zoom_out_map chevron_left chevron_right

Belgische bieren in Antwerpen
arrow_forward19 september 2020 -
arrow_back19 september 2020

assignment_ind Reisleider: Erik Verdonck Inschrijven is niet meer mogelijk

ERIK VERDONCK: “Bij Antwerpen denkt u spontaan aan de historische stadsbrouwerij en de Kempische trappisten. Verspreid over de regio tot aan de Nederlandse grens brengen nieuwkomers internationale invloeden uit de hele bierwereld binnen en vind je traditionele dorps- en streekbrouwerijen. Samen bezoeken we enkele pareltjes.”


Vanuit Berchem rijdt u rond 7.30 uur in een comfortabele autocar naar Baarle Hertog. In die Belgische enclave ten noorden van de provincie Antwerpen bent u welkom bij De Dochter van de Korenaar. Die brouwer is sinds jaren een begrip onder bierkenners. Hij verkent de grenzen van en tussen bestaande bierstijlen met zijn houtgerijpte bieren die rokerige of zurige toetsen verraden. Geen gebaande paden dus, maar een ontdekkingstocht. In de enorme kelder kunnen wel 600 houten vaten staan. Sommige bieren blijven 1,5  jaar in het vat voor ze gebotteld worden. Het eerste bier in hun assortiment was Noblesse, een Belgian Ale met frisse fruitige tonen. Ook de Belle-Fleur, een IPA met citrussmaak en bloemige aroma’s, is heel populair. Maar volg vooral uw eigen gevoel en smaak. In de gerenoveerde hoeve proeft u Extase, Embrasse, La Renaissance of een ander bier uit de uitgebreide familie van De Dochter van de Korenaar.


Na het inbegrepen middagmaal rijdt u naar de zuidrand van de stad Antwerpen. In die regio vindt u een heleboel nieuwe craft brewers. Cabardouche in Borgerhout, Gistgeest in Deurne, Hoogmis in Edegem, De Keukenbrouwers in Hove, Malcroys Brewing in Kontich …  Uw reisleider heeft gekozen voor een bezoek aan de Tall Poppy Brewing Company in Kontich. Daar wordt op kleine schaal bier gebrouwen in een altijd wisselend assortiment, niet gehinderd door tradities. Het bier dat u hier proeft, blijft een verrassing. Want zoals ze het zelf verwoorden: “Wij brouwen geen tripel, blond of bruin maar eerder bieren die niet altijd strikt tot 1 stijl behoren. We tekenen graag met dikke strepen, in felle kleuren, en onze bieren gaan volop voor smaak.”


Vanuit Kontich rijdt u naar ‘t Eilandje, waar de Antwerpse Brouw Compagnie haar tenten heeft opgeslagen in het vroegere Noorderpershuis. Daardoor heeft de stad terug een eigen, onafhankelijke brouwerij. In de brouwerij wordt de laatste nieuwe technologie gecombineerd met traditionele brouwmethodes en aandacht voor het milieu. De kaart vermeldt hier o.a. Bootjesbier, Nonkel Pater en het oer-Antwerpse Seefbier, gebrouwen naar een eeuwenoud recept.


Rond 18.30 uur brengt de autocar u terug naar het station van Berchem.


Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 165
  • min. 15, max. 20 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • INBEGREPEN
  • De bezoeken en degustaties in de in het programma vermelde brouwerijen
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Erik Verdonck en specialisten ter plaatse
  • Gebruik van de audiofoon
  • Licht middagmaal (alleen hoofdgerecht)
  • Vervoer in een comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur), vertrek vanuit het station van Berchem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • OPGELET
  • Deze reis vertrekt vanuit Berchem en niet vanuit de luchthaven van Zaventem.

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left