zoom_out_map chevron_left chevron_right

Amsterdam
arrow_forward3 februari 2019 -
arrow_back3 februari 2019

assignment_ind Reisleider: Els Van Hoof Inschrijven is niet meer mogelijk
ELS VAN HOOF: ‘Met de nieuwe productie Juditha Triumphans waagt De Nationale Opera Amsterdam zich aan de enscenering van een werk dat eigenlijk niet voor het theater werd gecomponeerd. Gerenommeerd dirigent en Vivaldispecialist Andrea Marcon leidt zijn eigen ensemble, La Cetra Barockorchester Basel. Dit wordt hun debuut in De Nationale Opera. Ook de Franse mezzosopraan Gaëlle Arquez staat hier voor het eerst op de scène en wel in de titelrol van de dappere en sluwe Juditha. Het belooft een spannende voorstelling te worden!’ 

Vivaldi componeerde zijn Juditha Triumphans voor de meisjes van het weeshuis Ospedale della Pietà in Venetië, waar hij les gaf. Het is een werk met een feestelijk grote bezetting: solisten (allemaal vrouwen), koor en een uitgebreid kleurrijk orkest. Het onderwerp gaat terug op een Bijbels verhaal. De mooie, jonge weduwe Juditha woont in de belegerde stad Bethulië. De Assyrische legeraanvoerder Holofernes is door haar gecharmeerd en nodigt haar uit op een feestmaal in het vijandelijke kamp. Juditha neemt de uitnodiging aan, maar heeft zo haar eigen reden … Wanneer Holofernes onder invloed van de wijn in slaap valt, hakt ze zijn hoofd af en keert triomfantelijk terug naar Bethulië. 

Vivaldi schreef met dit werk - een oratorium op Latijnse tekst - een propagandastuk voor Venetië om de overwinning van Venetië (Juditha) op de Turken (Holofernes) te vieren. Actie troef met talrijke oorlogsscènes en dramatiek van de bovenste plank! 

Op de heenreis geeft Els Van Hoof tekst en uitleg bij het uitgevoerde werk en maakt ze u vertrouwd met de componist Vivaldi en de finesses van zijn muziek.

DAGPROGRAMMA
Rond 11.00 uur rijdt u in een comfortabele autocar vanuit het station van Berchem naar Amsterdam. Onderweg is er geen stop voorzien. Iets voor 14.00 uur neemt u plaats in De Nationale Opera voor de uitvoering van Juditha Triumphans van Vivaldi, die rond 16.45 uur gedaan zal zijn. In een nabijgelegen restaurant geniet u van een overlegmoment en een maaltijd, daarna rijdt u terug naar Berchem. Afhankelijk van het verkeer bent u in Berchem rond 20.30 uur.

NIEUW: Er is een extra opstapplaats in Zaventem.  U vertrekt daar om 10.15 uur en komt daar rond 21.30 uur aan. Gelieve uw voorkeur te vermelden bij de inschrijving.

Dagprogramma

U kan het dagprogramma bekijken in lijst- of in kaartweergave. Verander de schuifregelaar voor een andere weergave.


Reisinformatie

 • arrow_drop_down Prijzen
  • REISSOM PER PERS.
  • € 250
  • korting met Davidsfonds Cultuurkaart: € 15
  • min. 30, max. 45 deelnemers
 • arrow_drop_down Inbegrepen
  • Ticket in cat. II voor de voorstelling in De Nationale Opera Amsterdam (waarde: € 110)
  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Els Van Hoof
  • Avondmaal in een lokaal restaurant
  • Vervoer in comfortabele autocar (incl. fooi voor de chauffeur), vertrek vanuit het station van Berchem
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • ***
  • Opgelet: Deze reis vertrekt vanuit het station van Berchem en niet vanuit de luchthaven van Zaventem

ZOEK EEN REIS

search print
chevron_left