zoom_out_map chevron_left chevron_right

Japanse tuinen en cultuur in België
arrow_forward3 oktober 2020 -
arrow_back3 oktober 2020

assignment_ind Reisleider: Marc Verachtert Inschrijven is niet meer mogelijk
Marc Verachtert: "Mijn beste alternatief om dit jaar een vleugje Japan op te snuiven is naar Limburg reizen. Het is er thuiskomen in de Japanse tuin en langslopen bij vrienden met een even grote Japanpassie."


Rond 8.00 uur vertrekt u in een comfortabele autocar van het station van Hasselt naar Dilsen-Stokkem. Daar bezoekt u de privétuin van de familie Clemens-Gheys. Een perceel van 12 are werd er omgetoverd tot een Japanse oase waar schoonheid en functionaliteit elkaar ontmoeten. Water, rotsen en specifieke beplanting creëren het meditatie-gevoel. Deze Limburgse tuinrealisatie werd bekroond met gouden medailles in de tuinwedstrijden ‘De Limburgse Tuinaannemer 2017’ en ‘De Vlaamse Tuinaannemer 2018-2019’. De jury waardeerde de doordachte plantenkeuze, maar zag vooral doorgedreven vakmanschap in het oog voor detail in de verhardingen en de aanleg van de zwemvijver.


Na de rondleiding door de tuin krijgt u een demonstratie Ikebana, de Japanse bloemsierkunst die bedoeld is om natuur en mens dichter tot elkaar te brengen. In tegenstelling tot de kunst van het bloemschikken in de westerse wereld, waar vooral de kwaliteit van de bloemen voorop staat, is de Japanse bloemschikkunst gericht op het scheppen van een fraaie compositie. Begrippen als harmonie, minimalisme, symboliek en betekenis van het bloemstuk spelen een grote rol in de Ikebana bloemschikkunst.


Vervolgens bezoekt u een bonsaituin in Zonhoven. Bonsai is de traditionele Japanse kunstvorm die gericht is op het kweken van miniatuurbomen in sierpotten. De bonsaitraditie kent een specifieke schoonheidsleer die zich heeft ontwikkeld onder invloed van het zen-boeddhisme.


In een Japans restaurant in Hasselt geniet u van een assortiment sushi en krijgt u een sake tasting, de Japanse alcoholische rijstdrank.


Vervolgens komt de Japanse thee- en wandeltuin in Hasselt aan bod. Deze grootste Japanse tuin in West-Europa is aangelegd door Japanse specialisten. Achter elke steen en plant zit een overvloed aan symboliek. Het is een ideale plek om te ontsnappen aan het drukke alledaagse leven. Uw reisleider Marc Verachtert was als tuinarchitect betrokken bij het tot stand komen van deze tuin en vertelt u over het ontstaan van de tuin, de symboliek en de Japanse gebruiken.


Een echte theemeester sluit deze dag af. Hij gidst u door het theeritueel dat kunst en traditie verenigt. Hij legt de principes van de theeceremonie uit en demonstreert dit in de stijl van zijn theeschool Urasenke, 1 van de grote 3 scholen in Japan.


U wordt teruggebracht naar het station van Hasselt rond 18.00 uur.

Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 195
  • min. 15, max. 20 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken en workshops
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Marc Verachtert
  • Gebruik van de audiofoon
  • Licht middagmaal met sake tasting in een Japans restaurant
  • Vervoer ter plaatse in comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur) van het station van Hasselt h/t
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • OPGELET
  • Er is geen gemeenschappelijk vervoer naar en van het station van Hasselt voorzien. U kiest dus zelf of u met het openbaar vervoer of uw eigen auto komt, die u in Hasselt betalend kunt parkeren.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left