zoom_out_map chevron_left chevron_right

Parijs
arrow_forward23 september 2021 -
arrow_back23 september 2021

assignment_ind Reisleider: Stefan Annerel Inschrijven is niet meer mogelijk

STEFAN ANNEREL: Laat je meeslepen naar een bruisend Parijs, een stad die ontwaakt uit de corona-slaap. Na een bezoek aan het bekende Centre Pompidou, gids ik jullie door de Marais voor de grote galerijen, die over heel de wereld gelauwerd worden. Galerie Perrotin, Galerie Almine Reich, Marian Goodman Gallery en David Zwirner Gallery staan zeker op het programma.”


Je rijdt met de Thalys naar Parijs. Daar gebeuren alle verplaatsingen te voet en met het openbaar vervoer. Je brengt eerst een bezoek aan de ingepakte Arc de Triomphe. Vervolgens staat een tentoonstelling in het Centre Pompidou op het programma. Het programma wordt meegedeeld zodra het bekend is. Dan ontdek je de prestigieuze collectie Pinault in de vlakbij gelegen Bourse de Commerce. Tenslotte leidt jouw reisleider je nog even door de historische wijk Le Marais met tal van kunstgalerijen en leuke winkels, om dan terug te keren naar de Gare du Nord.


ARC DE TRIOMPHE INGEPAKT

Speciaal voor de Arc de Triomphe creëerde ‘inpakkunstenaar’ Christo het tijdelijke kunstwerk: L’Arc de Triomphe wrapped. Oorspronkelijk zou de ingepakte Arc de Triomphe te zien zijn in september 2020, maar vanwege de coronacrisis werd dit uitgesteld naar het najaar van 2021. En ondanks het overlijden van de kunstenaar op 31 mei 2020 gaat het inpakken door. Een van de bekendste monumenten van Parijs wordt dan gehuld in zilverblauw doek. Wie het beeld van de ingepakte Pont Neuf nog voor ogen heeft, weet dat je dit niet mag missen. Het kunstproject is in nauwe samenwerking met het Centre des monuments nationaux (CMN) en het Centre Pompidou tot stand gebracht. Voor de realisatie is 25.000 m² zilverblauwe stof van het recycleerbare polypropyleen en 7 kilometer rood touw nodig. Tijdens de voorbereidingen en in de periode dat het kunstwerk te zien is, zal er niets veranderen aan de ruimte onder de Arc de Triomphe, waar al sinds 1923 de eeuwige vlam voor het graf van de onbekende soldaat brandt.

 

BOURSE DE COMMERCE

De Collectie Pinault heeft in Parijs een thuis gevonden in het gebouw van de Bourse de Commerce, dat volledig gerenoveerd wordt onder het toeziend oog van de Japanse architect Tadao Ando. De Franse zakenman François Pinault, kunstbeschermer en fervent verzamelaar van hedendaagse kunst (hij bezit meer dan 5.000 werken uit de 20ste en 21ste eeuw), breidt zijn netwerk van permanente musea uit met de opening van deze prestigieuze locatie. De Collectie Pinault gaat nu nog een stap verder: de Bourse de Commerce zal een centrale plaats innemen in het originele opzet van de werken, in samenwerking met de volgende musea: Palazzo Grassi, Punta della Dogana en Teatrino in Venetië.Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 255
  • min. 15, max. 25 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Stefan Annerel
  • Gebruik van de audiofoon
  • Treinreis met Thalys in 2de klasse Brussel-Zuid - Paris Nord h/t
  • Tickets voor het openbaar vervoer in Parijs, want alle verplaatsingen gebeuren te voet en met het openbaar vervoer
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • TREINGEGEVENS (o.v.)
  • 23/09 Brussel-Zuid 07.43 u. - Paris Nord 09.05 u.
  • 23/09 Paris Nord 19.25 u. - Brussel-Zuid 20.47 u.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left