chevron_left

Heeft het coronavirus een impact op Davidsfonds Cultuurreizen? 

update 19 april 2021

We volgen strikt de adviezen van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. 

Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn weer toegelaten, maar worden nog steeds afgeraden. 

De situatie en de geldende coronamaatregelen kunnen snel veranderen en dat vraagt een continue opvolging. Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel beslissen samen ten laatste 10 kalenderdagen vóór de afreisdatum of een cultuurreis al dan niet kan doorgaan. Als de situatie net voor vertrek of tijdens de reis ernstig wijzigt, dan is het onze verantwoordelijkheid om je op de hoogte te brengen en de nodige maatregelen te nemen.

Bij die beslissing staat de veiligheid van de reizigers steeds voorop. We kijken daarbij naar de reisadviezen van Buitenlandse Zaken en naar de geldende coronamaatregelen in het betreffende land.  Als er een negatief reisadvies geldt of een zone rood kleurt, zullen wij de reis annuleren. Ook als ter plaatse wordt gevraagd dat de reizigers eerst in quarantaine gaan, zullen we de reis niet laten doorgaan.

Met onze partners ter plaatse wordt gekeken of het programma naar behoren kan uitgevoerd worden, maken we duidelijke afspraken met de hotels en restaurants ... Vanaf het moment dat we beslissen om een reis te laten doorgaan kan je er op vertrouwen dat je, natuurlijk met in achtneming van de coronamaatregelen, veilig en comfortabel kan genieten van jouw reis.

Het reisaanbod vind je in onze digitale reisbrochure en op onze website. Uiteraard kan je boeken voor alle reizen die nog plaats hebben. 

Een opname van de sessie ‘Veilig en comfortabel op reis’ kan je hier herbekijken. 

Voor de meest actuele informatie en reisadviezen kan je terecht op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Op de website van de FOD Economie vind je meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor reizigers en de betekenis van de kleurencodes voor de annuleringsvoorwaarden. 

Nuttig om te weten

- Alle Davidsfonds Cultuurreizen met vertrek tot en met 30 juni 2021 werden uitgesteld of geannuleerd. De reizigers van die reizen zijn daar persoonlijk over geïnformeerd.
- Alle voorreisvergaderingen zijn voorlopig opgeschort. 

Het centraal aanspreekpunt bij Omnia Travel staat klaar voor iedereen die nog verdere vragen heeft.

Contactgegevens centraal aanspreekpunt Omnia Travel

Tel: 016 24 38 38
Mail: cultuurreizen@omniatravel.be 

Via de website van Omnia Travel vind je heel wat interessante links met up-to-date info over het virus.
ZOEK EEN REIS