chevron_left

Je kan verschillende reizen maken met wijnkenner Gido Van Imschoot als reisleider. We lijsten de wijnreizen uit ons aanbod voor je op. 

Oostenrijk

Je proeft de authentieke druiven van Oostenrijk, ontmoet topwijnbouwers en geniet van de plaatselijke gastronomie. Ook muziek neemt tijdens deze reis een belangrijke plaats in. Je verblijft in Eisenstadt, waar Haydn woonde en muziek schreef en beleeft een opera in openlucht in een oude Romeinse steengroeve. 

Ontdek het programma: 12 - 17 juli 2021


Vlaamse wijnbouwers 

Wie zegt dat lekkere wijn uit het buitenland moet komen? De Belgische wijngeschiedenis gaat meer dan 1.000 jaar terug! Tijdens deze daguitstap bezoek je drie wijndomeinen: van gevestigde waarde tot talentvolle nieuwkomer!


Ontdek het programma: 28 augustus 2021


De Elzas

Maak kennis met de vele druivenrassen en talrijke bodemtypes van de Elzas en ontmoet de kruim van de wijnbouw. Je komt ook meer te weten over deze regio, die doorheen de eeuwen meerdere keren als pasmunt diende tussen Frankrijk en Duitsland. Voor deze reis krijgt Gido het gezelschap van Ronny Debaere als reisleider.

Ontdek het programma: 8 - 12 november 2021

Bordeaux 

Tijdens deze wijnreis brengt Gido je naar de belangrijkste wijngebieden van Bordeaux: van St. Émilion tot de Médoc en van Sauternes tot Pessac-Léognan. Natuurlijk is er tijd om de fijnste wijnen te proeven in de grand cru kastelen en ook een bezoek aan de stad Bordeaux ontbreekt niet. 

Ontdek het programma: 15 - 20 november 2021


Bij Davidsfonds Cultuurreizen

  1. Reis je met een klein en fijn reisgezelschap, samen met mensen met gedeelde interesses
  2. Zijn reisleiders expert in hun vakgebied of regio ‘die deuren openen’
  3. Krijg je een sterk en cultureel programma, met respect voor erfgoed en de locatie
  4. Draait het om authenticiteit: we tonen hoe mensen, culturen en plaatsen echt zijn
  5. Hebben we veel aandacht voor duurzaamheid

ZOEK EEN REIS