chevron_left

PATRICIA VERHOESTRAETE, een Vlaamse die haar hart volgde over het Kanaal, woont al 25 jaar in Londen. Ze is er erkend Blue Badge gids en dat in 5 talen (waaronder vloeiend Japans)! Ze studeerde dan ook Japanologie in Leuven en Tokyo. Patricia combineert haar passie voor talen met geschiedenis en noemt zichzelf een ‘culture vulture’ voor Engelse geschiedenis en kunst. 

Patricia neemt je mee naar Londen van 6 tot 8 mei 2021 en geeft je in 3 dagen een goed beeld van de verschillende buurten die de grootstad vormen. 

Ontdek het volledige programma!


JURGEN BASSTANIE studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde een Master of Science in Applied Linguistics aan de universiteit van Edinburgh. Hij doceert Engelse taal en cultuur aan de Thomas More hogeschool, heeft een fascinatie voor culturele verschillen en volgde daartoe specifieke opleidingen, onder meer bij het befaamde Richard Lewis Communications instituut in Hampshire.

Jurgen neemt je mee naar Edinburgh van 24 tot 27 mei 2021. 'The Auld Reekie' biedt een perfecte mix van natuur en cultuur, van historisch en modern, van rust en bruisend stadsleven, van traditionele en hedendaagse kunst. 

Ontdek het volledige programma of volg de sessie van Jurgen tijdens het digitale reiscafé van 12 december. 


GRIET MEERT is afgestudeerd als romaniste aan de KU Leuven en doceert Frans, Spaans en Portugees. Daarnaast is ze coördinator van VivaCultura. Die organisatie is ontstaan uit een continu borrelende passie voor de zuiderse cultuur. Tijdens haar vele reizen door Spanje en Portugal gaat ze op zoek naar de klanken van de taal, de authentieke cultuur, de heerlijke gastronomie, de verhalen achter de monumenten en de restanten van de geschiedenis.

Griet laat je Lissabon op een unieke manier ontdekken. Aan de hand van de verschillende belangrijke en historische periodes beleef je de sleutelmomenten én de verhalen van de Portugese hoofdstad. Deze stedenreis gaat door van 16 tot 20 februari 2021

Ontdek het volledige programma


Nog meer lezen? In het Davidsfonds Cultuurmagazine geven Griet en Jurgen tips voor een geslaagde citytrip naar Lissabon of Edinburgh.

 

ZOEK EEN REIS