zoom_out_map chevron_left chevron_right

Donaucruise
arrow_forward27 mei 2024 -
arrow_back3 juni 2024

assignment_ind Reisleider: Gido Van Imschoot assignment_ind Reisleider: Karel Peeters assignment_ind Reisleider: Ronny Debaere Inschrijven is niet meer mogelijk

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je vrijblijvend een mailtje van zodra de prijs gekend is en de reis geboekt kan worden (juli 2023).


SCHEEP IN VOOR DEZE UNIEKE CRUISE OP DE DONAU


De legendarische Donau voert je mee door de geschiedenis van de Habsburgse gebieden, naar die van de Byzantijnen en Ottomanen. Van de barokke benedictijnerabdij van Melk waar cultuur, geloof en wetenschap samenkomen, tot de hoofdsteden Wenen, Bratislava en Boedapest. Tussendoor geniet je 'an der schönen blauen Donau’ van het voorbijglijdende landschap, een lekkere wijn, een boeiende lezing of een meeslepend pianorecital. 


Deze unieke cruise start en eindigt in een van de meest cultuurrijke steden van Europa: Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad is de thuisbasis van de klassieke muziek en de prachtige architectuur weerspiegelt de grandeur van de keizerlijke Habsburgers. Je maakt een uitgebreide stadsrondrit langs de Ringstrasse met monumentale gebouwen zoals het Burgtheater, het Rathaus, het Parlement, de Hofburg, de Staatsoper en het schitterende Musikverein. De rit gaat ook langs minder bekende plaatsen zoals het kleurrijke Hundertwasserhaus. Je wandelt door het historisch centrum en bewondert er o.a. de wereldberoemde Stephansdom en het Mozarthuis. De culturele rijkdom blijkt ook uit een reeks uitstekende musea zoals het Kunsthistorisches Museum of het minder gekende, maar misschien wel meest prestigieuze Liechtenstein Museum met vooral barokke kunst van Vlaamse meesters zoals Rubens en Frans Hals. Je wandelt tussen de immense paleizen en tuinen van Schönbrunn of je maakt een exclusieve tocht langs de Secessiongebouwen met een bezoek aan de Kirche am Steinhof, het onbekende maar meesterlijke pronkstuk van Otto Koloman Wagner. In Wenen valt er ongetwijfeld voor iedereen nog wat ontdekken. 


Bratislava is sinds 1993 de hoofdstad van het onafhankelijk Slovakijke. Van de 16de tot de 18de eeuw was het de hoofdstad van Hongarije, onder de naam Presburg. Bratislava is een relatief kleine stad, maar heeft een sfeervol centrum met gotische en barokke gebouwen. Aan de burcht krijg je een indrukwekkend uitzicht op de Donau en de stad. 


De Hongaarse hoofdstad Boedapest, prachtig gelegen aan de Donau, is net zo indrukwekkend om te bekijken vanaf het water als wanneer je er door de straten loopt. De stad biedt een mix van architecturale stijlen. Je bezoekt er het Parlement, het voormalige Koninklijk Paleis en het Vissersbastion. Op de Andrássy út, de meest prestigieuze Hongaarse boulevard, wandel je langs de Sint-Stefanuskerk, de opera, de statige muziekacademie, het beursgebouw en het voormalige woonhuis van Liszt. Indien de tijd het toelaat maak je er ook kennis met de Szechenyi-baden, een van de grootste natuurlijke warmwaterbronnen in Europa.

PIANOCONCERTEN AAN BOORD

De steden Wenen, Bratislava en Boedapest zijn historisch gezien van bijzonder belang voor de klassieke muziek. Componisten als Hummel, Mozart, Schubert, Beethoven, Liszt en Bartók brachten hier een aanzienlijk deel van hun leven door. De pianorecitals zullen dan ook aan hen gewijd zijn. De concerten op het schip worden uitgevoerd op een piano van Piano’s Maene.

WIJNDEGUSTATIES

Sommeliers Gido Van Imschoot en Ronny Debaere hebben al heel wat wijnreizen op hun palmares. Ze introduceren je in de wijnen uit de Donau-regio. In de Wachau-vallei, waar de nadruk ligt op witte wijnen, geniet je van een wijndegustatie. De Hongaarse wijnen zijn minder bekend, maar zeker het ontdekken waard tijdens een degustatie aan boord.


LEZINGEN AAN BOORD

Er staan ook enkele lezingen op het programma. Ervaren reisleider Karel Peeters, advocaat en docent ‘recht en toerisme’ aan de KU Leuven, neemt die graag voor zijn rekening. De Donau is de op een na langste rivier van Europa en Karel vertelt over de sporen die de Donau achterliet in de culturen van zijn oeverstaten.


Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • Raadpleeg voor de prijs de website vanaf juli 2023 of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
  • min. 65, max. 85 deelnemers
  • Vanaf 65 deelnemers wordt deze cruise exclusief georganiseerd door en voor Davidsfonds Cultuurreizen. Het cruiseschip wordt dan ook alleen door deelnemers aan deze Davidsfonds Cultuurcruise gebruikt. De bezoeken ter plaatse gebeuren in twee of drie autocars, die soms onafhankelijk van elkaar en elk met zijn eigen reisleider(s) het programma afwerken. De beschreven bezoeken kunnen nog van volgorde veranderen. De evenementen aan boord worden, voor zover het mogelijk is, voor de hele groep georganiseerd. Het kan zijn dat voor een lezing de groep in twee wordt gedeeld, maar elke reiziger kan het volledige programma volgen.
  • Deze reis is een coproductie van Davidsfonds Cultuurreizen en Piano’s Maene.
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • HET SCHIP MS DOUCE FRANCE
  • Deze cruise wordt uitgevoerd met de MS DOUCE FRANCE (of gelijkwaardig), bouwjaar 1997 en volledig gerenoveerd in 2017. Het schip heeft een capaciteit van 55 kajuiten verspreid over twee dekken: op het bovendek beschikken de kajuiten over panoramische schuiframen met Franse balkons, op het hoofddek zijn er hoge schuiframen. Alle kajuiten zijn uitgerust met douche en toilet. De bar en het restaurant op het bovendek bieden een panoramisch uitzicht.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left