zoom_out_map chevron_left chevron_right

Amsterdam
arrow_forward16 december 2018 -
arrow_back16 december 2018

assignment_ind Reisleider: Yves Senden book Boek nu

YVES SENDEN: ‘De focus van deze dagreis ligt op de 4 gezichten van Händel: zijn zelden uitgevoerde klavecimbelmuziek, zijn voortreffelijke Italiaanse periode, zowel instrumentaal (blokfluit) als vocaal (kamercantates), en als kers op de taart: zijn oratorium The Messiah.

Prettige ‘bijkomstigheden’: een schitterende concertzaal, een uitstekend restaurant en een fantastisch zicht op het water. En dat alles op één locatie, het architectonisch meesterlijke muziekgebouw aan het IJ.’

Al vele jaren staat de Nederlandse Organisatie Oude Muziek garant voor succesvolle festivals in Utrecht en omstreken. In december 2018 strijken zij met een minifestival rond Händel opnieuw neer in het prachtige Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Tijdens deze ontspannen dag staan 4 (!) concerten met werk van deze Duitse barokmeester op het programma. Dat is er 1 meer dan bij het programma tijdens de PurcellDag in februari 2018.

Deze Händeldag biedt een uitstekende dwarsdoorsnede van Händels rijke oeuvre en overspant zijn hele leven: solomuziek (klavecimbel), kamermuziek (blokfluit), het kleinschalig vocale (cantate) en het grootse (het oratorium The Messiah). Alle muziek wordt uitgevoerd door gerenommeerde musici en ensembles: Paolo Zanzu, La Cicala, Fabio Bonizzoni en Johannes Leertouwer.

DAGPROGRAMMA
Rond 8.15 uur  vertrekt u in een comfortabele autocar vanuit Gentbrugge, of rond 9.00 uur vanuit Berchem, naar het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Onderweg situeert Yves Senden de figuur en het werk van Händel en licht hij de concerten toe die op het programma staan.

Om 12.00 uur start het muziekprogramma met een klavecimbelrecital door de talentvolle Paolo Zanzu, waarbij niet alleen de zelden uitgevoerde suites maar ook bewerkingen van Händels aria’s door de Engelse klaviervirtuoos William Babell op het programma staan.

Het tweede concert, door het Nederlandse ensemble La Cicala, start om 14.00 uur. Het is een middagconcert met een selectie van intimistische maar daarom niet minder virtuoze blokfluitsonates van Händel en zijn Italiaanse tijdgenoten.

Om 16.00 uur is het de beurt aan Fabio Bonizzoni met zijn ensemble La Risonanza, goed voor 3 Italiaanse solocantates met de uitstekende sopraan Raffaela Milanesi.

Om 17.00 uur schuift u aan voor het avondmaal in restaurant Zouthaven in het Muziekgebouw.

Om 19.30 uur (inleiding om 18.00 uur) woont u Händels magistrale oratorium The Messiah bij, uitgevoerd door Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer. In 3 delen schetst Händel geboorte, lijden en de opstanding van Christus. Dit oratorium staat bol van de schitterende passages, met o.a. het beroemde Halleluia, en wordt terecht beschouwd als een van de sterkste oratoria uit het barokrepertoire. 

Rond 22.30 uur rijdt u met de bus terug naar Berchem en Gentbrugge, waar u na middernacht aankomt. 

book Boek nu

Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 250
  • korting met Davidsfonds Cultuurkaart: € 15
  • min. 30, max. 45 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Tickets voor 4 concerten tijdens de Händeldag in het Muziekgebouw aan ‘t IJ
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Yves Senden
  • Avondmaal in het restaurant Zouthaven van het Muziekgebouw
  • Vervoer in comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur), vertrek vanuit Gentbrugge en het station van Berchem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • ***
  • Opgelet: deze reis vertrekt vanuit Gentbrugge en het station van Berchem en niet vanuit de luchthaven van Zaventem
  • ***
  • OPGELET
  • Op het einde van deze dagreis komt u pas na middernacht terug in Gentbrugge of Berchem aan. U gaat dus best met de auto naar een van deze 2 opstapplaatsen. U kunt uw auto parkeren op de gratis P+R parking (Gentbrugge), in de bewaakte ondergrondse parking (Berchem, ongeveer € 18/dag) of op de beperkte gratis parkeerplaatsen in de buurt van het station van Berchem. Meer informatie over de opstapplaatsen en parkeermogelijkheden krijgt u samen met uw reisdocumenten.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left