chevron_left

Het Duitse Essen is een bruisende cultuurstad met internationale allures. Bewijs daarvan zijn de toptentoonstellingen van het Museum Folkwang. Je bezoekt er de tijdelijke tentoonstelling Renoir, Monet, Gauguin. Bilder einer fliessenden Welt. In Duisburg bewonder je de collectie hedendaagse kunst in het Museum Küppersmühle.


DAGPROGRAMMA

Je vertrekt met de autocar vanuit de luchthaven van Zaventem (om 7.00 uur) of het station van Berchem (om 7.45 uur) naar Essen. Onderweg vertelt je reisleider Stefan Annerel al heel wat over de tentoonstelling in het Museum Folkwang.


Zwaar gehavend door de Tweede Wereldoorlog verrees de stad Essen als een modernistische feniks uit haar as. De op het eerste zicht vreemde symbiose tussen moderne hoogbouw, romaanse kerken, neoclassicistische villa’s, de grootste Joodse synagoge van Duitsland en de imposante stalen torens uit haar rijke industriële mijnverleden, geeft de stad juist haar unieke en fascinerende karakter. Vandaag de dag is Essen voornamelijk bekend als een bruisende cultuurstad. 


Museum Folkwang presenteert, in een jubileumjaar, de tijdelijke tentoonstelling Renoir, Monet, Gauguin. Bilder einer fliessenden Welt. De grote eigen verzameling post-impressionistische werken wordt in dialoog geplaatst met de collectie van Kojiro Matsukatas uit Tokyo. Kunstenaar Stefan Annerel maakt je wegwijs in deze overvloed aan topstukken. 


Na het lichte middagmaal rij je verder naar Duisburg, waar je het Museum Küppersmühle (een gebouw van Herzog & de Meuron) en haar collectie hedendaagse kunst bezoekt. In een voormalige graanopslag kan je grootformaat schilderkunst van beroemde kunstenaars zoals Gerhard Richter, Rosemarie Trockel, Sigmar Polke en Anselm Kiefer bekijken. Verder is er ook de uitgebreide privéverzameling van Sylvia en Ulrich Ströher. Je keert terugkeer naar Berchem en Zaventem (waar de aankomst gepland is rond respectievelijk 18.30 uur en 19.15 uur). 


ZOEK EEN REIS