chevron_left
DAPHNE AALDERS: “De Chinese keuken is de grootste ter wereld. Er een deelsegment uit kiezen (de Szechuan Chinese keuken) maakt het winkelen in de Chinese winkels wat overzichtelijker. Die winkels staan vol wonderlijke ingrediënten waarvan er steeds meer hun geheimen prijsgegeven. Zelfs al kom ik wekelijks in de Chinese winkel, ik ontdek er elke keer iets nieuws en word er gewoon vrolijk van.”

LIEVE DE CLERCK: “In vogelvlucht leren we China en de culturele en symbolische eetgewoonten kennen. De rijstkom en eetstokjes staan letterlijk en figuurlijk voor jullie klaar…”
 
Afspraak aan het Centraal Station van Antwerpen om 15.00 uur. Vandaar vertrek je op kookwandeling door Chinatown. Je ontdekt dat de Szechuan keuken getypeerd wordt door contrast: pikant tegen mild en krokant versus zijdezacht. In de winkels maak je kennis met de verschillende ingrediënten, leer je de echte Szechuanpeper herkennen en worden de do’s and don’ts uit de doeken gedaan. 
 
Aangekomen in het multiculinaire kookatelier Food For Foodies geeft Lieve De Clerck, kenner en liefhebster van de Chinese cultuur, een lezing over die Chinese (eet)cultuur. 
 
Vervolgens leer je lekkere en snelle gerechten maken, vol smaak en geniet je van het zelfbereide avondmaal. 
 
Nadat je je culinaire grenzen hebt verlegd, wandel je rond 21.00 uur terug naar het Centraal Station van Antwerpen waar deze culinaire dag eindigt.
 
FOOD FOR FOODIES
Daphne kreeg van de stad Antwerpen de vraag om de multiculturele buurt Antwerpen Noord op een positieve manier in de kijker te zetten. Ze is in die buurt gaan rondwandelen en was meteen verkocht. Je vindt er winkels met alle smaken van de wereld: Afrikaans, Turks, Arabisch, Indiaans ... Dat heeft geleid tot de uitgave van twee kookboekjes 't Winkelend Noord. En zo is ook het idee geboren voor Food for Foodies, waarmee ze culinaire wandelingen en kookworkshops aanbiedt.

ZOEK EEN REIS