chevron_left

Reizen voor alumni van de KU Leuven

Verken originele bestemmingen in het gezelschap van mede-alumni. De reisleiders met KU Leuven-achtergrond zijn echte kenners van de bestemming en nemen je mee op exclusieve reizen die bulken van historische en culturele hoogtepunten.


Parijs in het spoor van Napoleon - Do 21 tot zo 24 april 2022

Deze vierdaagse neemt je mee naar het imperiale Parijs van Napoleon I en Napoleon III. De twee Bonapartes streefden ernaar om van Parijs een nieuw Rome en de belangrijkste stad van Europa te maken. Napoleonkenner Emiel Lamberts leidt je rond in deze boeiende geschiedenis.

Ontdek deze reisOntdek de geschiedenis van Kreta & Santorini - Za 21 tot za 28 mei 2022

Op deze achtdaagse rondreis ervaar je zelf waarom de goden in Griekenland kwamen wonen en er nooit vertrokken zijn. De Minoïsche bewoners richtten grotten in tot plaatsen voor goden en bouwden hun paleizen op paradijselijke locaties. Je vaart naar het eiland Santorini, waar je de enorme kracht van een vulkaan ontdekt. 

Ontdek deze reisRoemenië betovert - Za 28 mei tot zo 5 juni 2022

Roemenië kende een turbulente geschiedenis, van de Daciërs en de Romeinen tot Ceaușescu. Die geschiedenis liet een grote rijkdom aan kunst en architectuur na. Onder leiding van Karel Peeters reis je van stad naar stad en doorkruis je pittoreske dorpjes in een overweldigende natuur.

Ontdek deze reisNaar de Biënnale voor beeldende kunst in Venetië - Do 6 tot zo 9 oktober 2022

Wie 'hedendaagse kunst' zegt, denkt automatisch aan de Biënnale van Venetië. Op de Biënnale is zoveel te zien en te beleven, dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Daarom sturen we je op pad met ervaren kunsthistorica Christiane, die je wegwijs maakt in het overweldigende aanbod.

VolzetMysterieus en intrigerend Egypte - Zo 9 tot za 22 oktober 2022

Deze 14-daagse rondreis door Egypte start in Caïro. Van daaruit neem je een binnenlandse vlucht naar Luxor, waar je inscheept voor een fantastische cruise op de Nijl. Je reist doorheen 5.000 jaar geschiedenis, van Caïro tot Aboe Simbel, langs een fabelachtig Nijllandschap waaruit indrukwekkende monumenten opdoemen. 

Volzet
De hoogtepunten van Israël en Jordanië - Za 29 oktober tot zo 6 november 2022

Deze reis brengt je naar het laagste punt van de wereld en naar de religieuze hoogtepunten van het christendom, de islam en het jodendom. Je doorkruist twee verschillende landen en ontdekt daarbij prachtige complexen zoals de Tempelberg, de verborgen stad Petra, het paleis van Masada en het imposante kasteel van Kerak. 

Volzet

 

ZOEK EEN REIS