zoom_out_map chevron_left chevron_right

Belgische bieren in Brussel
arrow_forward12 september 2020 -
arrow_back12 september 2020

assignment_ind Reisleider: Erik Verdonck Inschrijven is niet meer mogelijk
ERIK VERDONCK: “Brussel is een grootstad in zakformaat. De internationale allure blijkt uit de recente explosie aan craft brewers en craft beer bars. Enkele jaren geleden vond u amper 2 brouwerijen in de stad, nu weet u niet welke eerst te kiezen. Sommige brouwerijen bevinden zich in unieke historische panden. We gaan samen op zoek naar enkele toppers in en rond Brussel.”

Vanuit Zaventem rijdt u rond 8.30 uur in een comfortabele autocar naar Waterloo waar u start met een  bezoek aan Brasserie de Waterloo. 


Op een steenworp van het slagveld van Waterloo ligt de Ferme de Mont Saint-Jean, waar de Engelse soldaten werden verpleegd tijdens de beroemde veldslag. Vandaag huist hier de Brasserie de Waterloo. De microbrouwerij van Waterloo gebruikt de meest performante productiemiddelen, maar de kwaliteit van het bier hangt in de eerste plaats af van de gebruikte grondstoffen. Alle basisgrondstoffen zijn lokaal, met uitzondering van de typische hop, die binnenkort ook een belangrijke plaats zal innemen in het landschap van de site. In deze brasserie brouwt men het hoevebier Waterloo Récolte, de Tripel Blond, Strong Oak, Strong Kriek en Cuvée Impériale. In een van de vleugels van de boerderij werd een stokerij ingericht waar ze whisky en gin produceren.


Vanzelfsprekend mag hét bier van de Zennevallei, de Lambiek, niet ontbreken op dit programma.

Lambiek draagt als enige bier een gecontroleerde benaming en moet worden gebrouwen volgens wettelijk vastgelegde normen. In Itterbeek, net buiten de ring van Brussel, bezoekt u Brouwerij Timmermans, de oudste lambiekbrouwerij ter wereld. De lambiek rijpt er op eikenhouten vaten in de foederzaal. In de historische brouwerij leert u alles over het specifieke brouwproces. U maakt er kennis met zowel Lambiek, Geuze en Faro alsook fruitbieren met natuurlijke aroma’s van o.a. kriek, perzik en framboos. 


Na het lichte middagmaal trekt u de hoofdstad in. De Tour & Taxis site aan de haven biedt een staalkaart van wat er beweegt in de bierwereld. Brasserie de la Senne, begonnen in Oud Molenbeek, sloeg er haar tenten op in een ruim nieuw pand. De Zennebrouwers zijn intussen stevig verankerd in hun thuisstad. Hun Zinnebir en Taras Boulba herken je aan de moutigheid, hopbitterheid en fruitige gist. Er wordt alleen water, mout, hop en gist gebruikt en de productie bestaat vooral uit lichtere bieren met veel smaak. U ontdekt er de Brusselse pils, een houtgerijpt Vlaams roodbruin bier en een traditionele saison. 


U besluit de dag met een bezoek aan de binnenstad waarbij uw reisleider het project van het bierbelevingscentrum in het beursgebouw toelicht. Daarna bezoekt u het brouwerijmuseum van het Brouwershuis op de Grote Markt. Degustaties in de bar zijn hier facultatief.


Terug naar Zaventem waar u naar schatting rond 19.00 uur aankomt.Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 165
  • min. 15, max. 20 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • INBEGREPEN
  • De bezoeken en degustaties in de in het programma vermelde brouwerijen m.u.v. het Brouwershuis
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Erik Verdonck en Nederlands- of Franstalige toelichting door specialisten ter plaatse
  • Gebruik van de audiofoon
  • Traditioneel licht middagmaal
  • Vervoer in een comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur), vertrek vanuit de luchthaven van Zaventem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left