmaboekje (1 per koppel/single)
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Yves Senden
  • fooi voor de chauffeur
  • Avondmaal met 2 drankjes (wijn, bier of frisdrank), tafelwater en koffie of thee in restaurant Lier in het Concertgebouw (of gelijkwaardig)
  • Vervoer in een comfortabele autocar , vertrek vanaf het station van Antwerpen-Berchem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left