zoom_out_map chevron_left chevron_right

Urania - Maanvaart in Antwerpen
arrow_forward29 augustus 2020 -
arrow_back29 augustus 2020

assignment_ind Reisleider: Roger Van Der Linden Inschrijven is niet meer mogelijk

ROGER VAN DER LINDEN: Luna, onze fascinerende begeleidster, heeft zowat alle culturen geïnspireerd tot mooie mythologische verhalen. Maar zeker zo interessant zijn de vele wetenswaardigheden, die we dankzij de wetenschap en onze ruimtereizen, ontdekt hebben. Tijd om eens goed naar haar te kijken en alle aspecten van haar verleden, heden en toekomst op een rijtje te zetten. 


U komt op eigen kracht met het openbaar vervoer of de wagen naar ‘t Eilandje in Antwerpen. Daar ontmoet u de groep en de medewerkers van Urania aan de kade van het Kattendijkdok (Londenbrug, Oostkaai 22) om 20.00 uur. 

Om 20.30 uur worden de trossen losgegooid en vaart u door de dokken van de Antwerpse haven. Tijdens de hele tocht kunt u genieten van een (inbegrepen) hapje en drankje aan de Open Bar

Bij afvaart geniet u eerst van een mooie zonsondergang. Daarna verschijnen de planeten Jupiter en Saturnus. Omstreeks 22.00 uur, bij de terugvaart, staat de maan aan de hemel. Onderweg kijkt u naar de sterrenhemel vanop de 2 buitendekken. De Uraniagidsen leren u de sterrenbeelden herkennen met behulp van een sterke lichtpijl. 

Tijdens de vaart trakteert Uraniagids Roger Van der Linden u op een boeiende voordracht over de maan. 

Een spectaculaire fulldome planetariumshow in de mobiele koepel*, opgesteld op het voordek van het schip, krijgt u er als extraatje bovenop!

U meert terug aan omstreeks 23.30 uur.

* Onder voorbehoud van gunstige weerscondities: bij veel wind en/of regen wordt de mobiele koepel niet opgesteld omwille van veiligheidsredenen.


URANIA

Urania is 1 van de 6 volkssterrenwachten die Vlaanderen rijk is, gelegen in Hove. In de Oudheid was Urania de muze van de sterrenkunde. Vandaag inspireert Urania u tot sterrenkunde en aanverwante wetenschappen als weerkunde en ruimtevaart. U kunt er terecht voor cursussen voor beginners en gevorderden, gegidste bezoeken aan de sterrenwacht, waarnemingsavonden, voordrachten …
Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 150
  • korting leden Urania of Davidsfonds Cultuurkaart (niet cumuleerbaar): € 5
  • min. 40, max. 50 deelnemers
  • OPGELET
  • Er is geen gemeenschappelijk vervoer naar en van Antwerpen voorzien. U kiest dus zelf of u met het openbaar vervoer of uw eigen auto komt, die u in Antwerpen aan ‘t Eilandje betalend kunt parkeren.
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Maanvaart in de haven van Antwerpen met maanlezing
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Roger Van der Linden en Uraniagidsen
  • Hapjes en drankjes aan boord van het schip (beperkte keuze)
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left