zoom_out_map chevron_left chevron_right

Den Haag
arrow_forward23 oktober 2022 -
arrow_back23 oktober 2022

assignment_ind Reisleider: Dimitri De Maesschalck assignment_ind Reisleider: Edward De Maesschalck Inschrijven is niet meer mogelijk
Den Haag bewijst dat een moderne skyline en een historische binnenstad elkaar prima kunnen vinden. Met Edward De Maesschalck wandel je door het oude centrum. Dimitri leidt je rond in het Mauritshuis, waar je werken uit The Frick Collection kan bewonderen. Je sluit de dag af met een bezoek aan het Panorama Mesdag.

Je vertrekt met de autocar vanuit de luchthaven van Zaventem (rond 7.30 uur) of het station van Berchem (rond 8.00 uur) naar Den Haag. We splitsen de groep in twee. 


Een groep wandelt met Edward De Maesschalck langs het Buiten- en Binnenhof, door het oude centrum, het paleis Noordeinde en het Lange Voorhout. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je midden in het hart van de Nederlandse democratie. Op deze plek speelden belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis zich af. Maar ook de toekomst wordt hier gemaakt. In het Torentje, dat zich naast het Mauritshuis bevindt, heeft de minister-president sinds 1982 zijn werkkamer.


Het paleis Noordeinde wordt ook het Oude Hof genoemd. Hier woonde in de 16de eeuw Louise de Coligny, de weduwe van Willem van Oranje. Haar zoon, Frederik-Hendrik, liet het verbouwen tot het huidige paleis. Voor koningin Beatrix was het haar werkpaleis. Aan de overzijde van Paleis Noordeinde begint het Lange Voorhout, een statige laan met enkele van de mooiste woningen van Den Haag.  


De andere groep start met een begeleid bezoek aan het Mauritshuis o.l.v. Dimitri De Maesschalck. Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In 2022 is het precies twee eeuwen geleden dat het Mauritshuis zijn deuren opende voor het publiek. Het museum viert dit jubileum gedurende het hele jaar met bijzondere tentoonstellingen en je pikt er een van mee. Je bezoekt een selectie schilderijen uit de The Frick Collection in New York. Voor de eerste keer in zijn bestaan kan het Amerikaanse museum deze werken - bij zeer hoge uitzondering - uitlenen vanwege een verbouwing. De selectie schilderijen (behalve een) hebben Europa meer dan 100 jaar geleden verlaten en zijn sindsdien Amerika nooit meer uit geweest. Een van de topstukken die te zien zijn, is het alom bejubelde zelfportret van Rembrandt uit 1658. 


Daarna volgt een gezamenlijk middagmaal. In de namiddag wisselen de groepen van reisleider. 


Omstreeks 15.45 uur rij je naar Panorama Mesdag voor een vrij bezoek. Een dagje Den Haag is niet compleet zonder een bezoek aan het Panorama en andere belangrijke werken van Mesdag. Panorama Mesdag is het oudste panorama ter wereld dat nog altijd op zijn originele locatie is te bewonderen. Het vergezicht, met een lengte van 120 m en hoogte van 14 m, biedt een unieke kijk op het Scheveningen van mei-juni 1881.


 Nadien keer je huiswaarts met voorziene aankomst in Berchem rond 19.00 uur en Zaventem rond 19.30 uur.Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 190
  • min. 15, max. 30 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Nederlandstalige reisleiding, wandeling met Edward De Maesschalck & rondleiding in het Mauritshuis met Dimitri De Maesschalck
  • Toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
  • Gebruik van de audiofoon
  • Licht middagmaal in een lokaal restaurant
  • Vervoer in comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur) vanuit Zaventem of Berchem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left