zoom_out_map chevron_left chevron_right

De Szechuan Chinese keuken in Antwerpen
arrow_forward18 september 2021 -
arrow_back18 september 2021

assignment_ind Reisleider: Daphne Aalders assignment_ind Reisleider: Lieve De Clerck Inschrijven is niet meer mogelijk
DAPHNE AALDERS: “De Chinese keuken is de grootste ter wereld. Er een deelsegment uit kiezen (de Szechuan Chinese keuken) maakt het winkelen in de Chinese winkels wat overzichtelijker. Die winkels staan vol wonderlijke ingrediënten waarvan er steeds meer hun geheimen prijsgegeven. Zelfs al kom ik wekelijks in de Chinese winkel, ik ontdek er elke keer iets nieuws en word er gewoon vrolijk van.”

LIEVE DE CLERCK: “In vogelvlucht leren we China en de culturele en symbolische eetgewoonten kennen. De rijstkom en eetstokjes staan letterlijk en figuurlijk voor jullie klaar…”
 
Afspraak aan het Centraal Station van Antwerpen om 15.00 uur. Vandaar vertrek je op kookwandeling door Chinatown. Je ontdekt dat de Szechuan keuken getypeerd wordt door contrast: pikant tegen mild en krokant versus zijdezacht. In de winkels maak je kennis met de verschillende ingrediënten, leer je de echte Szechuanpeper herkennen en worden de do’s and don’ts uit de doeken gedaan. 
 
Aangekomen in het multiculinaire kookatelier Food For Foodies geeft Lieve De Clerck, kenner en liefhebster van de Chinese cultuur, een lezing over die Chinese (eet)cultuur. 
 
Vervolgens leer je lekkere en snelle gerechten maken, vol smaak en geniet je van het zelfbereide avondmaal. 
 
Nadat je je culinaire grenzen hebt verlegd, wandel je rond 21.00 uur terug naar het Centraal Station van Antwerpen waar deze culinaire dag eindigt.
 
FOOD FOR FOODIES
Daphne kreeg van de stad Antwerpen de vraag om de multiculturele buurt Antwerpen Noord op een positieve manier in de kijker te zetten. Ze is in die buurt gaan rondwandelen en was meteen verkocht. Je vindt er winkels met alle smaken van de wereld: Afrikaans, Turks, Arabisch, Indiaans ... Dat heeft geleid tot de uitgave van twee kookboekjes 't Winkelend Noord. En zo is ook het idee geboren voor Food for Foodies, waarmee ze culinaire wandelingen en kookworkshops aanbiedt.


Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 115
  • min. 15, max. 20 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Culinaire wandeling, workshop en deskundige toelichting door Daphne Aalders
  • Lezing door Lieve De Clerck
  • Zelfgemaakt avondmaal
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • OPGELET
  • Er is geen gemeenschappelijk vervoer naar en van Antwerpen voorzien. Je kiest dus zelf of je met het openbaar vervoer of de eigen auto komt, die je in Antwerpen betalend kan parkeren.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left