chevron_left

Win een exemplaar van het boek Sint-Petersburg

Hoe deelnemen?

Klik op deze link, antwoord op de vraag en laat je gegevens achter. Uit de juiste antwoorden trekken we willekeurig drie winnaars, die een boek krijgen toegestuurd door Standaard Uitgeverij. Deelnemen kan tot en met 17 oktober 2021.

Je vindt het antwoord op de vraag in de reisbeschrijving van de reis naar Moskou & Sint-Petersburg die Emmanuel Waegemans begeleidt voor Davidsfonds Cultuurreizen. Deze reis gaat door van 20 tot 27 mei 2022.


Wat bezielde de Russische tsaar Peter I (1672-1725) om aan de rand van het land, ver weg van het kloppend hart van Rusland en de oude hoofdstad Moskou, in een nog maar pas op de Zweden veroverd moerasgebied een stad uit de grond te stampen? Zonder verbindingswegen, zonder infrastructuur, zonder bouwmateriaal en zonder voedsel voor de werkmannen. Letterlijk uit het niets. Voor zijn tijdgenoten leek het een waanzinnige onderneming, maar het plan slaagde. In minder dan een eeuw verrees ver weg van het oude Moskou een nieuwe hoofdstad, een nieuw imperium binnen het rijk, een stad die als voorbeeld moest dienen voor de rest van het land. Dit boek van Emmanuel Waegemans schetst de eerste honderd jaar van de stad Sint-Petersburg, de droomstad van Peter de Grote.ZOEK EEN REIS