zoom_out_map chevron_left chevron_right

Amsterdam - Hohe Messe
arrow_forward24 april 2022 -
arrow_back24 april 2022

assignment_ind Reisleider: Yves Senden Inschrijven is niet meer mogelijk

Bachs Hohe Messe (of H-moll-Messe) wordt door velen beschouwd als één van de mooiste klassieke composities, met al het beste van Bach gebundeld. Bach heeft deze ‘hoogmis’ niet in één keer gecomponeerd. De losse misdelen werden in verschillende  jaren gecomponeerd, het Credo bijvoorbeeld in 1732 en het Agnus Dei in 1739. 


Bachs Hohe Messe wordt uitgevoerd door  Philippe Herreweghe en Collegium Vocale Gent, een vooraanstaand vocaal ensemble op het gebied van oude muziek. In navolging van de laatste inzichten worden de grote werken van Bach en andere componisten in een kleinere, transparante bezetting uitgevoerd. Met Herreweghe als dirigent en solisten als Miriam Feuersinger en Alex Potter ben je verzekerd van een topuitvoering van Bachs Hohe Messe.


Op de heenreis zorgt reisleider Yves Senden voor een deskundige inleiding van de Hohe Messe van Bach. Hij situeert het werk binnen de muziekgeschiedenis en het oeuvre van de componist en besteedt aandacht aan de symboliek, instrumentatie, retoriek …


Je start in Amsterdam met een begeleid bezoek aan ‘het beste van het Rijksmuseum’.  Dat het Rijksmuseum tot de beroemdste musea van de wereld behoort, komt vooral door de faam van de meesterwerken uit de collectie zoals het zelfportret van Van Gogh, Het Straatje en Het melkmeisje van Vermeer en Rembrandts Nachtwacht. Maar ook het werk van Breitner en het Aziatisch Paviljoen zorgen ervoor dat het Rijksmuseum tot de verbeelding blijft spreken. DAGPROGRAMMA


Je vertrekt om 10.00 uur vanuit Berchem met de autocar naar Amsterdam waar je rond 12.30 uur aankomt  (neem, indien gewenst, een broodje mee voor onderweg).


Om 13.00 uur start een begeleid bezoek aan ‘het beste van het Rijksmuseum’. Aansluitend is er wat vrije tijd voor een individueel bezoek aan het museum of aan de stad.


Om 17.30 uur word je verwacht voor een welkom & lezing (exclusief voor onze groep) met Govert-Jan Bach (o.v.) in de Juliana Foyer van het Concertgebouw. Aansluitend volgt het avondmaal in het restaurant Lier van het Concertgebouw. Iets na 20.00 uur krijg je de allerbeste plaatsen toegewezen voor de uitvoering van de H-moll-Messe van Bach. Het einde is voorzien rond 21.45 uur. Terugreis naar Berchem met vermoedelijke aankomst rond middernacht.

Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 295
  • min. 15, max. 29 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Ticket in rang 1+ voor Bachs Hohe Messe in het Concertgebouw
  • De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Yves Senden
  • Drankje voor en na het concert
  • Avondmaal (3 gangen) in restaurant Lier van het Concertgebouw (of gelijkwaardig)
  • Vervoer in comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur), vertrek vanuit het station van Berchem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • OPGELET
  • Op het einde van deze dagreis kom je pas rond middernacht terug in Berchem aan. Je komt dus best met de auto naar de opstapplaats. Je kan de wagen parkeren op de betalende ondergrondse parking (ongeveer € 18/dag) of op de beperkte gratis parkeerplaatsen in de buurt van het station van Berchem. Meer informatie over de opstapplaatsen en parkeermogelijkheden krijg je samen met de reisdocumenten.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left