zoom_out_map chevron_left chevron_right

Troje & Toetanchamon in Londen
arrow_forward18 januari 2020 -
arrow_back18 januari 2020

assignment_ind Reisleider: Tom Boiy assignment_ind Reisleider: Marleen Reynders book Boek nu
MARLEEN REYNDERS: ‘De ontdekking van het graf van Toetanchamon is een spectaculair verhaal, prachtige artefacten blijven fascineren en ontroeren door de hoge artistieke waarde en de symbolische kracht ervan. De expo Toetanchamon, de schat van de farao toont meer dan 150 originele kunstvoorwerpen waarvan heel wat objecten nog nooit werden getoond buiten Egypte. Het is een unieke kans om de collectie te (her)ontdekken.’

TOM BOIY: ‘3.000 jaar geleden vertelde de Griekse dichter Homerus het verhaal van de stad Troje en door de eeuwen heen inspireerden deze verhalen menig schrijver en kunstenaar. Het verhaal van de Trojaanse oorlog, het paard van Troje en Helena van Troje ... Geïnspireerd door de verhalen gingen archeologen en avonturiers op zoek naar de locatie van deze mythische stad. Heeft Troje werkelijk bestaan? En kloppen de verhalen van de oude Griekse schrijvers? We gaan op zoek naar de waarheid achter de mythe.’

The British Museum
Troje - mythe en realiteit
De stad Troje en Homeros’ verhaal van de 10-jarige oorlog staan in ons collectief geheugen gegrift en hebben allerlei kunstenaars doorheen de Westerse geschiedenis geïnspireerd. In deze tentoonstelling herbeleeft u de fascinerende verhalen over de Trojaanse (en Griekse!) helden, maar verkent u ook de archeologische en historische werkelijkheid erachter. Met een stad op de grens tussen Europa en Azië omvat deze geschiedenis zowel Westerse als Oosterse elementen.

Saatchi Gallery
Toetanchamon, de schat van de farao
Op 4 november 1922 deed de Britse archeoloog Howard Carter een buitengewone ontdekking in de Vallei der Koningen in Egypte. Hij vond er het graf van Toetanchamon, farao van de 18de Egyptische dynastie, en ‘vele prachtige voorwerpen … en goud ... overal is er de glinstering van goud.’ De tentoonstelling Toetanchamon, de schat van de farao viert het (bijna) eeuwfeest van de ontdekking van het koninklijke graf en brengt uitzonderlijke artefacten samen. De meeslepende tentoonstelling wordt gepresenteerd door het Egyptische ministerie van Oudheden in de Saatchi Gallery en toont meer dan 150 meesterwerken, waarvan er 60 voor de eerste keer buiten Egypte reizen. Een van de topstukken van de collectie is een prachtig beeld van de god Amon als beschermer van de farao. 

DAGPROGRAMMA
Met de Eurostar reist u van Brussel-Zuid naar Londen. Daar gebeuren alle verplaatsingen te voet en met het openbaar vervoer. Ter plaatse wordt de groep opgesplitst. Afwisselend brengt u met Marleen Reynders een bezoek aan de tentoonstelling Toetanchamon, de schat van de farao in de Saatchi Gallery en met Tom Boiy aan de expo Troje - mythe en realiteit in The British Museum. Tussen de bezoeken door komen beide groepen samen voor het inbegrepen middagmaal. ’s Avonds neemt u de Eurostar terug naar Brussel-Zuid.

book Boek nu

Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 375
  • min. 15, max. 38 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Marleen Reynders en Tom Boiy
  • Gebruik van de audiofoon
  • Middagmaal in een lokaal restaurant
  • Treinreis met Eurostar in 2de klasse Brussel-Zuid - London St Pancras h/t
  • Tickets voor het openbaar vervoer in Londen
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • TREINGEGEVENS (o.v.)
  • 18/01 Brussel-Zuid 08.52 u. - London St Pancras 10.02 u.
  • 18/01 London St Pancras 19.34 u. - Brussel-Zuid 22.38 u.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left