chevron_left search

Alain Grootaers & Jakobien Huisman

ALAIN GROOTAERS & JAKOBIEN HUISMAN zijn journalisten (en olijfboeren) die al dertien jaar in Andalucía wonen. Finca Don Carmelo is de naam van hun familieboerderij. 

Alain Grootaers: “Na een sabbatical van een jaar waarin we rondreisden, misten we de zon en de vrijheid en we besloten om naar Andalusië te verhuizen. We kenden de regio en wat ons beviel is dat het, in tegenstelling tot vele Franse dorpjes, niet doods is in de winter. We wonen in een landbouwstadje waar het hele jaar door iets te beleven is. Onze finca, waar de geiten vroeger letterlijk in de woonkamer stonden, hebben we doorheen de jaren verbouwd.”

“Bij de finca hoort 2,5 ha olijfgaard. Die was slecht onderhouden, maar we hebben hem nieuw leven ingeblazen. Doordat er al jaren niet meer gesproeid was met chemische middelen konden we meteen op een ecologische manier werken. Door te praten met boeren uit de buurt, maar ook met hulp van de universiteit van Cordoba voor het ecologische aspect, hebben we beetje bij beetje de nodige kennis opgebouwd. Wij oogsten al in november. Dan is de opbrengst kleiner, maar de kwaliteit beter.” 


Reizen van deze reisleider

ZOEK EEN REIS