chevron_left

Herinneringsreizen


Sarajevo & de Balkan

6 tot 13 november 2021

Met Marjan Verplancke en Satko Mujagic

Sarajevo, een verborgen parel, smeltkroes van islamitische, katholieke en orthodox-christelijke culturen. Toch is het voor heel wat reizigers onontgonnen terrein. Dat heeft alles te maken met het gruwelijke geweld dat de regio dertig jaar geleden teisterde. De hele westelijke Balkanregio onderging een periode van gewelddadige strijd bij het uiteenvallen van Tito’s Socialistische Federale Republiek Joegoslavië. Je bezoekt samen met de reisleiders de sporen van dit verleden, maar ook heel wat hoopvolle initiatieven.

Bekijk deze reis
Auschwitz & Krakau

18 tot 22 augustus 2021

Met Christophe Busch en Johan Puttemans/Frédéric Crahay

Auschwitz-Birkenau zou iedereen minstens eenmaal moeten bezoeken in zijn leven. Het is een iconische plaats die symbool staat voor de gruwelijke moord op meer dan 1,1 miljoen mensen. Maar Auschwitz was niet alleen een vernietigingskamp. Het was ook een heel groot concentratiekamp met meer dan 100.000 slavenarbeiders die werden ingezet om een gehele industrie uit te bouwen. Op deze reis bezoek je zowel het museum als unieke plaatsen waar zelden toeristen komen.

Bekijk deze reis
Normandië

27 tot 30 september 2021

Met Hubert De Vos

De landing in Normandië was een logistieke meesterzet. Eerst moesten de miljoenen Amerikaanse soldaten veilig in Groot-Brittannië raken. Er moesten artificiële havens klaargemaakt worden en men moest de natuur van de stranden en getijden bestuderen. De dag van de landing was achteraf gezien een ongelooflijk succes, maar toch zou het nog drie maanden duren en vele doden kosten voordat de Duitse weerstand gebroken was en België bevrijd werd.

Bekijk deze reis
Ieper & de Westhoek

12 tot 13 november 2021

Met Luc De Vos

IJzer en Ieper verwijzen naar iconische slagvelden. Je moet ze gezien hebben. De uitgestrekte rijen graven zijn stille getuigen van het slagveld van toen. In de Dodengang waan je jezelf even soldaat in de loopgraven. En tijdens de Last Post aan de Menenpoort kan je stilstaan bij al die gevallen soldaten.

Bekijk deze reis

Blijf op de hoogte

Stuur ons een mailtje met als onderwerp "Inschrijven nieuwsbrief" en we zetten je bij op onze mailinglijst.


 

ZOEK EEN REIS