chevron_left

Leer een taal op reis

Als je op reis gaat en het maximum uit je bezoek wil halen, dan is basiskennis van de taal onontbeerlijk. Het Centrum voor Levende Talen (CLT) en Davidsfonds Cultuurreizen slaan daarom de handen in elkaar en bieden je een unieke combinatie aan: een taalleer- en reiservaring in één.

De eerste editie van de taalreis in de lente van 2023 was een succes. Dertig enthousiastelingen, beginners en gevorderden,  trokken naar Valencia voor een taalbad Spaans. Guido en Rita waren twee van hen: "Op ons zeventigste wilden we graag een nieuwe taal leren. De ingrediënten van een Davidsfonds Cultuurreis spraken ons meteen aan: de begeleiding, de cultuurbeleving en de prima logies en maaltijden. We vonden het fantastisch om ter plaatse in het Spaans kleine conversaties te voeren, opschriften te lezen en op restaurant te gaan. Volgend jaar gaan we weer mee, maar we twijfelen nog tussen Spanje of Italië.”

Hoe werkt het?

We kiezen een leuke stad waar veel te beleven valt als uitvalsbasis. Er is een programma voor beginners en voor gevorderden, dus je kiest zelf je niveau. Het is perfect mogelijk om deze reis te maken met een partner die het programma volgt in de andere groep. 

Voor beginners

Je krijgt dagelijks één of twee uren taalles en kan de opgedane kennis meteen omzetten in de praktijk. Je leert de weg vragen, opschriften en eenvoudige teksten begrijpen, iets bestellen op restaurant, tickets reserveren, advies vragen in een apotheek...

 Voorkennis van de taal is niet nodig. Voordat je op reis vertrekt, volg je vijf taallessen (online of ter plaatse in Leuven), zodat je de klanken en de basis onder de knie krijgt.

Voor gevorderden

Heb je de taal al aardig onder de knie (B1-niveau) en zoek je een unieke kans om actief te oefenen met je lesgever, medereizigers en lokale bewoners? Dan bieden we een programma aan dat parallel loopt aan dat van de beginners, maar volledig in het Spaans of Italiaans.

 Voorafgaand aan de reis volg je twee inleidende sessies (online of ter plaatse in Leuven) die je zin zullen geven in meer. 

Klaar voor vertrek?

 ·         Op reis naar Bilbao met lesgeefsters Spaans Marian Cruz Casanez en Pili Molina Gomez

           Za 8 tot wo 12 juni 2024

 

·         Op reis naar Bologna met lesgeefsters Italiaans Sara D'Ercole en Laura Angelucci

          Ma 3 tot vr 7 juni 2024

 

Raadpleeg voor de prijs de website vanaf oktober 2023 of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.


ZOEK EEN REIS