zoom_out_map chevron_left chevron_right

De keukens van het Midden-Oosten in Antwerpen
arrow_forward10 september 2021 -
arrow_back10 september 2021

assignment_ind Reisleider: Koert Debeuf assignment_ind Reisleider: Daphne Aalders Inschrijven is niet meer mogelijk
DAPHNE AALDERS: “Ik word altijd zo blij als ik één van de vele Antwerpse winkels binnenstap met een aanbod uit het Midden-Oosten. Het is een andere wereld. Je bent op vakantie terwijl je boodschappen doet. Ik kom er vaak, denk alle producten te kennen en toch ontdek ik regelmatig nog iets nieuws. Dat ligt deels aan mij, omdat mijn oog niet eerder op het product viel. Maar dat ligt ook aan de winkels, die blijven verdiepen en een steeds specifieker gamma aanbieden.” 

KOERT DEBEUF: “Cultureel gezien is het Midden-Oosten wat ongekend en daardoor ook onbemind. Dat is jammer want wat je daar kan bewonderen aan cultureel en historisch erfgoed is werkelijk fenomenaal! De Romeinse site van Leptis Magna in Libië, Baalbek in Libanon, Middeleeuws Caïro, de Omajjadenmoskee in Damascus … Ik kan alleen maar hopen dat de vrede snel terugkeert in de regio en dat mensen opnieuw de kans krijgen om al die fantastische sites te bezoeken.” 

 
Afspraak om 9.00 uur aan het Centraal Station van Antwerpen. Je wandelt samen naar het nabijgelegen multiculinaire kookatelier Food For Foodies. Daar geeft Midden-Oosten-expert Koert Debeuf een inleiding tot het Midden-Oosten. 
 
Daarna vertrek je op kookwandeling. Je krijgt uitleg over de verschillende ingrediënten en doet je inkopen in één van de typische winkels. Met specerijen zoals sumak, sesam, all spice en za’atar krijgen de gerechten een heel eigen identiteit, terwijl gewone ingrediënten zoals tomaat, peterselie en zoete ui de basis vormen. Je komt zelfs te weten waar Yotam Ottolenghi, de bekende Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken, boodschappen doet als hij in Antwerpen is. 
 
Na de wandeling kook en eet je samen met de groep. Nadat je je culinaire grenzen hebt verlegd, wandel je rond 15.00 uur terug naar het Centraal Station van Antwerpen waar deze culinaire dag eindigt.

FOOD FOR FOODIES
Daphne kreeg van de stad Antwerpen de vraag om de multiculturele buurt Antwerpen Noord op een positieve manier in de kijker te zetten. Ze is in die buurt gaan rondwandelen en was meteen verkocht. Je vindt er winkels met alle smaken van de wereld: Afrikaans, Turks, Arabisch, Indiaans ... Dat heeft geleid tot de uitgave van twee kookboekjes 't Winkelend Noord. En zo is ook het idee geboren voor Food for Foodies, waarmee ze culinaire wandelingen en kookworkshops aanbiedt.


Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 120
  • min. 15, max. 20 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Culinaire wandeling, workshop en deskundige toelichting door Daphne Aalders
  • Lezing door Koert Debeuf
  • Zelfgemaakt middagmaal
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • OPGELET
  • Er is geen gemeenschappelijk vervoer naar en van Antwerpen voorzien. Je kiest dus zelf of je met het openbaar vervoer of de eigen auto komt, die je in Antwerpen betalend kan parkeren.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left