chevron_left

Vijf goede redenen om op reis te gaan naar Brazilië met Davidsfonds Cultuurreizen.

 Je krijgt een unieke reis: je ziet de toeristische highlights en tegelijk is er oog voor architectuur, kunst, volksleven, muziek, gastronomie en Afro-Braziliaanse religies. Reisleider Zjakki Willems was al een 20-tal keren in Brazilië. Hij toont je het land met hart en ziel.

Variatie en ontspanning zijn twee andere troeven van deze reis: van Portugese barok tot hypermoderne kunst, mondaine én volkse buurten, koloniale stadjes tegenover hedendaagse architectuur. Uiteraard neem je de tijd om te ontspannen bij lekkere maaltijden en live muziek.


 

Bij Davidsfonds Cultuurreizen staan comfort en veiligheid voorop: je logeert in goedgelegen, aangename 4- en 5-sterrenhotels. Een daarvan werd door Oscar Niemeyer ontworpen en een is gelegen in een historisch pand. De hygiëne is goed in Brazilië en september is de beste maand om het land te bezoeken: er is geen of weinig regen, zonnig maar niet té warm, geen muggen (en dus ook geen dengue).

Het is nu hét moment om naar Brazilië te reizen: op de wereldranglijst van de voor toeristen meest veilige bestemmingen is Brazilië vorig jaar gestegen van de 44ste naar de 15de plaats, véél veiliger dan bijvoorbeeld India, Mexico of Turkije. Daar komt nog bij dat het toerisme in Brazilië boomt (vorig jaar + 63 % !). Daardoor schieten de prijzen van de vluchten naar Brazilië en van de tophotels de hoogte in. Het is dus nu of misschien nooit. 

Iedereen die ooit een keer in Brazilië is geweest, wordt verliefd op dit prachtige land en zijn vriendelijke mensen. Dat wordt misschien nog het mooiste uitgedrukt in het lied País Tropical van Jorge Ben Jor: "Moro num país tropical abençoado por Deus e bonito por natureza, mas que beleza", "Ik woon in een tropisch land, gezegend door God en prachtig van aard, hoe mooi toch".

 


Reisleider Zjakki Willems

Met een master in de politieke wetenschappen op zak rolde Zjakki de muziekwereld in. Hij is muziekproducer en radioprogrammamaker (VRT, RTBF e.a.). Daarnaast treedt hij regelmatig op als curator bij diverse festivals o.m. Europalia Brasil en het Moers Festival. Hij is ook tourmanager voor Belgische bands in Brazilië en voor Braziliaanse bands in Europa. Zjakki heeft 30 jaar ervaring als reisleider, vnl. in Italië, Portugal, China en de VS. 

Zijn liefde voor de Braziliaanse muziek is groot! Het liefst van al deelt hij zijn liefde voor Brazilië in al haar facetten met een fijne groep mensen. Met zijn uitstekende kennis van het land neemt hij je mee naar de mooiste plekjes, laat hij je kennis maken met de cultuur, de mensen en natuurlijk de muziek. Je beleeft deze reis met al je zintuigen: je beluistert en geniet van de muziek, ontmoet boeiende mensen, proeft de lokale keuken en dompelt je helemaal onder in de Braziliaanse cultuur! 

Zjakki gaat samen met jou op reis en begeleidt je van het begin tot het einde op deze boeiende cultuurreis. Een absolute aanrader!


Ben je nieuwsgierig? Wil je meer weten over deze reis? 

Bekijk hier het dagprogramma en details van de reis. 

Klik hier om de presentatie te zien die Zjakki maakte voor het reisevenement in februari 2024 (geen geluid) 

Voor praktische vragen en boekingen kan je terecht bij onze collega's van Omnia Travel

via mail cultuurreizen@omniatravel.be of via telefoon 016/24.38.38

ZOEK EEN REIS