chevron_left

Heeft het coronavirus een impact op Davidsfonds Cultuurreizen? 

update 15 september


Vanuit België kan men reizen naar de landen van de Europese Unie, en naar het Verenigd Koninkrijk,  IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Uitgezonderd zijn de landen, regio's of steden die als rode zone zijn aangeduid, daarvoor geldt een reisverbod.

Het systeem met kleurcodes verandert voortdurend en vraagt een continu opvolging. Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel beslissen samen ten laatste 10 kalenderdagen vóór de afreisdatum of een cultuurreis al dan niet kan doorgaan,  tenzij er op het laatste moment nog een negatief reisadvies van Buitenlandse Zaken komt.

Bij die beslissing staat de veiligheid van de reizigers steeds voorop. We kijken daarbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en naar de geldende coronamaatregelen in het betreffende land. Met onze partners ter plaatse wordt gekeken of het programma naar behoren kan uitgevoerd worden, maken we duidelijke afspraken met de hotels en restaurants ... Vanaf het moment dat we beslissen om een reis te laten doorgaan kan je er op vertrouwen dat je, natuurlijk met in achtneming van de coronamaatregelen, veilig kan genieten van jouw reis.

Vanaf 28 september vind je ons nieuwe reisaanbod voor 2021 in onze digitale reisbrochure en op onze website. 

Voor de meest actuele informatie en reisadviezen kan je terecht op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Op de website van de FOD Economie vind je meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor reizigers en de betekenis van de kleurencodes voor de annuleringsvoorwaarden. 

Nuttig om te weten

- Alle Davidsfonds Cultuurreizen met vertrek tot 11 november 2020 werden uitgesteld of geannuleerd. De reizigers van die reizen zijn daar persoonlijk over geïnformeerd.
- Alle voorreisvergaderingen zijn voorlopig opgeschort. 

Het centraal aanspreekpunt bij Omnia Travel staat klaar voor iedereen die nog verdere vragen heeft.

Uiteraard kun je voor alle reizen die nog plaats hebben en doorgaan, nog boeken. Zie hiervoor onze website of het contact bij Omnia Travel.

Contactgegevens centraal aanspreekpunt Omnia Travel

Tel: 016 24 38 38
Mail: cultuurreizen@omniatravel.be 

Via de website van Omnia Travel vind je heel wat interessant links met up-to-date info over het virus.
ZOEK EEN REIS