chevron_left

Heeft het coronavirus een impact op Davidsfonds Cultuurreizen? 

update 25 september

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen aangepast. Code rood staat niet langer gelijk aan een reisverbod, maar wel met een reisadvies dat ten zeerste afraadt naar rode zones te reizen.

Het systeem met kleurcodes verandert voortdurend en vraagt een continu opvolging. Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel beslissen samen ten laatste 10 kalenderdagen vóór de afreisdatum of een cultuurreis al dan niet kan doorgaan, tenzij op het laatste moment een zone toch nog rood kleurt of er een negatief reisadvies van Buitenlandse Zaken komt.

Bij die beslissing staat de veiligheid van de reizigers steeds voorop. We kijken daarbij naar de reisadviezen van Buitenlandse Zaken en naar de geldende coronamaatregelen in het betreffende land. Hoewel reizen naar rode zones niet langer verboden is, zullen Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel geen reizen laten vertrekken naar rode zones. Ook als ter plaatse wordt gevraagd dat de reizigers eerst in quarantaine gaan, zullen we de reis niet laten doorgaan.

Met onze partners ter plaatse wordt gekeken of het programma naar behoren kan uitgevoerd worden, maken we duidelijke afspraken met de hotels en restaurants ... Vanaf het moment dat we beslissen om een reis te laten doorgaan kan je er op vertrouwen dat je, natuurlijk met in achtneming van de coronamaatregelen, veilig en comfortabel kan genieten van jouw reis.

Het nieuwe reisaanbod voor het voorjaar van 2021 vind je in onze digitale reisbrochure en op onze website. Uiteraard kan je boeken voor alle reizen die nog plaats hebben. 

Een opname van de sessie ‘Veilig en comfortabel op reis’ kan je hier herbekijken. 

Voor de meest actuele informatie en reisadviezen kan je terecht op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Op de website van de FOD Economie vind je meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor reizigers en de betekenis van de kleurencodes voor de annuleringsvoorwaarden. 

Nuttig om te weten

- Alle Davidsfonds Cultuurreizen met vertrek tot het einde van 2020 werden uitgesteld of geannuleerd. De reizigers van die reizen zijn daar persoonlijk over geïnformeerd.
- Alle voorreisvergaderingen zijn voorlopig opgeschort. 

Het centraal aanspreekpunt bij Omnia Travel staat klaar voor iedereen die nog verdere vragen heeft.

Contactgegevens centraal aanspreekpunt Omnia Travel

Tel: 016 24 38 38
Mail: cultuurreizen@omniatravel.be 

Via de website van Omnia Travel vind je heel wat interessante links met up-to-date info over het virus.
ZOEK EEN REIS