zoom_out_map chevron_left chevron_right

Wijn- en bierb(r)ouwers in het Heuvelland - met concert van Piet J. Swerts
arrow_forward14 november 2020 -
arrow_back14 november 2020

assignment_ind Reisleider: Gido Van Imschoot Inschrijven is niet meer mogelijk

GIDO VAN IMSCHOOT: In het diepe westen van ons land, bestaat een heuse wijn- en biercultuur. Wie door de streek reist, ontdekt op de heuvels van de West-Vlaamse bergen tientallen kleine percelen met mooi opgebonden ranken. Maar de streek levert niet enkel wijn. Nabij hoppestad Poperinge bewonderen we de lange palen met de klimmende hoppe die aan de basis ligt van het schuimend abdij- en trappistenbier. Tijdens deze reis maken we kennis met het diepe zuiden  van West-Vlaanderen, een gastvrije regio waar een rijke geschiedenis en het goede leven hand in hand gaan.PIET J. SWERTS: It’s all music is mijn feestelijk retrospectief jubileumconcert, exact op mijn 60ste verjaardag. 14 (symbolisch) gloednieuwe arrangementen voor piano en strijkorkest laten u een selectie van mijn vroegere (Rotations, Elegia e.a.) en recente werken horen (Sonata n°17), gecombineerd met werken van mijn lievelingscomponisten Beethoven, Satie, Chopin, Debussy en Soler! 


U heeft de keuze om op de autocar te stappen aan het station van Oostende (vertrek om 8.15 uur) of aan het Vrijetijdscentrum in Jabbeke (waar ‘s avonds het concert plaatsvindt) rond 9.00 uur. Daarna rijdt u door naar het Heuvelland en brengt in de voormiddag een bezoek aan het wijndomein Entre-Deux-Monts van de familie Bacquaert. De schitterende ligging van de wijngaarden tussen de Rode en de Zwarte Berg, was de inspiratie voor de naam van het domein. Het koele klimaat tussen de bergen staat garant voor frisse, aromatische en elegante witte, rode en mousserende wijnen. Tijdens een rondleiding en een degustatie vertellen de wijnmakers en uw reisleider Gido Van Imschoot meer over dit unieke domein.


Op de middag wordt u verwacht in Watou voor een middagmaal begeleidt door wijnen uit het Heuvelland. Nadien maakt u in Poperinge een stadswandeling met lokale gids door dit centrum van bier en hop. Tenslotte neemt Gido u mee voor een rondleiding in de Brouwerij St. Bernardus in Watou. Hier wordt sinds 1946 donker en blond bier van hoge gisting gemaakt. U geniet hier uiteraard ook van een degustatie gecombineerd met een lichte maaltijd.


Nadien rijdt u terug naar Jabbeke voor het exclusieve jubileumconcert (start om 19.00 uur) ter ere van de 60ste verjaardag van componist en pianist, en gewaardeerd Davidsfonds Cultuurreizen reisleider, Piet J. Swerts. Samen met het professionele strijkorkest Ataneres zal Piet er instaan voor een feestelijk programma. Hij heeft zelf zijn gekendste composities gearrangeerd voor pianosolo en strijkorkest.  Daarnaast zijn er werken die Piet erg na aan het hart liggen, zoals van Beethoven, Chopin, Debussy, Satie en Soler, speciaal in een nieuw kleedje gestoken. Hij leidt elk stuk ook zelf in. Een niet te missen avond!

 

Na het concert rijdt de autocar terug naar het station van Oostende voor deelnemers die daar zijn opgestapt (aankomst in Oostende ten vroegste rond 21.15 uur).
Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 245
  • min. 15, max. 25 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • De toegangsgelden voor de vermelde, vaak exclusieve bezoeken
  • Ticket voor het exclusieve verjaardagsconcert voor en door Piet J. Swerts in Jabbeke
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Gido Van Imschoot
  • Lokale Nederlandstalige stadsgids in Poperinge
  • Fooi voor lokale gids en chauffeur
  • 1 middagmaal met dranken inbegrepen en 1 lichte maaltijd tijdens de degustatie in Watou
  • Vervoer in comfortabele autocar van het station van Oostende of het vrijetijdscentrum in Jabbeke (h/t)
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • Opgelet: deze reis vertrekt vanuit het station van Oostende of aan het vrijetijdscentrum in Jabbeke (waar er gratis parking is voorzien). Gezien het concert in Jabbeke (start om 19.00 uur), zal de transfer naar het station van Oostende ten vroegste om 20.45 uur gepland staan (met aankomst aan het station in Oostende rond 21.15 uur).

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left