chevron_left“Egypte, een fantastische cocktail”

Marleen Reynders en Anne Desplenter, twee Davidsfonds-reisleiders, vertellen jou graag wat hen beiden zo aantrekt in Egypte en vooral: waarom moet jij er absoluut naartoe?
Anne Desplenter
- studeerde archeologie en geschiedenis (Oudheid)
- gaf 36 jaar les aan het Sint-Pieterscollege
- de ‘cultuurmadam’ van de school die vele museumbezoeken en reizen organiseerde

Marleen Reynders

- Egyptoloog en Musicoloog
- geeft lezingen en gastcolleges in binnen- en buitenland
- voorzitter en stichtend lid van Egyptologica Vlaanderen
- ondertussen al toe aan haar 53ste Egyptereis

 

Gebeten door Egypte

Anne: “Mijn eerste reis naar Egypte, in 1989,  was echt  ‘thuiskomen’. Je treedt binnen in een  wereld waar eeuwigheid en sterfelijkheid heel tastbaar aanwezig zijn. Oog in oog met die monumentale gebouwen en artefarcten voel je alleen maar verwondering .”

 

Marleen: “Egypte is en blijft voor mij een smakelijke cocktail met heerlijke ingrediënten. De Faraonische beschaving is er nog zeer zichtbaar en voelbaar. Daarbovenop geniet je van een idyllische setting: je vaart in alle comfort op de Nijl, duikt diep in de natuur en cultuur en het klimaat is er super.”

 De groep maakt de reis           

Anne: “Een Davidsfondsgroep begeleiden is een droom. De deelnemers zijn ontzettend weetgierig en er heerst een oprechte openheid naar elkaar en het land en zijn bewoners..”

Marleen: “De prijs/kwaliteit van Davidsfonds Cultuurreizen zit bijzonder goed. Je beleeft de cultuur echt in al zijn facetten. Bovendien vertrek je op reis met een groep gelijkgestemde zielen.”

 

Lievelingsplekken       

Anne: “Zonder twijfel is Luxor mijn lievelingsplek, dat voelt als ‘thuis’ vanwege de dijk en het water. Je vindt er ook het grootste museum ter wereld. Daarnaast heb je er het adembenemende tempelcomplex van Karnak, verbonden met de sierlijke Luxortempel.”

Marleen: “Het liefst van al ga ik de archeologische sites bezoeken. Enkele plekken waar ik graag kom, zijn het Djoserdomein in Sakkara, Amarna, de tempels van Karnak, de tempel van Hatsjepsoet of het eiland Philae met de tempel van Isis.”

 Mooiste herinneringen

Anne: “Dat was mijn eerste reis met een 50-tal leerlingen. Bij ons bezoek aan het graf van Ramses V-VI gaf een gids een heel mooie introductie in de Egyptologie. Het was een keerpunt in mijn leven. Ook een ezeltocht met sjeik Nubi van Gezira el Barat langs het oude pad dat de arbeiders van de farao volgden naar hun werkplaats was een magische ervaring.”

 

Marleen: “Een exclusief bezoek of een ontmoeting met de opgravingsleider van een site creëren unieke reismomenten. Maar het allermooiste cadeau als reisleider is de oprechte verwondering van de reizigers. Dat doe ik ook het liefste: mensen meenemen in mijn passie voor het oude Egypte.”

Ben jij ook gebeten door de Egypte-microbe? Wil jij deze cultuur leren kennen? 

Dan is een van de onderstaande reizen zeker iets voor jou! 

Egypte Klassiek met Anne Desplenter klik hier

Egypte, cruise van Caïro naar Aswan met Marleen Reynders klik hier

Egypte, Luxor met Anne Desplenter klik hier

 

ZOEK EEN REIS